درمان افسردگی

افسردگی یک حالت خلقی شامل بیحوصلگی و گریز از فعالیت یا بیعلاقگی و بیمیلی است و میتواند بر روی افکار، رفتار، احساسات و خوشی و تندرستی یک فرد تأثیر بگذارد. از توانایی انجام فعالیتهای روزانه گرفته تا کنترل روابط عاطفی.
افسردگی (Depression)، یک اختلال روحی جدی اما رایج است که میتواند کیفیت زندگی فرد را پایین آورده و در موارد شدید و یا مزمن حتی باعث عجز و ناتوانی گردد. اختلالات روحی و تغییرات خلق و خو میتواند بر هزاران جنبه از زندگی فرد تاثیر بگذارد. از توانایی انجام فعالیتهای روزانه گرفته تا کنترل روابط عاطفی.
درطول سالها بررسی تخمین زده شده است که هر 1 نفر از 15 فرد بزرگسال به افسردگی مبتلا خواهد شد و یا حداقل بخشهایی از یک حادثه افسرده کننده را تجربه خواهد کرد.
ممکن است دوره ی افسردگی خودبهخود برطرف شود اما در بهترین حالت این وضعیت چند ماه طول میکشد و در این مدت آسیب قابل توجهی به مغز و زندگی وارد میکند. به باور متخصصان، التهابی که در اثر افسردگی رخ میدهد به مرور زمان باعث زوال اعصاب میشود. این چرخه به تغییرات پاتولوژیک در مغز دامن میزند به طوری که بهبود یافتن فرد از افسردگی در آینده سختتر خواهد شد.
در یک تحقیق که روی بیماران دچار افسردگی عمده انجام شد، 23 درصد از بیماران که تحت درمان قرار نگرفتند ظرف سه ماه بهبود یافتند، حال 32 درصد بعد از 6 ماه بهبود یافته و 53 درصد بعد از گذشت یک سال خوب شدند. احتمال بهبود افسردگی بدون استفاده از روشهای درمان در کودکان و نوجوانان بیشتر بود.
هر دورهی افسردگی که بیشتر از دو هفته طول بکشد، از مزایای درمان برخوردار خواهد شد و هرچه درمان زودتر شروع شود، بهتر است. بالاترین احتمال بهبودی کامل از علائم و پیشگیری از عود افسردگی در صورت درمان زودهنگام اتفاق میافتد. بار افسردگی آنقدر گران است که اصلیترین علت نرفتن سر کار و پایین آمدن میزان فعالیت میشود و تاثیر مخربی روی روابط، زندگی خانوادگی، سلامت جسم و کیفیت زندگی میگذارد.
برای درمان افسردگی چهار روش اصلی وجود دارد: روان درمانی ، داروهای ضد افسردگی، نورومدولاسیون و تغییر سبک زندگی که هر کدام به جنبههای مختلف این اختلال میپردازد. افسردگی شدید و مزمن به ترکیب دارو و درمان شناختی رفتاری بهتر جواب میدهد. نشانههایی نظیر کاهش کجخلقی، افزایش انرژی، پریشانی کمتر، عادی بودن اشتها، افزایش توانایی تمرکز، بازگشت میل جنسی و داشتن حس بهتر نسبت به خود حاکی از واکنش مثبت افسردگی به درمان است.
همچنین اگر شما امتیاز زیادی در تست سنجش افسردگی گرفتید، توصیه می کنیم برای درمان افسردگی اقدام کنید.

رفتاری که افراد افسرده دارند (در رده های سنی مختلف) شامل:
- بیرون نمی روند
- در کارهای مدرسه و محل کار مشارکت ندارند
- از خانواده و دوستان نزدیک خود کناره گیری می کنند
- داروهای مسکن مصرف می کنند
- فعالیت های لذت بخش همیشگی را انجام نمی دهند
- نمی توانند تمرکز کنند
- احساسات یک فرد مبتلا به افسردگی
- آسیب پذیر هستند
- نا امیدی در انها موج می زند
- عدم اعتماد بنفس واضح دارند
- غمگین و ناراحت هستند
- فکر می کنند شکست خورده اند، اشتباه کرده اند، هیچ اتفاق خوبی برایشان نمی افتد با خود می گویند بی ارزش هستم، زندگی ارزش زندگی کردن ندارد، مردم بدون من بهتر خواهند بود.
- از لحاظ فیزیکی همیشه خسته و مریض اند، سردرد و ماهیچه درد، بهم خوردن دل وروده، مشکلات خواب، از دست دادن یا تغییر اشتها، کاهش وزن یا افزایش آن را دارند.

چند روش موثر برای درمان افسردگی وجود دارد. روان درمانی یکی از این روشها است که هدف از آن اصلاح افکار و باورهایی است که به صورت ناخودآگاه زمینهی بروز افسردگی گشته است.
روشهای درمان افسردگی در صدد ارائهی روشهایی برای کنار آمدن با استرس ، تجویز دارو برای تسکین علائم، مانند فکر به خودکشی، یا تسهیل روشهای روان درمانی (نورومدولاسیون) است که در آن به منظور بازگرداندن ارتباط موثر بین قسمتهای کلیدی مغز، اعصاب به صورت مستقیم تحریک میشوند.
به علاوه، افراد میتوانند با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی، از رژیم غذایی و ورزش ساده گرفته تا ملحق شدن به گروه سرود و تمرین مدیتیشن، به درمان افسردگی کمک کنند.
نتایج حاکی از این است که روان درمانی دست کم به اندازهی مصرف دارو موثر عمل میکند و ترکیب این دو روش برای بسیاری از افراد بهترین نتایج را به همراه دارد.
در این مطلب از درمانکده با دلایل افراد افسرده برای عدم مراجعه به پزشک و عدم درمان افسردگی آشنا شوید.

تغییر سبک زندگی یکی از سادهترین و در عین حال مهمترین و کاربردیترین روشهای بهبود افسردگی میباشد. حتی سایر روشهای درمان نیز در سایهی تغییر سبک زندگی بهتر عمل خواهند کرد. گاهی اوقات تغییر سبک زندگی و حالوهوای فرد بیمار باعث میشود که به پیگیری درمان هیچ نیازی وجود نداشته باشد.
ورزش روزانه بهاندازهی درمان دارویی میتواند اثربخش باشد. ورزش باعث میشود تا مواد شیمیایی نشاطآور و انرژیبخشی چون سروتنین و اندورفین در مغز آزاد شوند و سلولهای مغزی رشد کنند؛ کاری که داروها به طور مصنوعی انجام میدهند. ورزشهایی مانند ایروبیک یا پیاده روی ساده نیزاز جمله ورزشهای مناسب برای بهبود افسردگی هستند. پیشنهاد میکنیم در این زمینه مقاله سبک زندگی را مطالعه کنید.
سعی کنید ارتباطات خود با دیگران را گسترش بدهید واز انزوا به دورباشید. منزوی بودن یکی از عوامل اصلی افسردگی است. ارتباط خود با خانواده و دوستان را حفظ کنید و در فعالیتهای اجتماعی، کلاسهای مختلف و… شرکت کنید. فعالیتهای داوطلبانه خیرخواهانه باعث میشود ضمن کمک به دیگران، به خودتان نیز کمک شایانی کنید و از افسردگی دور شوید.

استرس یکی از عواملی است که موجب افزایش شدت افسردگی میشود، یا شما را در معرض آن قرار میدهد. عوامل ایجاد استرس در زندگیتان را به حداقل برسانید. اگر در روابط عاطفی و اجتماعی، فشار کاری و… به شما استرس وارد میشود، دور آنها را خطی قرمز و بزرگ بکشید. هیچ چیز به اندازهی سلامتی و آرامش مهم نیست، پس درگیر فشارهایی نشوید که سلامتتان را مخدوش میکنند.

سیگنالهای الکتریکی در مغز پیام را از یک سلول عصبی به سلول عصبی دیگر میفرستند اما توسط سیگنالهای شیمیایی در سراسر شکاف کوچک بین سلولهای عصبی به هم متصل شدهاند. داروهای ضد افسردگی روی انتقالدهندههای عصبی، مانند نوراپینفرین، سروتونین، دوپامین و غیره که به گروهی از مواد شیمیایی به نام مونوآمین تعلق دارند، تاثیر میگذارند.
داروهای ضد افسردگی مانند SSRI (بازدارندهی بازجذب سروتونین، که شناختهترین آنها پروزاک است) میزان انتقالدهندههای عصبی را کاهش یا افزایش میدهد، به جای انتقالدهندهی عصبی عمل میکند یا گیرندههایی را که مواد شیمیایی عصبی به آن متصل میشوند تنظیم میکند.
شاید این تغییرات ناشی از تاثیر مواد داروهای ضد افسردگی باشد اما اصلیترین منبع بهبود یافتن فرد نیست زیرا این تغییرات سریع اتفاق میافتد اما شش هفته یا بیشتر طول میکشد تا داروهای ضد افسردگی باعث تسکین علائم شود. محققان بر این باورند که علت این تاخیر تشکیل پیوند جدید میان سلولهای عصبی (نوروپلاستی) است که راه را برای انعطافپذیری ذهنی و رفتاری هموار میکند.
تحقیقات نشان میدهد 40 تا 60 درصد از بیمارانی که تحت درمان با داروهای ضد افسردگی قرار میگیرند ظرف 6 تا 8 هفته با بهبود علائم روبهرو میشوند. طبق استانداردهای مراقبتی به محض رسیدن به مرحلهی بهبودی مصرف داروهای ضد افسردگی باید 4 تا 9 ماه دیگر ادامه پیدا کند.

از احساسات و بیماری خود شرمنده نباشید. افسردگی بسیار شایع است. صحبت و مراجعه به یک متخصص روانشناسی میتواند به شما کمک بسیار زیادی بکند. در صورتی که نیاز به درمان جدیتری داشته باشید، مشاور در این زمینه شما را راهنمایی میکند. صحبت دربارهی افسردگی با یک متخصص روانشناسی میتواند بهسرعت باعث آگاهی بیشتر شما نسبت به بیماری و احساساتتان میشود.
همچنین تشخیص صحیح علت افسردگی و آگاهی از روشهای درمان دپرسشن سبب میشود تا در مدت زمان کمی به بهبودی کامل دست پیدا کنید. افسردگی باعث میشود تا شما همه چیز را در زندگی مبهم و سیاه ببینید. مشاور به شما کمک میکند که چنین دیدگاه غیرواقعی و غیرمنطقی را از بین ببرید.

تحقیقات نشان میدهد رژیم غذایی ضد التهاب که به متابولیسم کمک میکند، ورزش منظم، آفتاب گرفتن، حمایت اجتماعی و رفاقت، خواب و رابطه جنسی تاثیر مثبتی روی علائم افسردگی میگذارند. تمام این موارد روشهای ارزان و غیر تهاجمی هستند که به تجویز نیاز ندارند. در واقع، این روشها همیشه به سلامت عمومی همهی انسانها کمک میکنند.
بسیاری از تحقیقات علمی نشان داده که رژیم غذایی سالم حاوی مواد ضد التهاب که معمولا در میوه، سبزیجات و ماهی چرب یافت میشود با نرخ پایین افسردگی در ارتباط است. به علاوه، در یک تحقیق تعدادی از بیماران افسرده به صورت تصادفی انتخاب شدند و از غذای حاوی کربوهیدرات، شکر و گوشت فرآوریشدهی کمتر استفاده کردند. علائم افسردگی در این بیماران نسبت به بیمارانی که رژیم غذایی استاندارد غرب را داشتند کمتر بود.
یادتان باشد افسردگی متابولیسم طبیعی بدن را مختل میسازد.
تحریک رفتاری نوعی تراپی است که لزوما به مراجعه به تراپیست نیاز ندارد: در این روش با تشویق بیمار به گزینش و شرکت در فعالیتهای پاداشدهنده که لذت مورد نیاز را به زندگی میبخشد، با علائم افسردگی مقابله میشود. آواز خواندن در گروه کر به افزایش سلامت روان کمک میکند:
هم آواز خواندن و هم برقراری روابط اجتماعی روی واکنش سیستم عصبی به استرس تاثیر میگذارد. فعالیت مذهبی از دیگر عواملی است که به دفع استرس کمک میکند.

1- فعالیت بدنی شدید
هرگاه احساس افسردگی کردید باید از نظر جسمی خود را فعال نگه دارید تا انرژی اضافی ذهن خود را تخلیه کنید. احساس افسردگی، انرژی منفی در ذهن شما آزاد میکند که سبب تضعیف اشتیاق و امید نسبت به زندگی و کار می شود.
همچنین، سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند و زمینه را برای ابتلا به بسیاری از بیماریها فراهم میسازد. این انرژی منفی با فعالیت بدنی شدید به بهترین نحو تخلیه میشود. هر فعالیتی که دوست دارید را انجام دهید، فرقی نمیکند.
2- گشت زدن بی هدف
یکی دیگر از راههای مصرف انرژی منفی و منحرف کردن ذهنتان، گشت زدن یا راه رفتن بیهدف به هر کجاست. سوار اتوبوس یا مترو شوید و به یک طرف حرکت کنید. در بازارها و مراکز خرید بگردید. در یک رستوران بنشینید و هر چه دوست دارید بخورید یا بیاشامید. تا وقتی کاملاً خسته نشدهاید به خانه برنگردید.
3- صحبت کردن با یک دوست نزدیک
از جمله روشهای غلبه بر افسردگی این است که مشکل خود را با یک دوست نزدیک در میان بگذارید. سعی کنید هر چه در دل دارید را بیرون بریزید. به اشتراک گذاشتن مشکل با یک دوست نزدیک، از شدت نیرویهای منفی میکاهد.
دوستان خوب، قادرند شما را از افسردگی درآورند. آنها خصوصیات شما را خوب میشناسند و میتوانند ایدههای خوبی برای مواجه شدن با افسردگی به روشی مثبت در اختیارشما قرار دهند.
4- نوشتن احساسات
یک تکه کاغذ بردارید و شروع به نوشتن احساساتتان کنید. هیچ چیز را مخفی نگه ندارید. هر چه واقعاً حس میکنید را بنویسید. زیاد در قید و بند معنیدار بودن نوشتههایتان نباشید. هر فردی ممکن است حتی با نزدیکترین دوستانش نیز نتواند بعضی حرفها را مطرح کند، در تنهایی خود میتوانید این مسائل را بر روی کاغذ بیاورید. پس از آن که توانستید احساسات سرکوب شده خود را بیرون بریزید، به مقدار قابل ملاحظهای احساس راحتی خواهید کرد.

بهترین راه برای کمک به فرد دچار افسردگی بردن او نزد تراپیست است. روشهای مختلف دیگری هم برای کمک وجود دارد. مثلا میتوانید در انجام وظایف روزمره، که معمولا فرد مبتلا به افسردگی را پریشان میکند، کمک کنید.
از آنجاییکه فرد افسرده هرگونه فعالیت را کنار میگذارد، حتی وقتی این اختلال تمام انگیزهها را از بین میبرد، فعال ماندن و وا داشتن فرد به فعالیت بسیار مهم است. اگر میخواهید فرد را به فعالیت منظم وادارید، بهتر است به جای اینکه مدام به او یادآوری کنید ورزش کند، یک ژاکت به او بدهید و برای قدم زدن بیرون بروید.
ورزش، آفتاب و همراهی همگی تاثیر ضد افسردگی دارند. تغییر مکان هم همینطور. داشتن روتین منظم مانند خواب کافی کمک میکند. همچنین بهتر است ارتباط اجتماعی خود را با فرد افسرده حفظ کنید.

در زندگی گاهی به اوج میرسیم و گاهی به پایینترین نقطهای که حتی فکرش را هم نمیکردیم! در این میان هستند کسانی که به افسردگی دچار میشوند و روزها را با بیحوصلگی پشت سر میگذارند.
ما در این مقاله سعی کردیم درباره افسردگی و راه های درمان آن با شما صحبت کنیم امیدواریم این مقاله به درد شما خورده باشد.
لیست هشتک ها
#فورس_کالا
#Force_Kala
#سلامت_و_زیبایی
#سلامت_ذهن
#سلامت_جسم
#درمان_افسردگی
#روان_درمانی_چیست؟
#موثرترین_روشهای_درمان_طبیعی_افسردگی
#بهترین_راه_برای_کمک_به_فرد_دچار_افسردگی
#داروهای_ضد_افسردگی
#داروهای_ضد_افسردگی_چه_تاثیری_برای_درمان_افسردگی_دارد؟
#افسردگی_مقاوم
#روان_درمانی_و_درمان_افسردگی
#تاریخچه_افسردگی
#ترفندهایی_برای_درمان_افسردگی_بدون_دارو
#درمان_افسردگی_با_بهترین_نسخه_طب_سنتی_و_اسلامی
#روش_های_درمان_افسردگی_شدید
#افسردگی_خفیف
#درمان_افسردگی_در_خانه
نظرات کاربران
- تا به حال هیچ نظری برای این مقاله ثبت نشده است.
فرم ارسال نظر
نام و نام خانوادگی | : | |
متن نظر | : | |
![]() | ||
کد امنیتی داخل تصویر را در کادر بالا وارد نمایید. | ||