به این دلایل نوشابه نخورید

تقریباً 10 قاشق چای خوری شکر در یک قوطی نوشابه وجود دارد. سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که هر روز بیشتر از 6 قاشق چای خوری شکر مصرف نکنید، به این معنی که نوشیدن فقط یک نوشابه در روز می تواند برای ما کاملا مضر باشد به این ترتیب، تعجبی ندارد که مصرف نوشیدنی های شیرین با مجموعه ای از مشکلات سلامتی مرتبط است.
طبق گزارشات، افرادی که روزانه 1 تا 2 قوطی نوشیدنی های قندی می نوشند، 26 درصد بیشتر احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را دارند و ماه گذشته گزارش شد و در مطالعه ای ادعا می کنند که 184.000 مرگ و میر جهانی در هر سال برای مصرف نوشیدنی های شیرین اتفاق می افتد.
نوشابه قابل مقایسه با هروئین است، به این دلیل که چگونه و بر کدام بخش های بدن را تحریک می کند.قند فشرده نوشابه، نتیجه محتوای بالای شکر است که به محض ورود برای بدن ما تهدید آمیز است.
با این حال، فسفریک اسید موجود در این نوشیدنی باعث ایجاد شیرینی می شود و ما را قادر می سازد تا کم آب بخوریم.

اسید فسفریک:
این ماده موجب کاهش جذب کلسیم و در نتیجه ابتلا به پوکی استخوان و سستی دندانها می شود. همچنین اسید کلریدریک موجود در معده را خنثی می کند و باعث سوءهاضمه و جذب ناقص مواد غذایی می شود.
قند:
سازندگان نوشابه های گازدار بزرگترین مصرف کنندهی قند تصفیه شده هستند. مصرف زیاد قند میزان انسولین خون را بالا میبرد و منجر به افزایش فشارخون و کلسترول ، بروز بیماری های قلبی، دیابت، چاقی و پیری زودرس میشود. بیشتر انواع سودا، بیش از ۱۰۰ درصد مقدار قند مورد نیاز روزانه را تامین میکنند.
آسپارتام (ASPARTAME):
این ماده شیمیایی در سوداهای رژیمی به عنوان جانشین قند به کار میرود و بیش از ۹۰ عارضه جانبی دارد که از جمله میتوان به تومور مغزی، معلولیت جنین، دیابت، عدم تعادل حسی و بروز حملههای صرع اشاره کرد. بهعلاوه، زمانی که آسپارتام مدت زیادی در فضای گرم نگهداری شود به متانول تبدیل میشود. متانول الکلی است که میتواند به آلدئین یا اسید فرمیک که از عوامل سرطان زا هستند ، تبدیل شود.
کافئین:
کافئین موجب بروز اضطراب، فشار خون بالا، ضربان نامنظم قلبی یا تپش قلب و بالا رفتن مقدار کلسترول خون میشود. همچنین ویتامینها و مواد معدنی را می سوزاند و موجب بروز سرطان و مشکلاتی در بارداری می شود.
در نهایت باید گفت که مصرف نوشابه های گازدار یا ساده ، علاوه بر داشتن مضرات فراوان، به دلیل دارا بودن کالری بالا ، اشتهای افراد را برای مصرف مواد غذایی مفید مانند سبزیجات، پروتئین ها، لبنیات و سایر موادمغذی کاهش می دهند.

دکتر زهرا عبداللهی معاون دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت می گوید: نوشابه ها علاوه بر قند زیاد، دارای املاح فسفات هستند که در جذب کلسیم غذا ایجاد اختلال می کند و نهایتا مصرف مداوم نوشابه های گازدار کمبود کلسیم و به دنبال آن پوکی استخوان را به دنبال دارد. پوکی استخوان موجب شکستگی های خود به خود استخوان می شود.
دکتر سید مرتضی صفوی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز در این باره می گوید: اسید فسفریک علاوه بر ایجاد اختلال در گوارش غذا، باعث اسیدی شدن خون می شود که برای جلوگیری از پایین آمدن بیش از حد PH خون(اسیدی شدن) و خنثی سازی آن، بدن از کلسیم ذخیره شده در استخوان ها استفاده می کند.
در واقع اسید فسفریک موجود در نوشابه باعث کنده شدن کلسیم از استخوان ها می شود؛ از سوی دیگر برای جذب کلسیم موجود در غذاها از طریق دستگاه گوارش نیز نیاز به برقراری نوعی تعادل میان میزان کلسیم و فسفر است. وقتی این تعادل بر اثر نوشیدن نوشابه گازدار حاوی اسیدفسفریک به هم می خورد، جذب کلسیم از دستگاه گوارش نیز دچار اختلال می شود. بنابراین بدن از یک سو از کلسیم ذخیره شده در استخوان استفاده می کند و از سوی دیگر به راحتی نمی تواند کلسیم جذب کند، در نتیجه دچار نوعی فقر کلسیم و کاهش تراکم استخوانی و در نهایت پوکی بافت استخوانی خواهد شد. طبق نتایج جدیدترین تحقیقات علمی، افرادی که به میزان زیاد نوشابه مصرف می کنند، احتمال شکستگی استخوان در آن ها 3 تا 4 برابر کسانی است که نوشابه مصرف نمی کنند. به عنوان مثال خانمی که هر روز یک لیوان نوشابه مصرف می کند، 3 برابر بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار دارد و اگر این زن ورزشکار باشد، میزان این خطر5 برابر افزایش می یابد. به گفته ی دکتر صفوی در حال حاضر سن ابتلا به پوکی استخوان در ایران کاهش یافته و به 35 سال رسیده است.

محققان می گویند مصرف نوشابه های قندی بیش از دو بار در هفته می تواند احتمال افزایش به سرطان لوزالمعده را افزایش می دهد. به گزارش روییترز، مطالعه ای بر روی 60 هزار نفر در سنگاپور نشان می دهد که افرادی که بیشتر به جای نوشابه های قندی آب میوه می نوشند کمتر در معرض این سرطان قرار می گیرند.
مارک پریرا از دانشگاه مینسوتا که این مطالعه را رهبری می کرده است می گوید شاید شکر عامل اصلی این امر باشد ولی افرادی که به طور مداوم نوشابه های قندی می نوشند به بیماری های دیگری نیز مبتلا می شوند.
وی می گوید: "میزان بالای شکر این نوشیدنی ها میزان انسولین را افزایش می دهد و همین امر می تواند سلول های سرطان لوزالمعده را افزایش دهد."
این تیم تحقیقاتی بر روی 60524 مرد و زن سنگاپوری - چینی برای 14 سال مطالعه انجام دادند. در این بین 140 نفر مبتلا به سرطان لوزالمعده شده اند و آن ها که در هفته بیشتر از دو نوشابه ی قندی می نوشند 87 درصد بیشتر در معرض ابتلا به این سرطان بودند. محققان معتقدند این نتایج قابل تعمیم به ساکنان کشورهای دیگر نیز هست.

نوشابه فشار خون بالا یک عامل خطرزا برای بیماری قلب و عروق است. خطر حمله قلبی یا سکته مغزی برای کسی که میزان فشار خون او 5/13 بر 5/8 است دو برابر کسی است که فشار خون او 5/11 بر 5/7 است.
بررسی های محققان انگلیسی و آمریکایی نشان می دهد به ازای هر قوطی نوشابه شکردار که در روز مصرف شده باشد، فشار خون به طور منظم بالاتر می رود.
داده های مربوط به بیش از 2هزار و 500 نفر نشان می دهد که نوشیدن بیش از 355 میلی لیتر آب میوه ی شکردار یا نوشابه ی گازدار در روز می تواند توازن فشارخون را به هم بزند.
دانشمندان معتقدند که شکر زیاد در خون باعث به هم خوردن حالت عادی رگ ها و میزان نمک در بدن می شود. نوشیدنی های رژیمی که با شیرین کننده های مصنوعی شیرین شده باشند، چنین خطری را ندارند. مالکان صنعت نوشابه سازی می گویند که محصولات آن ها در صورتی که به اندازه مصرف شوند، خطری ندارند. انجمن قلب آمریکا می گوید که نباید هفته ای بیش از 3 قوطی 355 میلی لیتری نوشابه مصرف کرد.
در این مطالعه در 4 مورد از داوطلبان 40 تا 59 ساله از انگلیس و آمریکا خواسته شد تا آن چه را در 24 ساعت قبل نوشیده بودند، ثبت کنند. همچنین نمونه ادرار آن ها گرفته و فشارخون شان اندازه گیری شد. به ازای مصرف هر یک قوطی اضافه نوشابه شکردار در روز، فشار بیشینه داوطلبان 6/1 میلی متر جیوه و فشار کمینه آن ها 8 دهم میلی متر جیوه بیشتر بود.
در مجموع به نظر می رسید کسانی که مقدار زیادی نوشیدنی های شیرین شده با شکر مصرف می کردند، رژیم های غذایی بدتری داشتند و احتمال اضافه وزن آن ها بیشتر بود. اما صرف نظر از این مسئله، ارتباط آن با فشار خون حتی پس از احتساب عواملی مثل وزن و قد، قابل توجه بود.

بالا رفتن میزان اسید فسفریک در خون بر عملکرد کلیه ها تاُثیر منفی داشته، از آن جایی که کلیه ها قادر به دفع سریع آن نمی باشند باعث وارد آمدن فشار مضاعف به کلیه ها می شود. همچنین مصرف نوشابه های گاز دار سبب می گردد تا کلسیم از استخوان ها خارج شده و درون خون جریان یابد که این امر به نوبه ی خود موجب رسوب کلسیم اضافی در کلیه ها گردیده که در نهایت منجر به تشکیل سنگ های کلسیمی در کلیه ها می شود.
و در آخر جالب است بدانید محققان ثابت كرده اند که اگر یک تکه ناخن، 72 ساعت در نوشابه ی حاوی اسید فسفریک باقی بماند به طور کامل حل خواهد شد.

دکتر فریده شیشه بر در این باره می گوید: تقریبا همه مواد و ترکیبات موجود در نوشابه مضر هستند و هیچ ماده مفیدی در آن وجود ندارد. نوشابه های بی رنگ هم اگر چه فاقد رنگ های شیمیایی هستند، مضرات زیادی دارند و مصرف آن ها توصیه نمی شود. وی با بیان این که مصرف نوشابه با هدف هضم غذا و یا به عنوان نوشیدنی همراه غذا به هیچ وجه توصیه نمی شود، افزود: دستگاه گوارش بدن برای هضم غذا نیازی به نوشابه ندارد و نباید با هدف تسریع هضم غذا نوشابه مصرف کرد. برخی افراد هم نوشابه را به عنوان یک نوشیدنی و برای خنک شدن بدن مصرف می کنند که به این افراد نیز توصیه می شود نوشیدنی های سالم را جایگزین کنند.
افرادی که با مشکل ترشح زیاد و یا کم اسید معده مواجه هستند باید با مراجعه به پزشک و درمان دارویی این مشکل را حل کنند و مصرف نوشابه نه تنها تاثیری در این زمینه ندارد، بلکه می تواند عوارضی هم به همراه داشته باشد.
این متخصص تغذیه با اشاره به این که غذاهای چرب دیرهضم هستند، خاطرنشان کرد: پس از مصرف غذاهای چرب اگر نوشابه و یا هر مایع دیگری مصرف شود، موجب رقیق شدن اسیدهای گوارشی می شود و درنتیجه هضم غذا با مشکل مواجه خواهد شد.
مصرف آب، شربت های طبیعی، دوغ و ماءالشعیر به همراه غذا نسبت به نوشابه مضرات کمتری دارد ولی مصرف این مایعات به همراه غذا نیز توصیه نمی شود.
مواد غذایی پس از مصرف در درون معده از نظر دمایی تعدیل می شوند و به دمای مناسب برای هضم می رسند، این در حالی است که مصرف نوشیدنی های سرد به همراه غذا، تعدیل حرارت مواد غذایی را مختل می کند که در نتیجه آن هضم غذا با مشکل مواجه می شود.

دکتر سعید نعمتی، دبیر علمی کنگره دندانپزشکی ترمیمی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد می گوید: یکی از مهم ترین مسائلی که امروزه با آن مواجه هستیم، استفاده ی بی رویه ی نوجوانان و جوانان از نوشابه های گازدار و تنقلات حاوی مواد قندی است که در این سنین با توجه به افزایش فعالیت های بدنی تمایل به مصرف این مواد نیز افزایش یافته و باعث ایجاد صدمات جبران ناپذیری بر بدن و دندان ها می شود.
نوشابههای گازدار به دلیل وجود ترکیبات CO2 و تبدیل آن به اسید کربنیک باعث عدم جذب کلسیم مواد غذایی و در نتیجه ایجاد مشکلات اسکلتی و پوکی استخوان می شود و از طرفی حل شدن تدریجی مینای دندان و در نتیجه رنگ گرفتگی سطحی، ایجاد حساسیت، پوسیدگی های ریز روی مینای دندان را به دنبال دارد.
بهترین جایگزینی برای تنقلات و نوشابه های گازدار، انواع مغزها و انواع دوغ می باشد که در گذشته جایگاه خوبی در سبد غذایی ما ایرانیان داشته است و نه تنها فاقد اثرات پوسیدگی دندان ها است بلکه باعث تامین کلسیم مورد نیاز بدن نیز می شود.

1. در 10 دقیقه اول بعد از خوردن نوشابه :
10 قاشق چای خوری شکر به سیستم ایمنی بدن شما می رسد. (100 % از مصرف روزانه توصیه شده) و فوراً از مزه و شیرینی شدید آن استفراغ نمی کنید، زیرا فسفریک اسید و دیگر طعم دهنده های آن، به شما این اجازه را می دهند که آن را پایین نگه دارید.
2. در 20 دقیقه بعد از خوردن نوشابه :
افزایش شدید قند خون، باعث ترکیدن و پخش شدن انسولین می شود. کبد با تبدیل کردن هر نوع شکری که می تواند به چربی تبدیل شود، به این کار پاسخ می دهد.
در حیوانات، یا حداقل در موش های آزمایشگاهی، مشخص است که اگر فروکتوز به میزان کافی و با سرعت به کبد برسد، کبد آن را به میزانی چربی تبدیل می کند.
این، باعث می شود که یک وضعیت شناخته شده به عنوان مقاومت انسولین، که در حال حاضر مشکل اصلی چاقی است، و نقص اساسی در بیماری قلبی و در نوع دیابت نوع 2 که در افراد چاق شایع است، اتفاق بیفتد. همچنین ممکن است نقص اساسی در بسیاری از سرطان ها نیز باشد.
3. در 40 دقیقه بعد از خوردن نوشابه :
جذب کافئین کامل شده است. مردمک چشم شما گشاد می شود، فشار خون افزایش می یابد،و به عنوان پاسخی جریان قند خون را بیشتر می کند. گیرنده های آدنوزین در مغز شما در حال حاضر مانع جلوگیری از خواب آلودگی می شوند.
4. در 45 دقیقه بعد از خوردن نوشابه :
بدن شما ترشح دوپامین را بالا می برد و مراکز لذت مغز شما را تحریک می کند. این همان اتفافی است که هروئین نیز بر روی بدن ایجاد می کند. کافئین، دارای خاصیت آنکسیولیتیک قوی و اثر روانشناسی با فعال سازی گیرنده های μ - افیونی است.
5.در 60 دقیقه بعد از خوردن نوشابه :
فسفریک اسید، کلسیم، منیزیم و روی در روده، متابولیسم را تقویت می کند. این ترکیب با دوزهای بالای شکر و شیرین کننده های مصنوعی همراه است که افزایش ترشح کلسیم را نیز افزایش می دهد.
6.در 75دقیقه بعد خوردن نوشابه :
ویژگی های دیورتیک کافئین باعث می شود که ادرار کنید. خروجی کامل ادرار شامل آب، کلسیم، منیزیم، سدیم، کلرید، پتاسیم و کراتینین می باشد و دو ساعت پس از مصرف کافئین، در مقایسه با نوشیدنی افزایش می یابد.
7.در 90 دقیقه بعد از خوردن نوشابه :
وقتی که نوشابه می نوشید بدنتان شروع به کاهش قند خواهد کرد. شما هم همین الان تمام آبی که در "نوشابه" وجود داشت را خالی کردید. اما قبل از اینکه بدن بتواند مواد مغذی ارزشمند آن را برای چیزهایی مانند گوارش یا استخوان ها و دندان های قوی استفاده کند، همه آنها با ادرار از بین رفته اند.

تمیز کردن توالت با نوشابه گازدار
یک بطری نوشابه را در کاسه توالت ریخته بگذارید یک ساعت بماند سپس آن را با آب شتشو دهید. اسید سیتریک موجود در نوشابه لکه های ظرف چینی را هم از بین می برد.
پاک کردن زنگ زدگی روی قشر کرومیومی سپر اتومبیل
یک آلومینیم فول مچاله کرده و به نوشابه آغشته کنید روی سپر بمالید.
تمیز کردن زنگ زدگی از زوایای باطری ماشین
یک بطری نوشابه را روی زوایای باطری بریزید تا زنگ زدگی ها و فرسودگی ها را جوشانده و بیرون ریزد.
برطرف کردن زنگ زدگی پیچ و مهره
یک پارچه را در نوشابه آغشته کرده و چند دقیقه روی پیچ و مهر بمالید.
پاک کردن چربی از لباس
یک بطری نوشابه گازدار را روی لباس ها چرب ریخته و مقداری پاک کنند ه را هم به آن اضافه کرده و آن را شتشو دهید.
نوشابه ها لکه های چربی را از بین برده و گـــرد و غــبار رااز شیشه اتومبیل پاک می کند.
و اما حقایق خطرناکی در مورد این نوشیدنی های متداول pH متوسط نوشیدنی های غیرالکلی ۳/۴ است.

نوشابه گازدار (سودا) وضعیت بیماریهایی چون پوکی استخوان، چاقی، پوسیدگی دندان و بیماریهای قلبی را تشدید میکند.
افرادی که به مصرف این نوشابهها روی میآورند مصرف شیر و فرآوردههای مشابه آن را کاهش میدهند.
همین امر باعث میشود افرادی که این نوشابهها را مصرف می کنند، کمتر از آنهایی که این نوشابهها را مصرف نمیکنند کلسیم به بدنشان برسد. این موضوع به ویژه برای دختران جوان که نیاز به کلسیم زیاد دارند، در آینده میتواند مشکل ساز باشد.
نوشابهها به دلیل داشتن کالری بالا و شکر باعث چاقی و پوسیدگی دندان نیز میشوند.
همچنین قند موجود در آنها برای بیماران مبتلا به دیابت بسیار خطرناک تر از سایر قندها میباشد.
همچنین تحقیقات نشان می دهد که نوشابههای گازدار (انواع کولا) یکی از مهم ترین موادی است که موجب تولید سنگ کلیه میشود.
نکته قابل توجه دیگر در انواع این نوشابهها آن است که کارخانجات سازنده به هر دلیل مواد افزودنی مانند کافئین یا حتی داروهای اعتیادآور به این نوشابهها اضافه میکنند تا افراد به مصرف آنها عادت کنند. تحقیقات یکی از مؤسسات بهداشتی آمریکا نشان می دهد، علت اصلی فروش بالای برخی از این نوشابهها وجود بیش از حد این مواد در آنها میباشد.
ترک عادت مصرف این نوشیدنی ها سادهترین راه برای رسیدن به سلامتی است. فراموش نکنید که بهترین راه حفظ سلامتی استفاده هرچه بیشتر از مواد غذایی طبیعی است.
ما در این مقاله تمام سعی خود را انجام دادیم تا درباره تمامی ضررهای نوشابه را برای شما بیان کنیم. امیدواریم که تمامی مطالب به درد شما خورده باشد. و سعی کنید این نوشیدنی مضر را از سبد غذایی خود حذف کنید.
لیست هشتک ها
#فورس_کالا
#Force_Kala
#سلامت_و_زیبایی
#تغذیه_سالم
#سلامت_جسم
#انواع_سبک_تغذیه
#نوشابه
#به_این_دلایل_نوشابه_نخورید
#نوشیدن_نوشابه_بر_روی_بدن_شما_تاثیر_می_گذارد؟
#بلایی_که_با_خوردن_نوشابه_بر_سرمان_می_آید
#خوردن_نوشابه_چه_مضراتی_دارد؟
#ضررهای_حاصل_از_خوردن_نوشابه
#عوارض_مصرف_نوشابه_گازدار
#ضررهایی_که_با_خوردن_نوشابه_به_خود_میزنید
#عوارض_و_مضرات_نوشیدن_نوشابه_های_گازدار
#نوشابه_گازدار
#بلایی_که_نوشابه_بر_سر_بدن_انسان_میآورد
#اثرات_نوشابه_بر_بدن
#قند_موجود_در_نوشابه
نظرات کاربران
- تا به حال هیچ نظری برای این مقاله ثبت نشده است.
فرم ارسال نظر
نام و نام خانوادگی | : | |
متن نظر | : | |
![]() | ||
کد امنیتی داخل تصویر را در کادر بالا وارد نمایید. | ||