چگونه عمر باتری را افزایش دهیم ؟
عمر باتری تلفن های همراه در حال حاضر یکی مهمترین مسائل برای کاربران این دستگاه های هوشمند است و از آنجایی که کاربران به طور مداوم از گوشی های هوشمند خود استفاده می کنند؛ عمر باتری ها روز به روز کاهش پیدا می کند و هیچ کس توانایی جلوگیری تخریب باتری ها را نخواهد داشت. یکی از مهم ترین عواملی که روی سلامت باتری ها اثر می گذارد، نحوه شارژ دستگاه های هوشمند است، در حال حاضر تقریبا همهی شرکت ها سازنده دستگاه های هوشمند به همراه گوشی یک آداپتور شارژ سریع به کاربر می دهند که می تواند باتری گوشی را سریع تر از سایر آداپتورهای موجود در بازار شارژ کند. برخی از شارژرهای سریع موجود در بازار می تواند در زمان ده دقیقه مقدار قابل توجهی از باتری گوشی را شارژ کنند و همین موضوع باعث محبوبیت بالای این شارژرها شده است. اما سوالی که اینجا به وجود میآید این است که آیا شارژرهای سریع به مرور زمان روی توان ذخیره سازی باتری دستگاههای هوشمند تاثیرگذار خواهند بود و باتریها را تخریب می کنند؟ در این مقاله ضمن پاسخ به این سوال قصد داریم مواردی که روی سلامت باتری و تخریب زود هنگام آن اثر می گذارند را بررسی کنیم.
شارژهای شبانه یا طولانی مدت، یکی از عادات شایع محسوب می شود ولی به دلایل متعددی انجام آن توصیه نمی شود. اول از همه چنین کاری منجر به تشکیل ورقههای فلز لیتیوم در محل قطب مثبت باتری میشود که در طولانی مدت میتواند عملکرد باتری و کل سیستم را دچار اختلال کند. در ضمن باید به گرمای ایجاد شده هم اشاره کنیم که برای باتری بسیار مضر است. بهصورت ایدئال، زمانی که شارژ باتری به ۱۰۰ درصد میرسد، سیستم باید فرایند شارژ را بهطور کامل قطع کند و فقط هر از گاهی میزان شارژ را دوباره بررسی کند تا اگر میزان شارژ کاهش یافته بود، دوباره به ۱۰۰ درصد برسد. اگر هم بعد از رسیدن شارژ به ۱۰۰ درصد هنوز جریان برق روانهی باتری میشود، این جریان باید بسیار کم و جزئی باشد.
یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه داشته باشیم، شارژ و مصرف زیاد همزمان است؛ مانند مواقعی که گوشی در حال شارژ است ولی همزمان مشغول تماشای ویدیو یا انجام بازی هم هستیم. چنین کاری چرخهی شارژ را مختل میکند و زمانی هم که باتری کاملا شارژ شده ولی هنوز به برق وصل است، موجب اختلال ولتاژ و در ضمن داغ شدن باتری می شود.
بهترین راه برای رهایی از این وضعیت، عدم استفاده از گوشی در حین شارژ شدن (یا خاموش کردن آن) یا انجام کارهای سبک با آن است. با این کار فشار زیادی به گوشی وارد نمیشود و اختلالی هم در چرخههای شارژ به وجود نمی آید.
به لطف اپلیکیشنهای ذخیره باتری، اکثر مردم فکر میکنند که تریکل شارژینگ (شارژ آهسته باتری جهت افزایش طول عمر آن) منجر به افزایش طول عمر باتری می شود. درهرصورت، تریکل شارژینگ بر عمر باتری تأثیری ندارد. متخصصان توصیه می کنند که باتری خود را بهصورت جزئی و بهدفعات زیاد شارژ کنید؛ بنابراین اگر میخواهید که عمر باتری خود را افزایش دهید، آن را در هنگام خواب شبانه شارژ نکنید.
برخلاف آنچه که علاقهمندان به فناوری باور دارند، شارژ سریع میتواند به باتری گوشی شما آسیب برساند. حتی برخی از محصولات وعده میدهند که میتوانند راندمان شارژ گوشی شما را تا ۷۰ درصد افزایش دهند. یکی از این نمونهها، شارژهای (USB-PD (Power Delivery هستند. اگر گوشی شما مختص شارژ سریع نباشد، آنگاه نباید از محصولات شارژ سریع استفاده کنید، زیرا این محصولات بهسرعت دمای باتری را افزایش داده و این موضوع نیز ظرفیت باتری را کاهش می دهد.
به غیر از موارد ذکر شده، برای افزایش عمر باتری باید مراقب گرم شدن آن باشید. همانند ولتاژ بالا، دمای بالا هم میتواند تأثیر زیادی در کاهش شارژ و عمر باتری داشته باشد. اگر یک باتری همواره بین دمای ۲۵ تا ۳۰ درجهی سانتیگراد قرار داشته باشد، بعد از یک سال استفاده از ۸۰ درصد ظرفیت اولیه بهره میبرد. اگر از روش شارژهای جزئی استفاده شود، این ظرفیت از این هم بیشتر خواهد بود. اگر در اکثر اوقات دمای آن حدود ۴۰ درجه سانتیگراد باشد، پس از یک سال استفاده ظرفیت باتری حدود ۶۵ درصد ظرفیت اولیهاش خواهد بود.
اگر یک باتری عمدتا در وضعیت شارژ ۱۰۰ درصدی قرار داشته باشد و در عین حال در محیط گرمی هم باشد، پس بدترین وضعیت ممکن برای باتری محقق شده است. به همین خاطر گوشی را در حین شارژ شبانه در زیر بالشت نگذارید یا در روزهای گرم گوشی را در داخل داشبورد ماشین به حال خود رها نکنید.
یکی دیگر از مواردی که منجر به کاهش عمر باتری میشود، فناوری شارژ سریع است. در این فناوری، ولتاژ بالایی وارد باتری میشود که این موضوع دمای باتری را افزایش میدهد. به همین خاطر اگر گوشی شما از این فناوری پشتیبانی میکند، بهتر است برای افزایش عمر باتری فقط ۱۵ تا ۲۰ دقیقه گوشی را به شارژر وصل کنید زیرا در طی این مدت گرمای زیادی ایجاد نمیشود و آسیبی به باتری نمی رسد.
بسیاری از کاربران دوست دارند تا باتری گوشی خود را هر بار تا سطح ۱۰۰ درصد شارژ کنند. درحالیکه طبیعی است اگر بخواهید سطح باتری گوشی خود را در طول روز بالا نگه دارید، اما این رویه برای منبع تغذیه تلفن شما مناسب نیست. همچنین اگر صبر کنید تا میزان شارژ باتری به صفر درصد برسد و آنگاه آن را شارژ کنید، بازهم به باتری گوشی خود آسیب رساندهاید.
بهترین روش شارژ جهت محافظت از باتری این است که آن را بهصورت جزئی و بهطور مکرر شارژ کنید. بهعنوانمثال : شما می توانید گوشی خود را تا ۸۰ درصد شارژ کرده، اجازه دهید شارژ آن به ۴۰ درصد کاهش یابد و سپس آن را مجددا شارژ کنید. این رویه از طریق یک چرخه شارژ/تخلیه مناسب باعث افزایش طول عمر باتری شما می شود.
یکی از افسانههای پرطرفدار مربوط به شارژ باتری از این قرار است که گفته میشود برای پاک کردن «حافظهی باتری»، ابتدا باید شارژ آن کاملا خالی شود و سپس برای شارژ به برق وصل شود. این موضوع که برای دوران باتریهای اسیدی صدق میکرد، ارتباطی به باتریهای لیتیوم یونی امروزی ندارد و در ضمن چنین روشی برای شارژ باتریهای مدرن اصلا توصیه نمی شود.
در همین زمینه، کارشناسان توصیه میکنند که برای شارژ باتری گجت خود از روش شارژ جزئی بهره ببرید که منجر به افزایش عمر آن هم میشود. با توجه به مباحث مربوط به ولتاژ و تأثیر آن بر عمر باتری، گفته میشود همواره شارژ باتری را بین ۳۰ تا ۸۰ درصد نگه دارید زیرا چنین کاری تأثیر زیادی در افزایش عمر باتری دارد. روی هم رفته، به جای اینکه با یکبار شارژ انرژی باتری را به ۱۰۰ درصد برسانید، بهتر است با بهرهگیری از شارژهای جزئی همواره شارژ باتری را در حوالی ۳۰ تا ۸۰ درصد نگه دارید.
۱. باتری خود را از صفر تا صد شارژ نکنید و از شارژ شبانه هم بپرهیزید. در عوض، به شارژهای جزئی ولی متعدد روی بیاورید.
۲. بهتر است به جای رساندن شارژ به ۱۰۰ درصد، فرایند شارژ را بعد از رسیدن به ۸۰ درصد متوقف کنید.
۳.از فناوری شارژ سریع بهصورت پراکنده بهره ببرید و برای شارژ شبانه از آن استفاده نکنید.
۴. گرما قاتل اصلی باتری به حساب میآید. در حین شارژ گوشی خود را نپوشانید و از قرار دادن آن در مکانهای گرم پرهیز کنید.
۵. برای شارژ کردن، گوشی خود را خاموش کنید یا حداقل در حین شارژ شدن از فعالیتهای سنگین با گوشی مانند تماشای ویدیو یا انجام بازی بپرهیزید.
اگر از قاب محافظ استفاده میکنید، آن را جدا کنید: قابها نهتنها به وزن گوشی اضافه میکنند، بلکه میتوانند مشکلات گرمایشی نیز ایجاد کنند. گرمای بیش از حد، عمر باتری را کاهش میدهد. اگر میخواهید که یک قاب محافظ خریداری کنید، سعی کنید که یک رنگ روشن را انتخاب کنید (رنگهای تیره مانند: مشکی و آبی پررنگ، گرمای زیادی را جذب کرده و این مسئله میتواند گرمای گوشی شما را افزایش دهد).
گوشی خود را در محیطی که تهویه مناسب ندارد، شارژ نکنید :
جهت اجتناب از گرمای بیشازحد، سعی کنید که گوشی خود را در محیطی خشک و خنک نگهداری کنید. اتاقی که تهویه مناسب داشه باشد میتواند دمای شارژ را پایین نگه دارد.
در هنگام شارژ کردن گوشی، از آن استفاده نکنید :
اگر در هنگام شارژ کردن از گوشی خود استفاده کنید، مقدار زیادی از انرژی به نمایشگر و سایر قطعات انتقال داده میشود. جدال بین استفاده از باتری و شارژ همزمان آن، باعث میشود تا باتری بیشازحد داغ شده و در بلندمدت آسیب ببیند.
حالت پرواز را روشن کنید :
یکی از راههای افزایش طول عمر باتری و همچنین شارژ کردن سریعتر آن، قرار دادن گوشی بر روی حالت هواپیما در هنگام شارژ کردن است. حالت پرواز بهصورت خودکار دادههای همراه (اینترنت سیمکارت) شما را که یکی از بزرگترین دلایل افزایش دمای باتری است، خاموش میکند.
در حال حاضر تمامی گوشیها و دستگاههای هوشمند موجود در بازار از باتریهای قابل شارژ لیتیوم یون استفاده میکنند که این نسل از باتریها قدمتی بسیار طولانی دارند و از مدتها پیش از این باتریها در دستگاههای ارتباطی و دستگاههایی که نیاز به شارژ مجدد داشتند استفاده میشد. بسیاری از شرکتهای سازنده فناوری قصد دارد از طریقی به فناوری دست پیدا کنند که بتواند طول عمر باتریها را افزایش دهد، اما تاکنون هیچ کدام از آنها نتوانستهاند اختراع خود را به تولید انبوه برسانند و همین موضوع سبب شده است تا تکنولوژی مربوط به ساختار باریها ثابت بماند.تنها راه حلی که شرکتهای سازنده گوشیهای هوشمند در سالهای اخیر در پیش گرفتهاند، پایین آوردن میزان مصرف باتری گوشیها است که به این ترتیب کاربر کمتر مجبور به شارژ باتری دستگاه خود خواهد شد و عمر مفید باتری نیز افزایش پیدا خواهد کرد. در حال حاضر کاربران میتوانند از باتری موجود در دستگاه خود به مدت دو یا سه سال استفاده کنند، اما پس از این زمان ظرفیت ذخیره سازی باتری آنها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد و به این ترتیب کاربر باید در فواصل زمانی بسیار کم نسبت به شارژ دستگاه خود اقدام کند.باتریهایی که در دستگاههای هوشمند استفاده میشود بر خلاف باتریهای موجود در خودروها بر اساس واحد دقیقه دسته بندی میشوند که نشان میدهد توانایی و ظرفیت این باتریها بسیار کمتر از باتریهای موجود در خودروها است، برای مثال باتری موجود در خودرو تسلا ۳ ظرفیتی ۴۰۰۰ برابر بیشتر از آیفون ۱۱ پرو مکس دارد و واحد استفاده شده در باتری این خودرو کیلو وات ساعت است.
طبق اعلام بسیاری از منتقدان و تحلیل گران تکنولوژی شارژ کردن باتری دستگاهها بالای ۸۰ درصد با همان سرعتی که از ۰ تا ۸۰ درصد شارژ شده است، آسیب بسیار جدی به آنها خواهد زد، همین امر سبب شده است تا شرکت اپل در نسخه آخر سیستم عامل خود قابلیتی را اضافه کند که با فعال سازی آن، باتری پس از رسیدن به ۸۰ درصد، با سرعتی بسیار کمتر از قبل شارژ شود و به این ترتیب رسیدن آسیب به باتری تا حد زیادی کاهش پیدا کند.
لیست هشتک ها
#فورس_کالا
#Force_Kala
#علم_و_تکنولوژی
#موبایل_و_گجت
#موبایل
#چگونه_عمر_باتری_را_افزایش_دهیم
#موبایل_هوشمند
#گوشی_هوشمند
#روش_صحیح_شارژ_باتری_موبایل
#عمر_باتری_موبایل_چند_سال_است
#راههای_کاهش_مصرف_باتری
#چگونه_باتری_گوشی_را_قوی_کنیم
#افزایش_عمر_باتری_گوشی_اندروید
#عمر_مفید_یک_گوشی_لمسی_چند_سال_است
#افزایش_عمر_گوشی
#شارژ_کردن_موبایل
#راه_های_طولانی_کردن_عمر_باتری_موبایل
#تمام_شدن_شارژ_موبایل
#شارژر_موبایل
نظرات کاربران
- تا به حال هیچ نظری برای این مقاله ثبت نشده است.
فرم ارسال نظر
نام و نام خانوادگی | : | |
متن نظر | : | |
کد امنیتی داخل تصویر را در کادر بالا وارد نمایید. | ||