خواص ذرت چیست؟ | فورس کالا مگ

سبد خرید شما خالی است.
فروشگاه اینترنتی فورس کالا

خواص ذرت چیست؟

مقدمه

ذرت (به انگلیسی : Maize یا Corn – با نام علمی Zea mays ) یکی از محبوب تریت غلات در قاره آمریکا بوده که بومی مکزیک و آمریکای مرکزی است، بیش از 8000 سال پیش اهلی شده و امروزه قسمت اعظم رژیم غذایی مردم جهان را تشکیل می دهد.

ذرت سنتی یعنی ذرتی که دستکاری و اصلاح ژنتیکی نشده بیشتر در فصل تابستان رشد می کند، بیشتر به رنگ زرد است اما ذرت های قرمز، صورتی، بنفش، سیاه و آبی هم در طبیعت دیده می شوند.

ساقه‌های ذرت که شبیه ساقه های بامبو به نظر می رسند تا 40 سانتیمتر رشد می کنند و گره هایی دارند که توسط برگ های یرگ پوشش داده می شوند. زیر برگ ها ذرت یا همان بالا قرار دارد که در واقع گل آذین ماده هستند و با چندین لایه برگ محکم پوشانده شده‌اند.

اطراف بلال را رشته های مو مانندی که در واقع کلاله ها هستند، پوشانده اند که ابتدا به رنگ سبز هستند و سپس زرد یا قرمز می‌شوند.

ذرت هم به عنوان یک گیاه غلات و هم حبوبات در نظر گرفته می شود.

ذرت شیرین را که از لپه می خورید معمولاً در دنیای آشپزی به عنوان یک سبزی در نظر گرفته می شود، در حالی که دانه های خشک که برای پاپ کورن استفاده می شود به عنوان غلات کامل طبقه بندی می شوند.

ذرت بیش از 9000 سال پیش در مکزیک پدید آمده و در بسیاری از نقاط جهان با نام اصلی "ذرت" شناخته می شود. بومیان آمریکایی این محصول را به عنوان منبع اصلی غذا کشت و برداشت کردند.

امروزه، این یکی از پرمصرف ترین غلات در سراسر جهان است.

ذرت معمولاً سفید یا زرد است اما به رنگ های قرمز، بنفش و آبی هم وجود دارد.

این ماده به عنوان ذرت شیرین، ذرت بو داده، توتیلا، پولنتا، چیپس، آرد ذرت، غلات، روغن و شربت خورده می شود و به غذاهای بی شمار دیگر اضافه می شود.

طبع ذرت

طبیعت ذرت سرد و خشک می باشد.

ارزش غذایی ذرت

به‌ طور کلی، ۱۰۰ گرم ذرت زرد و پخته، ۹۶ کالری دارد. به‌ علاوه ، ذرت، ۷۲ درصد آب، ۲۱ گرم کربوهیدرات، ۲.۴ گرم فیبر، ۳.۴ گرم پروتئین و ۴.۵ گرم فروکتوز و ۰.۲ گرم لاکتوز دارد. همچنین، ذرت، فقط ۱.۵ گرم چربی به شما می‌ دهد که شامل ۰.۲ گرم چربی اشباع، ۰.۵۷ گرم چربی تک غیر اشباع، ۰.۶ گرم چربی چند غیر اشباع، ۰.۰۲ گرم اسید چرب امگا۳ و ۰.۵۹ گرم اسید چرب امگا۶ است. به‌ علاوه، ذرت، ویتامین‌ها و مواد معدنی زیادی را برای‌ تان فراهم‌  می‌ کند. به‌ هرحال، هر نوع ذرت، ویتامین‌ ها و مواد معدنی مختلفی را تامین‌ می‌کند. برای مثال، پاپ کورن، حاوی منگنز، فسفر، منیزیم، روی و مس است درحالی‌ که ذرت شیرین دارای اسید پانتوتنیک، فولات، ویتامین B۶، نیاسین و پتاسیم است. واقعیت این است که ذرت، نسبت به بسیاری از دانه‌ های غلات، ترکیبات آنتی‌ اکسیدانی بیشتری دارد. این ترکیبات آنتی‌ اکسیدانی شامل زئازانتین، لوتئین، آنتوسیانین، اسید فرولیک و اسید فیتیک می‌ شوند.

  • کالری : 270

  • چربی : 4 گرم

  • کربوهیدرات : 54 گرم

  • پروتئین : 10 گرم

  • فیبر : 8 گرم

خواص ذرت برای سلامتی بدن :

محافظت کردن از قلب از خواص ذرت :

روغن ذرت دارای اثر ضد آتروژنیک بر سطح کلسترول است بنابراین می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد ،به ویژه روغن ذرت یکی از بهترین راه ها برای افزایش سلامتی قلب محسوب می شود. زیرا اسیدهای چرب زیادی، از قبیل اسیدهای چرب امگا 3 و اسیدهای چرب امگا 6 دارند. اسیدهای چرب امگا 3 می تواند به مهار کلسترول بد کمک کند و سپس به بخش های اتصال باز گردد در نتیجه انسداد عروق را کاهش داده و فشار خون را پایین می آورد و احتمال سکته و حمله قلبی  را کاهش می دهد.

ذرت برای سلامت چشم ها مفید است :

زئازانتین لوتئین موجود در ذرت از اکسید شدن پروتئین چشم جلوگیری می کند ،اکسید شدن چشم باعث تاری دید می شود همچنین به کاهش لکه زرد چشم کمک می کند ؛ علاوه بر این،ویتامین آ تولید شده از بتاکاروتن موجود در ذرت، بینایی را بهبود می بخشد.

جلوگیری از کم‌خونی :

ذرت باعث جلوگیری از کم‌خونی ناشی از کمبود ویتامین‌ها می‌شود. ذرت، همچنین، مقدار زیادی آهن دارد که یکی از مواد معدنی مورد نیاز بدن برای ساخت گلبول‌های قرمز خون است. کمبود آهن نیز یکی از دلایل اصلی کم‌خونی است.

کاهش کلسترول‌ های LDL :

طبق گفته‌ی ژورنال نوتریشنال بایوکمیستری، مصرف روغن سبوس ذرت باعث کاهش جذب کلسترول در بدن می‌شود و در نتیجه پلاسما LDL، یا کلسترول‌های بد، کاهش می‌یابند. همان‌طور که قبلاً نیز اشاره کردیم، این کاهش در کلسترول‌های LDL به‌معنای کاهش در کسترول‌های HDL یا کلسترول‌های خوب (که تاثیرات مثبتی بر بدن دارند) نیست. فواید کلسترول‌های خوب عبارت‌اند از کاهش بیماری‌های قلبی، جلوگیری از تصلب شرایین، و پاک‌کردن بدن از وجود رادیکال‌ های آزاد.

سلامت چشم و پوست :

ذرت زرد از منابع غنی بتاکاروتن است. بتاکاروتن در بدن تشکیل ویتامین آ. می‌ دهد و برای داشتن دید خوب و پوست سالم مورد نیاز است. بتاکاروتن منبعی عالی برای ویتامین آ. است، چون در بدن تغییر شکل پیدا می‌ کند و به‌اندازه‌ای که بدن احتیاج به ویتامین آ. دارد نیازش را رفع می‌ کند. ویتامین آ. اگر زیاد مصرف شود مسمومیت ایجاد می‌ کند، برای همین تامین آن از طریق بتاکاروتن راه بهتری است. بتاکاروتن همچنین برای سلامت پوست و غشای مخاطی نیز مفید است و همچنین، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. بتاکاروتنی که در بدن تبدیل به ویتامین آ. نشده باشد نقش آنتی‌اکسیدانی بازی می‌ کند و با بیماری‌ های مهلکی همچون سرطان و بیماری‌های قلبی مبارزه می‌ کند. علی‌رغم این صحبت‌ها، سیگاری‌ها باید مراقب مصرف بیتاکاروتن باشند، چون افراد سیگاری‌ای که در بدن‌ شان میزان بتاکاروتن بالا باشد بیشتر به سرطان ریه مبتلا می‌ شوند، درحالی‌که احتمال مبتلاشدن غیرسیگاری‌ هایی که بتاکاروتن بالا دارند به سرطان ریه کم است.

کنترل دیابت :

به‌نظر می‌ رسد، در دهه‌های اخیر، جهان از اپیدمی دیابت رنج می‌ برد. سازوکار دقیق این اتفاق را به‌راحتی نمی‌ توان مشخص کرد، اما این بیماری تا حد زیادی ناشی از تغذیه است. مطالعات نشان می‌ دهد مصرف ذرت به مدیریت بهتر دیابت‌های شیرین غیروابسته به انسولین (NIDDM) کمک می‌ کند، و، به‌خاطر وجود فیتوکمیکال‌ های فنولیک در ذرت‌های کامل، باعث کاهش فشار خون می‌ شود. فیتوکمیکال‌ها می‌ توانند جذب و ترشح انسولین را در بدن تنظیم کنند و با این کار احتمال بالاوپایین‌شدن قند خون بیماران دیابتی را کاهش دهند و برای آن‌ها امکان زندگی‌ای عادی‌تر فراهم کنند.

فواید دارویی ذرت

 تقویت سیستم ایمنی بدن

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در ذرت به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری ها و استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش می دهد.

 چشم

ذرت زرد حاوی مقادیر بسیار بالای آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی، به ویژه لوتئین و زاکسانتین است که به سلامت چشم ها کمک کرده و خطر ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولا را کاهش می دهند.

معده و دستگاه گوارش

مقادیر بالای فیبر موجود در ذرت به بهبود هضم غذا کمک می کند، باعث پاک سازی معده شده و به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

برخی تحقیقات نشان می دهد که ذرت برای درمان بیماری دردناک دیوتیکولیت (کیسه هایی اطراف روده بزرگ) مفید می باشد.

یبوست

فیبر موجود در ذرت به افزایش حرکات روده ها و همچنین سم زدایی و پاک سازی آن ها کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست و سرطان روده بزرگ مفید می باشد.

دیابت و قند خون

ذرت حاوی مقادیر بالای فیبر و کربوهیدرات های پیچیده است که به کنترل سطح قند خون در بدن کمک کرده و با جلوگیری از نوسانات قند خون، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهند.

 لاغری و کاهش وزن

ذرت کالری کمی دارد و مقادیر بالای فیبر موجود در آن به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

سلیاک

ذرت یکی از انواع غلات بدون گلوتن بوده و به عنوان یکی از بهترین منابع غذایی برای افراد مبتلا به سلیاک و افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، شناخته می شود.

 درمان کم خونی

مقادیر بالای فولات و آهن موجود در ذرت به افزایش گلبول های قرمز خون کمک کرده و باعث پیشگیری و درمان کم خونی یا آنمی می شود.

 سرطان

مقادیر بسیار بالای آنتی اکسیدان های موجود در ذرت به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند.

 بدنسازی

ذرت حاوی مقادیر بالای کربوهیدرات های پیچیده است که هضم آن ها بیشتر طول می کشد و انرژی لازم برای بدن و ذهن را تامین می کنند.

متخصصان می گویند که ذرت یکی از بهترین وعده های غذایی انرژی زا برای ورزشکاران و بدنسازان محسوب می شود.

 فشار خون

مقادیر بالای ترکیبات فنولی موجود در ذرت به کاهش فشار خون بالا در افراد کمک می کند، همچنین ویتامین های B موجود در آن به بهبود عملکرد غدد فوق کلیه کمک کرده و خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش می دهند.

 آلزایمر

مطالعات نشان می دهد که مقادیر بالای تیامین موجود در ذرت به بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه کمک کرده و خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد.

خواص و فواید ذرت

جلوگیری از بواسیر

فیبر موجود در یک فنجان ذرت می‌تواند 18.4درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به فیبر را تامین کند. فیبر باعث رفع مشکلات گوارشی می‌شود، از جمله یبوست و بواسیر، و احتمال ابتلا به سرطان روده را کم می‌کند، چون ذرت جزو غلات کامل محسوب می‌شود.

مدت‌های مدیدی است که از مصرف فیبر به‌عنوان راهی برای کاهش خطر ابتلا به مشکلات روده‌ای گفته می‌شود، اما داده‌های ناکافی و متخالف باعث شده ارتباط میان فیبر و کاهش خطر سرطان مخدوش بماند، هرچند ثابت شده که مصرف غلات کامل باعث کاهش خطر این بیماری می‌شود. فیبر میزان دفع را افزایش می‌دهد، و به افزایش حرکات کرم‌مانند مجرا‌های گوارشی و ترشح شیره‌های گوارشی و صفرا کمک می‌کند. همچنین به حجم مدفوع می‌افزاید و در نتیجه باعث کاهش احتمال ابتلا به اسهال و سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر می‌شود.

باعث رشد می‌ شود

ذرت سرشار از انواع ویتامین بی است، به‌خصوص تیامین و نیاسین. تیامین برای حفظ سلامت عصب‌ها و عملکرد‌های شناختی لازم است. کمبود نیاسین به بیماری پلاگر می‌انجامد، بیماری‌ای که مشخصه‌اش اسهال، زوال عقل، و درماتیت است و در افرادی که دچار بدغذایی باشند مشاهده می‌شود. ذرت همچنین منبع خوبی برای تامین اسید پانتوتنیک است. این ماده نوعی ویتامین بسیار حیاتی است که بدن برای سوخت‌وساز کربوهیدرات، پروتئین، و لیپید به آن احتیاج دارد. کمبود اسیدفولیک در زنان باردار به کاهش وزن جنین منجر می‌شود و همچنین ممکن است نوزاد به‌خاطر همین کمبود دچار نقص لوله‌ی عصبی شود. ذرت می‌تواند بخش زیادی از نیاز بدن به فولات را تامین کند، و مانع پدیدآمدن چنین ضایعاتی شود. دانه‌های ذرت سرشار از ویتامین ئی هستند، که آنتی‌اکسیدانی طبیعی است و وجود آن برای رشد بدن و حفاظت از آن در برابر بیماری‌ها و مشکلات جسمی بسیار لازم است.

افزایش وزن

ذرت کالری زیادی دارد و از اصلی‌ترین غذا‌های مصرفی در بسیاری از مناطق محسوب می‌شود. انرژی هر 100گرم ذرت برابر با 342 کالری است، یعنی ذرت در رده‌ی پرانرژی‌ترین غلات قرار دارد. برای همین است که وقتی کسی می‌خواهد سریع وزن‌اش را افزایش دهد سراغ آن می‌رود. با توجه به اینکه کاشت و برداشت و نگهداری از این ماده‌ی غذایی به‌نسبت آسان است، در بسیاری از کشور‌هایی که اقتصادشان مبتنی بر کشاورزی است از آن برای تغذیه و حیات مردمان‌شان استفاده می‌کنند.

تامین مواد معدنی اساسی

ذرت حاوی مواد معدنی زیادی است که به انواع روش‌ها به بدن سود می‌رسانند. در تمام انواع ذرت فسفر، منیزیم، منگنز، روی، آهن، و مس پیدا می‌شود. همچنین نیاز بدن به مواد معدنی کم‌نیاز [موادی معدنی‌ای که برای بدن به‌مقدار بسیار کم ضروری هستند]، از جمله سلنیوم، نیز با خوردن ذرت تامین می‌شود. فسفر برای رشد متعادل، سلامت استخوان‌ها، و عملکرد بهینه‌ی کلیه‌ها لازم است. منیزیم برای داشتن ضربان قلب عادی و برای افزایش تراکم استخوان‌ها مورد نیاز است.

پیش‌گیری از سرطان

طبق تحقیقاتی که در دانشگاه کورن‌ول انجام پذیرفته، ذرت منبعی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که با رادیکال‌های آزاد سرطان‌زا مبارزه می‌کنند. برخلاف دیگر مواد خوراکی، با پختن ذرت شیرین، مقدار آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن افزایش هم پیدا می‌کند. ذرت منبعی غنی از یکی از ترکیبات فنولیک به‌نام اسید فرولیک است. این ماده یک نوع عامل ضدسرطان است که در مبارزه با تومور‌هایی که به سرطان کبد و سینه منتهی می‌شوند عملکرد مفیدی از خود نشان می‌دهد. آنتوسیانین‌هایی که در ذرت بنفش یافت می‌شوند نیز بدن را از رادیکال‌های آزاد سرطان‌زا پاک‌سازی می‌کنند. محققان نشان داده‌اند که آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند احتمال ابتلا به بسیاری از انواع سرطان‌های خطرناک را کاهش می‌دهند، چون می‌توانند کاری کنند که سلول‌های سرطانی خودکشی کنند، اما کاری به کار سلول‌های سالم ندارند. این ویژگی به‌خصوص از این جهت مهم است که فیتوکمیکال‌ها منبع آنتی‌اکسیدان هستند. فیتوکمیکال‌ها نیز به مقدار زیاد در ذرت وجود دارند.

 

موارد استفاده از ذرت
  • ذرت تازه خام را برای تهیه انواع سالاد سبزیجات و سس سالاد استفاده می کنند.

  • ذرت تازه و خشک را به صورت پخته و آب پز شده برای تهیه انواع غذا از جمله سوپ، آش، آبگوشت سبزیجات، سالاد، ترشی، انواع سس و ذرت مکزیکی به کار می برند.

  • ذرت تازه را برای تهیه بلال یا ذرت کبابی استفاده می کنند.

  • ذرت خشک شده را برای تهیه ذرت بو داده یا پاپ کورن، آرد ذرت، ترتیلا، تاکو، روغن ذرت و نان استفاده می کنند.

  • شربت ذرت را از نشاسته ذرت به دست می آورند و از آن به عنوان شیرین کننده در صنعت استفاده می شود، شربت ذرت عوارض جانبی زیادی دارد و توصیه می شود که تا حد امکان از مصرف آن اجتناب شود.

بهترین روش استفاده از ذرت:

ذرت معمولا در پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد، که می توان آن را به صورت بخار پز، کبابی، پخته شده یا در یک خورشت یا سوپ اضافه کرد و خورد. برخی از لوازم آرایشی گیاهی، حاوی ذرت است که برای پوست مفید می باشد ؛ ذرت بخش مهمی از رژیم غذایی بسیاری از کشورها است همچنین آن را در تولید شربت ذرت مورد استفاده قرار می دهند که در بسیاری از کشورهای غربی مورداستفاده می باشد.

نحوه بهره‌مندی از خواص ذرت

۱. ذرت سرخ‌شده با نارگیل

مواد موردنیاز:

– ۲ عدد ذرت شیرین
– نارگیل نواری
– نمک

طرز تهیه:

– دانه‌های ذرت را از چوب جداکنید.
– مقداری روغن در تابه ریخته و آن راگرم‌کنید، سپس ذرت را در تابه ریخته و ۲ دقیقه هم‌بزنید.
– نارگیل را به تابه اضافه‌کرده و خوب هم‌بزنید، بگذارید ۱ دقیقه بماند، سپس حرارت را خاموش‌کنید.

۲. ذرت پخته

ذرت پخته برای مردم شهری و روستایی، چیز عجیبی نیست. ذرت می‌تواند برای خیلی از افراد، صبحانه یا یک میان‌وعده در زمان خواب باشد اما خیلی از این افراد نمی‌دانند خوردن ذرت پخته، راهی عالی برای کاهش وزن است و این ویژگی، یکی از بهترین خواص ذرت برای سلامتی انسان است. تهیه ذرت پخته بسیار آسان است، ذرت را در ظرف آب جوش بریزید و هنگامی که ذرت تقریبا پخت، مقداری نمک به آن اضافه‌کنید. این کار، مقدار قند گرفته‌شده از ذرت را محدودکرده و آن را برای فرآیند کاهش وزن، مهم‌تر و موثرتر می‌کند.

۳. سالاد ذرت

مواد مورد نیاز:

– ۴ عدد ذرت
– گوجه‌فرنگی گیلاسی
– پیازچه
– روغن زیتون
– سرکه
– سیر
– ۲ قاشق غذاخوری ریحان تازه
– پنیر
– تخم‌مرغ

طرز تهیه:

– دانه‌های ذرت را از چوب آن جداکنید
– ذرت را در کاسه‌ای بزرگ گذاشته و پیازچه و گوجه فرنگی را اضافه‌کنید.
– آنها را با تخم‌مرغ، روغن زیتون، سرکه، سیر، پنیر و ریحان مخلوط‌کنید.

با این روش ساده، می‌توانید سالادی بسیار جدید و مغذی داشته‌باشید. این غذا، چرب نیست و برای افزایش وزن افراد لاغر مناسب است.

چه ذرتی را انتخاب کنیم؟ ذرت‌ها را چگونه نگه داریم؟

ذرت را در سرتاسر دنیا از بازار‌های محلی می‌توان تهیه کرد. چه بهتر که همیشه از نوع تازه‌ی آن استفاده کنید، اما ذرت یخ‌زده هم در بازار‌ها پیدا می‌شود و می‌توانید از آن‌ها هم مصرف کنید. البته بلال تازه این مزیت را دارد که غلافش خشک نشده است. ضمناً، ذرت‌های تازه را در عرض چند روز مصرف کنید وگرنه مزه‌ی آن از بین می‌رود. برای نگهداری طولانی‌مدت ذرت، غلاف آن‌ها را نکنید و آن‌ها را در ظرفی هوابندشده داخل یخچال بگذارید.

عوارض جانبی ذرت:

1. واکنش‌های حساسیتی

خوردن ذرت می‌تواند باعث حساسیت و علائمی مانند راش پوستی، تورم غشای مخاطی، استفراغ و غیره شود. برخی افراد بعد از خوردن ذرت به حمله آسم و آنافیلاکسی نیز دچار می‌شوند. دلیل اصلی حساسیت‌ها، پروتئین خوراکی موجود در ذرت است.

 2. خطر پلاگرا

ذرت غذای اصلی بسیاری از مردم است. اگر ذرت را در مقادیر زیاد مصرف کنید، در خطر ابتلا به پلاگرا قرار خواهید گرفت. پلاگرا همان کمبود ویتامین، به ویژه نیاسین است. مقدار اسیدهای آمینه ( لیسین و تریپتوفان) و نیاسین که در برابر پلاگرا از بدن محافظت می‌کنند . در ذرت بسیار پایین است. اگر ذرت، ماده اصلی رژیم غذایی شماست، باید خوراکی‌های سرشار از ویتامین را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا از بروز پلاگرا جلوگیری کنید.

3. مضر برای افراد دیابتی

ذرت بر افراد مبتلا به دیابت تاثیر منفی می‌گذارد زیرا قند خون بدن را افزایش می‌دهد. ذرت کربوهیدرات بالایی دارد که به بالا رفتن قند خون می‌انجامد. بنابراین افراد مبتلا به دیابت نباید ذرت را در مقادیر زیاد مصرف کنند.

4.  ایجاد نفخ

ذرت، درصد بالایی نشاسته دارد. زمانی که ذرت مصرف می‌کنید، نشاسته در روده بزرگ می‌شکند و گاز زیادی تولید می‌کند. بنابراین اگر فردی مقدار زیادی ذرت مصرف کند، به نفخ دچار می‌شود.

5. سوء هاضمه و ناراحتی معده

ذرت منبع خوبی از فیبر و مواد مغذی حیاتی است که به دفع سموم از بدن کمک می‌کند. اما مقدار بیش از اندازه این فیبر می‌تواند برای معده مضرباشد. اگر مقدار زیادی غلات نیز بخورید، به سوء هاضمه و معده درد دچار خواهید شد! بنابراین، مراقب میزان مصرف ذرت – به هر شکلی – باشید.

6. تحریک روده و اسهال

ذرت را نباید خام خورد چرا که می‌تواند باعث اسهال شود. ذرت به اختلالات روده‌ای متعددی نیز منجر می‌شود. اگر علائم خاصی را در خود دیدید، به پزشک مراجعه کنید.

7. پوسیدگی دندان

ذرت، حاوی قند است بنابراین می‌تواند باعث پوسیدگی دندان در برخی افراد شود. پوسیدگی دندان، یکی از عوارض نسبتا نادر ذرت است اما نباید آن را نادیده گرفت! بعد از خوردن ذرت، مراقب بهداشت دهان خود باشید و مسواک بزنید.

سخن آخر

این مقاله درباره خواص ذرت، برای سلامتی پوست و مو است که همه باید بدانند و استفاده‌ کنند. درواقع، ذرت، یک ماده غذایی بسیار خوب است که می‌ تواند برای تهیه غذا های خوشمزه و مغذی بسیاری به‌ کار رود و مردم بسیاری عاشق آن خواهند شد. به‌ هرحال، برای برخی افراد، ذرت ممکن است مضراتی داشته‌ باشد که در بالا گفته‌ شد. بنابراین، در مواردی که نمی‌ دانید دچار این عوارض می‌ شوید یا نه، بهتر است با پزشک یا متخصص مشورت‌ کنید.

پس از خواندن این مطالب درباره خواص  ذرت برای سلامتی و تغذیه، امیدواریم دانش لازم را درباره ذرت و فواید آن به‌ دست آورده‌ باشید.

نظرات کاربران

  • تا به حال هیچ نظری برای این مقاله ثبت نشده است.

فرم ارسال نظر

نام و نام خانوادگی :
متن نظر :
CAPTCHA Image
کد امنیتی داخل تصویر را در کادر بالا وارد نمایید.