راهنمای لباس پوشیدن در زمستان
لباس گرم همیشه خاطره خوش یک زمستان سرد را به همراه دارد. با سرد شدن هوا، شاید اولین کاری که میکنیم پیدا کردن دم دست ترین ژاکت باشد. جوراب های ضخیم و پلیور هم زود ما را نجات میدهند. اما با انتخاب لباس مناسب این فصل، تغییرات تدریجی یا ناگهانی هوا هم برایمان دلپذیر خواهد بود.
هرجایی که میروید، مناسب دمای آنجا لباس بپوشید. زمانی که در خانه تلویزیون تماشا میکنید، به سبک اسکیموها چای و شیرینی صرف نکنید. دمای خانه را متعادل نگهدارید و با بلوز، شلوار و جوراب معمولی، به استراحت بپردازید. اگر به مهمانی ها خودمانی می روید، گول اسم فصل زمستان را نخورید و گرمترین لباس کمدتان را انتخاب نکنید. می توانید مانند منزل خود لباس بپوشید. اما اگر به خرید، تفریح، ورزش و یا هر فعالیتی در فضای باز میروید، خود را خوب بپوشانید. در فضای باز لباسهای پنبهای حرارت بدن را حفظ نمیکنند، بهتر است لباس دیگری روی آن ها بپوشید.
اساسی ترین کاری که می توانید هم برای گرم ماندن در خیابان و هم داخل خانه یا محل کار انجام دهید، این است که لایهلایه لباس بپوشید. افرادی که در مناطق سردسیر مثل آلاسکا و نروژ زندگی کردهاند همیشه میگویند: لایهلایه لباس بپوشید. با این روش در طول روز که بدنتان باید با هوای سرد بیرون منطبق شود، لباس مناسبی به تن خواهید داشت و در عین حال نیز زمانی که به محل کار گرم و نرمتان می رسید می توانید لباس هایتان را دربیاورید و با دمای هوای دفتر کارتان منطبق شوید.
انتخاب جنس مناسب برای لباسهای زمستانی یکی از مهمترین نکاتی است که باید به آن توجه داشته باشید. شما به لباسهایی نیاز دارید که گرمتان نگه دارند.
پارچههای کتانی نازک، تور، ابریشمی و نخی اصلا مناسب این فصل نیستند. اما پارچههایی مانند چرم و پارچههای مخملی، کتانی ضخیم، پنبهایی، پشمی و پارچههایی که آستر دارند، مناسب این فصل هستند.
اولین نکته در انتخاب یک کاپشن خوب و مناسب اندازه آن است. بهتر است هنگام پرو کاپشن، دستهایتان را چندبار باز و بسته کنید و جلو بکشید، درصورتی که احساس کردید قسمت ساعد شما کشیده میشود شک نکنید انتخابتان اشتباه است. آستینها باید طوری باشند که بتوانید زیر آن لباسهای ضخیم و آستیندار بپوشید. اندازه قد آستین هم باید تا روی مچ دست شما بیاید که آستین لباس شما از زیر آن دیده نشود. دومین و مهمترین نکته، جنس کاپشنی است که قصد خریدش را دارید. توجه داشته باشید جنس داخل کاپشن از جنس روی آن مهمتر است. برای خرید، آنهایی که تو کرکدار هستند و پشمشیشه دارند را در اولویت قرار دهید. کاپشنهای کلاهدار ارزش خرید بیشتری دارند و کلاه یکی از همان موارد ویژهای است که گفتیم باید برایش کمی بیشتر پول بپردازید. البته اگر میخواهید کاپشن کلاهدار بخرید آنهایی را انتخاب کنید که کلاهاش را بتوانید گاهی از خود کاپشن جدا کنید. جیب هم یکی دیگر از آن نکتههای خرید است. بالاخره باید برای کاپشن مورد نظر جیبی تعبیه شده باشد که دستهایتان را درونش گرم نگهدارید. وجود یک پوشش روی زیپ میتواند به زیبایی کاپشن کمک کند. دوخت خوب جدارههای داخلی هم از آن نکتههایی است که باید به آنها خوب توجه کنید. قیمت کاپشن نیز از 70هزار تومان شروع میشود و بسته به جنس و آپشنهایی که داردحتی تا 700الی 800هزار تومان هم بالا میرود.
اکثر بادگیرها برزنتی و ضدآب هستند و در بعضی از مدلها در قسمت تحتانی بادگیر پارچه توری برای نفوذ هوا تعبیه شده است. بادگیرها به 3مدل تقسیم میشوند: مدل اول ساده و بدون طرح است که بیشتر به درد ورزش در فضای باز میخورد و معمولا بهصورت گرمکن و شلوار به فروش میرسندکه قیمتش از 15هزار تومان شروع میشود و در اجناس با کیفیت این قیمت تا 100هزار تومان بالا میرود. جنس این نوع از گرمکنها شمعیاست. مدل دوم بادگیر تو کرکدار است که برای خریدش 45تا 50هزار تومان باید هزینه کنید. مدل سوم به بادگیرهای نمدی معروفند. داخل این نوع بادگیرها از پارچه نمدی برای تولید گرمای زیاد استفاده شده است و قیمتی در حدود 35تا 40هزار تومان دارد. هنگام خرید به این نکته توجه داشته باشید که بادگیرتان حتما جیبدار باشد چون انواع بدون جیب آن در بازار فراوان است. کلاه هم یکی از آن آپشنهای مهم بادگیرهاست. در نوع بدون کلاه آن احتمال اینکه آب از قسمت یقه بادگیر وارد آن شود، وجود دارد.
لباسهای تمام نخ یا نخ پنبه، بهترین جنس برای گرمکنها هستند. لباسهای نخی یا پنبهای، به سادگی عرق را بهخود جذب میکنند و جلوی عرق سوز و قرمز شدن بدن را میگیرند. اگر قصد خریدن گرمکنهای نایلونی یا شمعی را دارید حتما انواعی از لباسها را انتخاب کنید که یک آستر نخی داشته باشند. گرمکنهایی با جنس الیاف مصنوعی هم باید حتما آستر نخی داشته باشند تا از قرمزی، خارش و ابتلا به ناراحتیهای قارچی در اثر عرق کردن، جلوگیری شود. گرمکنهای نایلونی و شمعی، عمر طولانیتری دارند و راحتتر شسته میشوند اما لباسهای نخی بیشتر از پوست بدن محافظت میکنند. اگر زیاد عرق میکنید، دور الیاف مصنوعیها و بدون آسترها را خط بکشید چون این لباسها باعث تشدید تعریق میشوند و خیلی زود هم بوی بد عرق را بهخود میگیرند. قیمت گرمکنها از 80هزار تومان شروع میشود و تا 200هزار تومان هم میرسند.
از آن دست لباسهایی است که جز در فصل تابستان در بقیه فصلهای سال کاربرد دارد. جنس بعضی از بارانیها از نایلون است. پارچه رویی به یک آستر نخی دوخته شده تا در عین حال که انتقال هوا را افزایش میدهد، از پخش شدن قطرههای آب جلوگیری کند. لایه پشمی که در آن بهکار رفته است گرما را جذب و این لباس را مناسب روزهای بارانی و روزهایی که باد شدیدی میوزد، میکند. بارانیهای چرمی که دیگر جنسش از اسمش پیداست فقط شرایط نگهداریاش کمی از بقیه اجناس سختتر است. نوع دیگر بارانی شمعی است که آب را از خودش عبور نمیدهد؛ از همانها که آدم را یاد کارآگاه گجت میاندازد. جنسش هم از نوع کتان خیلی نازک است و در صورت خیس شدن خیلی زود خشک میشود. تازه میتوانید این نوع را روی کت و شلوار نیز تنتان کنید. بارانیهای 70هزار تومانی خیلی نازک هستند و نمیشود روی گرمایی که قرار است در روزهای سرد در اختیارتان قرار دهد حساب کرد. اما بارانیهای 100هزار تومان به بالا به واسطه پشم شیشهای که بین الیافش بهکار رفته است گرمای خوبی را منتقل میکنند.
برای لایهلایه پوشیدن میتوانید از جورابشلواری، شلوار جین، پیراهن آستینبلند، پیراهن دکمهدار تا بالا، ژاکت و کت استفاده کنید. با استفاده از این لباسها یا ترکیبی از اینها میتوانید داخل یک کلاس درس گرم، یک دفتر خنک، یک مغازه با دمای معمولی یا دمای منجمدکننده بیرون احساس راحتی داشته باشید.
در فصل سرما، تا حد امکان از پوشیدن لباس هایی با الیاف مصنوعی، پرهیز کنید. الیاف ترکیبی نیز می توانند گزینه های خوبی باشند، در صورتی که پارچه ضخامت مناسبی داشته باشد. پارچه های پنبه ای برایتان گرمای ملایمی به همراه می آورند. سبک و لطیف اند و شستشوی آسانی دارند. اما بهتنهایی پوشش کاملی نیستند. درصورتی که، پارچه های پشمی گرم ترین لباس های شما خواهند بود. پس روی بلوز یا پیراهن پنبه ای خود، بافتنی های پشمی بپوشید.
در جاهای خیلی سرد، زیر بلوز یا پیراهنتان لایهای به عنوان زیرپوش اضافه کنید. برای این کار، از تاپ یا تیشرتهای رنگی استفاده کنید. می توانید از لباسهای یقه باز استفاده کنید تا قسمتی از لباس زیر دیده شود. سرمایی ها که حتماً سراغ شلوارهای کشی نازک، برای زیر شلوار خود استفاده میکنند. این کار در گرم شدن بدن تأثیر بسیاری دارد. جورابهای گرم و بلند، جدا از بهتر کردن ظاهرتان، نقش مهمی در گرم نگه داشتن شما دارند. جوراب های پشمی بخرید. اما اگر میخواهید دو جوراب روی هم بپوشید، مراقب جریان خون پای خود هم باشید تا با جوراب تنگ، تحت فشار نباشد.
در کنار لباس گرم به لوازم جانبی مد هم اهمیت بدهید. سر و دست و گردن، بهظاهر قسمتهای زیادی از پوشش کلی بدن نیستند. اما مقدار گرمای زیادی از بدن، با نپوشاندن آنها از دست میرود. قسمت عمده گرمای بدن، از سر خارج میشود. سر و گوشهای خود را گرم نگهدارید. اگر برای این کار باید مطابق مد روز باشید، مدلهای شیک و جذاب بسیاری در دسترس اند.
انگشتان خود را از سرما محافظت کنید و دستکش های گرم و راحت انتخاب کنید. متناسب موقعیت خود میتوانید از جنسهای مختلف استفاده کنید. برای موقعیت های رسمی از دستکش های چرمی استفاده کنید و برای استفاده روزانه دستکش های پشمی تهیه کنید. مانند لوازم جانبی دیگر، رنگ و سبک دستکشتان را با کیف و کفش زنانه و کمربند و کفش مردانه خود هماهنگ کنید. هر جنسی که انتخاب میکنید، از مدلهای آستردار استفاده کنید، تا گرمای دستتان را حفظ کند. دستکشهای دوتکه که چهار انگشت و شست را جداگانه میپوشانند، به دلیل نزدیک بودن انگشتان، بیشتر از دستکشهای معمولی گرما را حفظ میکنند.
و درنهایت، شالگردنها علاوه بر گرمای مطلوبی که ایجاد میکنند، ظاهر خوش آب و رنگی هم برایتان میسازند. در هر موقعیتی که باشید، با استفاده از انواع شالگردنهای طرح دار و ساده، ظاهر جذابتری پیدا میکنید. بهتر است برای این کار رنگ شال گردنتان را با لباس زیرِ کت یا پالتو خود ست کنید.
مسلما میخواهید خوشتیپ به نظر برسید، اما اینکه اسکیموها آن کتهای بزرگ و شلوارهای آزاد را میپوشند دلیل دارد. زمانی که لباستان خیلی چسبان و تنگ است، نمیتواند خیلی گرم و راحت نگهتان دارد. پوشیدن لباس گرم آزاد باعث میشود یک لایه محافظ از هوای گرم بین پوست و محیط شما در طرف دیگر پارچه به وجود بیاید.
آشنایی با رنگهای مناسب فصل زمستان بی شک کمک بزرگی به استایلهای زمستانی شما میکند.
1. مارسالا
در انتخاب رنگ لباسهایتان مانند مانتو، پالتو، لباسهای بافت، رنگ مارسالا را گوشه ذهن داشته باشید، اگر همیشه به دنبال خاص بودن هستید احتمالا این رنگ مناسب شماست.
2. خردلی
رنگی گرم، دلپذیر، با آرامش که احساس بسیار خوبی را به شما و اطرافیانتان خواهد داد. این رنگ مناسب کسانی است که میخواهند بر پیرامون خود تاثیرگذار باشند و احساس گرمی و آرامش را هم به خود و هم به دیگران منتقل کنند.
3. شتری
رنگ شتری نیز جز رنگهای پرطرفدار است که گویا هیچ وقت از لیست رنگهای پرطرفدار کنار نرفته است، هر کسی با هر سلیقهای میتواند از این رنگ در پوشش خود استفاده کند از شال و روسری تا بوت و کفش.
4. سبز زیتونی
کافیست یک بار از این رنگ در لباسهای خود استفاده کنید تا متوجه شوید این رنگ چقدر با پوشش شما و فصلهای سرد سازگار است. این رنگ در بسیاری از مجموعههای پاییز و زمستان طراحان مشهور استفاده شده است و میتوان آن را به راحتی با زردها، سبزها، قهوه ایها و ارغوانی و مشکی ست کرد.
5. خاکستری/ آبی
این رنگ مانند تصور یک آسمان بارانی و ابریست، این رنگ نیز مخاطبان خاص خودش را دارد و جز رنگهاییست که در فصل پاییز و زمستان بیشتر مورد استقبال قرار میگیرد و در ماههای گرم سال طرفداری ندارد.
6. سدری
با این رنگ میتوان گرمای کویر را به روزهای سرد زمستان آورد. رنگ خاکستری مایل به سبز رنگی شیک، زیبا و کمی متفاوت است. اگر جز متفاوت پسندان هستید و دوست دارید نوع پوشش متفاوتی داشته باشید این رنگ مناسب شما خواهد بود.
7. کبود
رنگ کبود شباهت بسیار زیادی به رنگ مارسالا دارد، از مارسالا کمی تیرهتر است و همین کافیست که رنگ کبود را برای زمستان مناسب بدانیم و در لیست بهترین رنگهای فصل سرد قرار دهیم. از این رنگ میتوانید در تمام لباسهای خود مثل تی شرت بافت، شلوار، مانتو و … استفاده کنید.
8. ارغوانی یا بنفش
رنگ ارغوانی رنگی بسیار جذاب است. این رنگ برای پوششهای ساده و بعضی از لباسها مثل شال و روسری یا تیشرت مناسب خواهد بود. به دلیل متفاوت بودن این رنگ نسبت به سایر رنگها برای پوششهایی مانند کفش و بوت جالب نیست.
9. نارنجی یا پرتقالی
پرتقال یادآور زمستان است و رنگ پرتقالی هم رنگ مورد استفاده در فصل زمستان محسوب میشود و پوشیدن این رنگ شور و نشاط شما را افزایش میدهد.
10. قرمز
قرمز رنگ گرمی است که طراحان لباس برای لباسهای پاییزه و زمستانی پیشنهاد میکنند. رنگ قرمز جز جذابترین رنگها بوده و با رنگهای مشکی و سرمه ای ست میشود.
- بیش از حد لباس نپوشید. عرق کردن و مرطوب شدن در هوای سرد خطرناک است.
- باید خودتان را گرم کنید، نه داغ،و همیشه خشک باشید.
- وقتی لباس می پوشید یادتان باشد که خودتان را در مقابل رطوبت (برف و باران، برف، باران و یا باد) محافظت کنید. هم رطوبت و هم باد بیشتر از موقعی که هوا خشک و آرام است باعث می شود سردتان شود.
- لباس را بیشتر از اینکه برای مد بپوشید به خاطر کاربردش بپوشید. البته لازم نیست در هوای سرد لباس های از مد افتاده بپوشید اما وقتی هوا واقعاً سرد است، صرف نظر از اینکه چگونه به نظر می رسید، باید خودتان را گرم کنید.
- دستکش هایی که دارای یک جا برای چهار انگشت و یکجا برای انگشت شست هستند بهتر از دستکش های معمولی دست تان را گرم می کند چون انگشتان تان نزدیک هم هستند ولی به هر حال یکی از معایب استفاده از این دستکش ها این است که انجام دادن کارها مثلاً ورق زدن روزنامه را برایتان دشوار می کند.
- برای فعالیت در فضای باز هرگز از لباس های کتان استفاده نکنید، این پارچه ها به عنوان “پارچه مرگ” شناخته می شوند؛ چرا که به خوبی عایق بندی نمی کنند و وقتی خیس شوند باعث می شوند که حرارت بدن به سرعت از دست برود. به جای آن از لباس های پشمی و ابریشمی استفاده کنید.
لیست هشتک ها
#فورس_کالا
#Force_Kala
#سلامت_و_زیبایی
#سلامت_و_زیبایی
#مد_و_زیبایی
#راهنمای_لباس_پوشیدن_در_زمستان
#لباس_پوشیدن_در_زمستان
#لباس_گرم
#کاپشن
#بادگیر
#گرمکن
#بارانی
#جوراب_بپوشید
#ژاکت
#پلیور
#شال_گردن
#کلاه
#دستکش
#چتر
نظرات کاربران
- تا به حال هیچ نظری برای این مقاله ثبت نشده است.
فرم ارسال نظر
نام و نام خانوادگی | : | |
متن نظر | : | |
کد امنیتی داخل تصویر را در کادر بالا وارد نمایید. | ||