قارچ و خواص آن | فورس کالا مگ

سبد خرید شما خالی است.
فروشگاه اینترنتی فورس کالا

قارچ و خواص آن

مقدمه

قارچ‌ها شاید یکی از عجیب‌ترین خوراکی‌هایی باشند که در آشپزخانه‌ها یافت می‌شوند. مصرف قارچ‌های خوراکی به قرن‌ها پیش بر می‌گردد چرا که این خوراکی در فرهنگ مردمان مصر باستان نیز بوده است. در افسانه‌ای آمده است که فرعون‌های مصر مجرمان را از خوردن قارچ‌ها به خاطر طعم و مزه خوشی که داشتند منع می‌کردند. البته امروزه قارچ‌ها تقریبا درتمام آشپزخانه‌های مردم سراسر جهان یافت می‌شود و همچنین این ماده غذایی پر ارزش طرفداران بسیار زیادی نیز دارد. با توجه به برآوردهایی که صورت گرفته؛ سالانه در سراسر جهان تقریبا ۴۰۰ میلیون کیلوگرم (۹۰۰ مییلیوم پوند) قارچ در سراسر جهان رشد می‌کند. چینی‌ها بزرگترین تولید کنندگان قارچ در جهان هستند و امروزه این صنعت به عنوان یک صنعت میلیاردی کاملا شناخته شده است و مردم در بیشتر نقاط جهان دست به تولید این ماده غذایی مغذی می‌زنند.

آمارهایی که از دانشگاه Idaho در مورد قارچ‌های خوراکی منتشر شده؛ نشان می‌دهد ۳۰۰ الی ۲۰۰۰ نوع قارچ برای مصرف وجود دارد که از این بین ۱۰ مورد از آن‌ها به صورت تجاری تولید می‌شوند. برخی از مردم قارچ‌ها را به صورت خام و برخی دیگر آن را به صورت طبخ داده می‌خورند. یادتان باشد طبخ دادن قارچ‌ها می‌تواند ارزش غذایی آن را بالا برده و برخی عوامل بیماری زا که ممکن است باعث بیماری شما شوند را نابود کند. تا حد امکان سعی کنید قارچ‌ها را خوب پاک کنید و پس از طبخ دادن مصرف کنید. در ادامه این مطلب شما را با مزایای شگفت‌انگیز مصرف قارچ‌ها و همچنین ۷ دلیل علمی که ثابت می‌کند باید برای سلامتی خود قارچ مصرف کنیم آشنا می‌کنیم.

با ما همراه باشید تا بیشتر درباره خواص قارچ به شما بگوییم.

ارزش غذایی

۱- آب

قارچ های خوراکی ۸۵ تا ۹۵ % آب دارند. این میزان آب، زمینه را برای حلالیت عناصر محلول در آب و ضروری فراهم نموده است و به ارزش غذایی قارچ ها افزوده است.

۲- پروتئین

به طور متوسط میزان پروتئین قارچ های خوراکی از ۱/۸ تا ۵/۹ درصد از وزن تر قارچ گزارش شده است (۲۵ تا ۳۰ % وزن خشک قارچ) که این میزان در قارچ های مختلف و در گونه های متنوع متفاوت است.

۳- قند

حداقل میزان کربوهیدارت در قارچ ها، ۴/۲ درصد از وزن تر قارچ می باشد. میزان کربوهیدرات های موجود در قارچ از کربوهیدرات برخی سبزیجات مقل هویج و کلم بروکلی کمتر است؛ بنابراین نقش زیادی در تامین انرژی بدن ندارند ولی از طرفی برای افرادی که رژیم لاغری دارند و یا افراد دیابتی غذایی مفید می باشد.

نکته ی مهمی که در مورد کربوهیدارت های قارچ وجود دارد این است که زمان برداشت قارچ ها و مراحل و چگونگی عمل آوری قارچ پس از برداشت بر میزان و کیفیت کربوهیدرات ها موثر می باشد. مثلاً مانیتول از قندهای الکلی قارچ است که ۱۰ درصد از وزن خشک قارچ را شامل می شود که این میزان، بسته به زمان برداشت محصول ممکن است از ۱۱ تا ۱۹ درصد وزن خشک قارچ تغییر کند.

قارچ های خوراکی مقداری فیبر نیز دارند که گفته می شود ترکیب اصلی آن کیتین است و در ساختمان دیواره سلولی قارچ می باشد که جهت تقویت سیستم ایمنی بدن انسان مفید می باشد.

۴- چربی

مقدار لیپید در قارچ به میزان ۰/۱ تا ۰/۳ درصد می باشد که این میزان، مقدار کمی می باشد و برای کسانی که بدلیل چربی خون نباید از گوشت استفاده کنند، غذای بسیار مفیدی است. گزارش شده، گروهی از لیپیدهای موجود در سیستم مغز و اعصاب، در گلیکولیپیدهای قارچ خوراکی شناسایی شده است.

۵- ویتامین ها

مهم ترین ویتامین های ضروری عبارتند از ویتامین A، ویتامین های گروه B، ویتامین C، ویتامین D، ویتامین E و ویتامین K می باشد. با مصرف ۱۰۰ گرم قارچ خوراکی تازه، بیش از یک چهارم نیاز روزانه افراد بالغ به ویتامین های محلول در آب تامین می شود. این میزان قارچ بخش قابل توجهی از نیاز بدن به تیامین  که موجب بیماری بری بری می شود و ویتامین C را تامین می کند. ویتامین های محلول در چربی نیز  A,D,E به میزان کم در قارچ وجود دارد. قارچ‌هایی که در معرض پرتوهای فرابنفش قرار گرفته‌اند، حاوی مقادیر زیادی از ویتامین D2 هستند. این فرایند مشابه فرایندی در بدن انسان‌ است و هنگامی که پوست در معرض این پرتوها قرار می‌گیرد، مقداری ویتامین D3 در پوست تولید می‌گردد. آزمایش‌ها نشان داده‌اند که یک ساعت قرار گرفتن مقداری به میزان یک وعده قارچ‌های خوراکی در معرض پرتوهای فرابنفش پس از برداشت، مقدار ویتامین D موجود در قارچ را چهار برابر مقدار توصیه شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا می‌کند.

۶- مواد معدنی 

در مورد عناصر معدنی موجود در قارچ اطلاعات کمی وجود دارد ولی گفته می شود میزان این عناصر بیش از بسیاری از میوه جات و سبزیجات است. قارچ خوراکی دارای میزان بالایی پتاسیم، مس، فسفر و آهن است ولی میزان کلسیم آن پایین است.

فسفر در تیغه های کلاهک قارچ، آهن در لایه های سطحی قارچ و پتاسیم در تمام سطوح اسپوروفور وجود دارد. گزارش شده است که مس در لایه های خارجی کلاهک و تیغه به میزان زیاد وجود دارد. هم چنین قارچ خوراکی میزان بالایی از عناصر مختلفی مانند مولیبدن، منگنز و روی را نیز دارا می باشد. گفته می شود روی برای حفظ سلامتی پوست و مو و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است.

خواص دارویی قارچ

قارچ هاي خوراكي و مخصوصاً قارچ تازه حاوي مقادير فراوان پروتئين مورد نياز بدن است كه از اين نظر ميزان پروتئين آن حدود 2 برابر پروتئين اغلب سبزيجات و ساير حبوبات مي باشد.

پروتئين قارچ از لحاظ اسيدهاي آمينه كه جزء اصلي پروتئين است جزو غني ترين پروتئين ها محسوب مي شود و از لحاظ ارزش غذايي در حد فاصل پروتئين گوشت و پرتئين گياهي قرار دارد. به طور كلي ارزش بالاي پروتئين قارچ ،قابليت هضم پذيري بالاي آن وبهمین دلیل مصرف آن براي سالمندان و سالخوردگان بسيار توصيه شده است.

يكي از مهمترين ويژگي هاي قارچ كه باعث شده متخصصين تغذيه آن را بسيار توصيه كنند در صد كم چربي آن است. مصرف روزانه 100 گرم قارچ خوراكي نياز بدن به ويتامين c را برطرف مي كند.

علاوه بر اين قارچ منبع بسيار خوب ويتامين B1 و B2 است. عناصر معدني موجود در قارچ در مقايسه با سبزيجات و ميوه جات از كيفيت و كميت بهتری برخوردار است. قارچ خوراكي داراي ميزان چشم گيري پتاسيم، آهن و مس است و قادر است فسفر مورد نياز بدن را به طور كامل تأمين كند.

كلاهك قارچ سرشار از فسفر است. قارچ ها به طور طبيعي توليد لوواستاتين مي كنند و اين تركيب بسيار در كاهش چربي و كلسترول خون مي تواند مؤثر واقع شود. در قارچ تركيبي به نام بيوفريوليد وجود دارد كه از تشكيل مخزن چربي خطرناك در شريانها جلوگيري مي كند. اين ماده از تشكيل كلسترول هاي بد خون (LDL )و اسيد هاي چرب در سلولها و خون جلوگيري مي كند.

قارچ استخوانها را تقويت ، خستگي و كمبود ويتامين D را بر طرف مي كند. پرتو خورشيد در بدن ويتامين D توليد مي كند اما در زمستان بدن اين وضعيت را ندارد كه از پرتو خورشيد به خوبي استفاده كند و ويتامين D توليد كند. پس در زمستان خوردن مواد غذايي توصيه مي شود كه داراي اين ويتامين باشد.

قارچ را بايد پخته خورد، زيرا قارچ آلوده به موادي است كه فقط با پختن از بين مي رود اما قارچ هايي كه در واحدهاي صنعتي توليد مي شوند مي توان بدون هيچ مشكلي پس از تميز كردن مصرف شود.

توصيه مي شود از خريد قارچهاي فله اي بپرهيزيد. زیرا احتمال مسوميت از طريق اين نوع قارچها بسيار بالاست و كيفيت این قاچ پایین است .

تحقيقات پزشكي نشان مي دهد كه با خوردن قارچ، دستگاه دفاعي بدن تقويت مي شود، طول عمر افزايش وگردش خون در بدن بهبود مي يابد، كلسترول خون پايين مي آيد، ويروسها از بين مي رود، از بروز بيماري هاي قلبي جلوگيري مي شود.

به دلیل وجود كربوهيدرات و آهن در قارچ پزشكان مصرف آنرا به بيماران ديابتي و افرادي كه به تقويت دستگاه ايمني بدن خود اهميت مي دهند و كساني كه برنامه خاص غذايي (رژيم) دارند توصيه مي كنند.

خواص قارچ برای سلامتی بدن

1. تنظیم سطح کلسترول

قارچ حاوی مقدار زیادی پروتئینِ کم‌چرب؛ بدون کلسترول و چربی و با مقدار کم کربوهیدرات است؛در قارچ فیبر و آنزیم‌های خاصی وجود دارند که به کاهش سطح کلسترول خون کمک می‌کنند.توازن و تعادل بین سطح کلسترول بد (LDL) و کلسترول خوب (HDL) برای پیشگیری از حمله‌ی قلبی و سکته ضروری است.

2. درمان کم‌خونی

کسانی که به کم‌خونی دچارند همیشه احساس خستگی و سردرد می‎کنند، عملکردِ سیستمِ عصبی‌شان کاهش می‌یابد و مشکل سوءِهاضمه دارند. قارچ یک منبع خوب آهن است و ۹۰ درصد این آهن توسط بدن جذب می‌شود

3. پیشگیری از سرطان سینه و پروستات

از دیگر خواص قارچ می‎توان به بتاگلوکان و اسید لینولئیک کُنژوگه (Conjugated Linoleic Acid) سرشاری که دارد اشاره داشت. این مواد خاصیت ضدسرطانی دارند و برای پیشگیری از سرطان سینه و پروستات بسیار مفیدند.‌

4. دشمن دیابت

قارچ سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، فیبر و آب است. افراد مبتلا به دیابت معمولا با مشکلات عفونی مواجه هستند. آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی موجود در قارچ به درمان این عفونت‌ها کمک می‌کنند.

5. کمک به سلامت استخوان

قارچ منبع غنی از کلسیم است. این ماده برای قدرت و استحکام استخوان مفید است. قارچ خطر ابتلا به پوکی استخوان و درد مفاصل و کاهش  را کاهش می‌دهد.

6. پیشگیری از سرطان سینه و پروستات

از دیگر خواص قارچ می‎توان به بتاگلوکان و اسید لینولئیک کُنژوگه (Conjugated Linoleic Acid) سرشاری که دارد اشاره داشت. این مواد خاصیت ضدسرطانی دارند و برای پیشگیری از سرطان سینه و پروستات بسیار مفیدند.‌

7.  دشمن دیابت

قارچ سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، فیبر و آب است. افراد مبتلا به دیابت معمولا با مشکلات عفونی مواجه هستند. آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی موجود در قارچ به درمان این عفونت‌ها کمک می‌کنند.

8. کمک به سلامت استخوان

قارچ منبع غنی از کلسیم است. این ماده برای قدرت و استحکام استخوان مفید است. قارچ خطر ابتلا به پوکی استخوان و درد مفاصل و کاهش  را کاهش می‌دهد.

9. کمک به جذب مواد مغذی

ویتامین D به سختی در سبزیجات پیدا می‌شود اما قارچ سرشار از ویتامین D است و این ویتامین به جذب کلسیم و فسفر کمک می‌کند. به علاوه قارچ مقدار زیادی کلسیم و فسفر هم دارد.

10. مفید برای تقویت سیستم دفاعی بدن

ارگوتیونین یک آنتی‌اکسیدان قوی است که در قارچ وجود دارد. این ماده از شما در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند و قدرت سیستم دفاعی بدن‌ را هم بالا می‌برد.

از دیگر خواص قارچ، داشتن آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی است که از رشد باکتری‌ها و دیگر عفونت‌های قارچی جلوگیری می‌کند. ترکیب خوبی هم از ویتامین‌های B ،Aکمپلکس و ویتامین C در قارچ وجود دارد که در تقویت سیستم دفاعی بدن‌ تاثیر دارد.

11. کنترل فشار خون بالا

 پتاسیم  موجود در قارچ به گشاد شدن رگ‌ها کمک می‌کند و نتیجه فشار خون پایین می‌آید. پتاسیم با افزایش جریان خون و اکسیژن به مغز، فعالیت اعصاب‌ را تحریک می‌کند و باعث می‌شود سطح هوشیاری‌ و آگاهی‌ بیشتر شود.

12. وجود مس

مس، جذب آهن موجود در غذا را تنظیم می‌کند. پس با مصرف قارچ یک تیر و دو نشان زده‌اید: سلامت استخوان و مبارزه با کم‌خونی.

13.  وجود مقادیر زیاد سلنیوم

قارچ یکی از بهترین راه‌های تأمین مقدار سلنیوم مورد نیاز برای گیاه‌خوارها است. سلنیوم به مقدار زیاد در قارچ وجود دارد و با تقویت استخوان به سلامتی کمک می‌کند و همچنین برای سلامتی دندان، ناخن و مو هم مفید است.

خواص قارچ برای پوست

1. هیدراته نگهداشتن پوست :

اسید هیالورونیک، بعنوان یک مرطوب کننده داخلی بدن محسوب می شود، زیرا پوست را پر و سفت می کند. این ماده، چین وچروک ها و خطوط پیری را کاهش می دهد. قارچ، حاوی پلی ساکارید است، که در آبرسانی و پرکردن پوست، موثر است.

2. قارچ برای کمک به درمان آکنه :

قارچ، منبع غنی از ویتامین D است. زمانی که به صورت موضعی بر روی آکنه اعمال شود، خواص درمانی دارد. بنابراین، از قارچ معمولا در محصولات مراقبت از پوست مخصوص آکنه، استفاده می شود.

3. قارچ پوست را روشن می کند :

بعضی از قارچ ها، اسیدکجیک دارند و یک روشن کننده طبیعی برای پوست است. این اسید، تولید ملانین بر سطح پوست را کاهش می دهد. سلول های جدید پوست را که بعد از لایه برداری سلول های مرده تشکیل شده اند، روشن می کند.

این ماده، جایگزین عالی ای برای روشن کننده های شیمیایی سمی مانند هیدروکینین که خطر ایجاد سرطان را دارد، است.

4. قارچ دارای خواص ضد پیری است :

قارچ، دارای خواص ضدپیری است. اسیدکوجیک، در کرم ها و لوسیون ها و سرم ها به عنوان درمانی برای علائم پیری مانند لکه های کبد، لکه های پیری، تغییر رنگ و رنگ پوست نامناسب ناشی از آسیب نوری،استفاده می شود.

قارچ، دفاع طبیعی بدن را افزایش می دهد و با سالم کردن آن، ظاهر پوست را بهبود می بخشد.

5. قارچ برای درمان اختلالات پوستی :

به دلیل التهاب و فعالیت زیاد رادیکال آزاد، اختلالات پوستی به وجود می آیند. قارچ، حاوی آنتی اکسیدان و ترکیبات دارای خواص ضدالتهابی است. استفاده موضعی از این ترکیبات طبیعی، درمان را سرعت می بخشد و با التهاب مبارزه می کند.

عصاره استخراج شده از قارچ، معمولا در محصولات پوست و برای درمان مشکلات پوستی مانند اگزما، رزاسه و آکنه استفاده می شود.

خواص قارچ برای مو

مزایای استفاده از قارچ برای مو :

درست مانند مابقی قسمت های بدن، مو نیز نیازمند دریافت مواد مغذی حیاتی برای فولیکول های خود است.

کمبود این مواد مغذی، همچنین عوامل خارجی مانند درمان های شیمیایی قوی، سبک زندگی ناسالم و بیماری های مزمن، می توانند باعث مشکلات مو شوند. قارچ، منبع خوبی از ویتامین D، آنتی اکسیدان و مواد معدنی مانند سلنیوم و مس است.

قارچ برای مبارزه با ریزش مو :

کم خونی یکی از رایج ترین دلایل ریزش مو است. کم خونی  به دلیل کمبود آهن در خون به وجودمی آید. قارچ، منبع خوبی از آهن است و می تواند با ریزش مو مبارزه کند.

آهن، یک ماده معدنی حیاتی است و در تشکیل سلول های قرمز خون نقش دارد، بنابراین مو را تقویت می کند و سرعت رشد مو را افزایش می دهد.

قارچ منبع غنی از مس است :

قارچ حاوی مس است، که برای موهای شما بسیار مفید می باشد. زیرا جذب آهن از غذا را آسان می کند. مس در تولید ملانین، نقش دارد.

ملانین، بر رنگ مو اثرمی کند. قارچ، دارای مقادیر فراوان آهن نیز هست. مس و آهن در افزایش سلامت و تقویت مو نقش دارند.

قارچ سرشار از سلنیوم :

قارچ، مقدار زیادی سلنیوم دارد که برای سلامت مو مفید است. این ماده مغذی ، یک آنتی اکسیدان قوی است که در برابر آسیب های رادیکال های آزاد، مقابله می کند و سیستم ایمنی را تقویت می کند.

سلنیوم، اغلب در پروتئین های حیوانی یافت می شود و بنابراین، قارچ می تواند جایگزین خوبی برای گیاه خواران، دردریافت این ماده حیاتی باشد.

سلنیوم به رشد مو کمک کرده و از شوره جلوگیری می کند. ترکیبات سلنیومی می توانند قارچی به نام مالاسزیا که در پوست سر وجود دارد و مسئول ریختن پوست های خشک است را بکشد. سلنیوم، در ترکیب با روی، در جلوگیری از ریزش مو موثر است.

ویتامین های موجود در قارچ

ویتامین D قارچ :

قارچ، تنها سبزی است که حاوی ویتامین D می باشد و همچنین حاوی:کلسیم، آهن، پتاسیم ، مس و سلنیوم است.

ویتامین B1 قارچ :

قارچ ها همچنین یک منبع خوب از ویتامین B 1 هستند، که به عنوان تیامین نیز شناخته می شود. تیامین همچنین مسئول کنترل شدن انرژی آزاد شده از کربوهیدرات ها است و برای عملکرد منظم سیستم عصبی و مغز مورد نیاز است.

 ویتامین B2 قارچ :

قارچ ها سرشار از ریبوفلاوین یا ویتامین B2 هستند. این ویتامین، باعث بهبود سلامت چشم می شود و همچنین گلبول های سالم قرمز را حفظ می کند و به سیستم ایمنی بدن کمک می کند و آن را تقویت می نماید.

ویتامین B2 موجود در قارچ نیز مسئول داشتن پوستی سالم است.

ویتامین B 3 قارچ :

نیاسین یا ویتامین B3، یکی دیگر از ویتامین های B است، که در قارچ یافت می شود و در کنترل انتشار انرژی از کربوهیدرات و چربی و پروتئین تاثیرگذار است و به حفظ سیستم عصبی بدن و سیستم گوارش در شکل خوب کمک می کند.

 ویتامین B5 قارچ :

ویتامین B5، همچنین به عنوان پانتو تونیک اسید نیز شناخته می شود و به طور طبیعی در قارچ یافت می شود. یک ویتامین بسیار مهمی است که برای متابولیک مختلف در بدن نقش ضروری دارد.

همچنین در تولید هورمون ها در بدن کمک می کند.

 ویتامین B6 قارچ :

ویتامین B6 که در قارچ یافت می شود، در بهبود خلق و خوی تاثیر دارد و همچنین تنظیمات داخلی بدن را انجام می دهد و برای عملکرد و پیشرفت مغز بسیار مهم است. این ویتامین، مسئول کاهش افکار منفی و افسردگی نیز است.

 ویتامین B9 قارچ :

قارچ ها بسیار غنی از ویتامین B هستند، که معمولا به عنوان فولات نیز شناخته می شوند و بر تشکیل گلبولهای سفید در گلبولهای قرمز در مغز استخوان کمک می کند.

فولات برای رشد سالم بدن بسیار ضروری است. برای زنان باردار نیز توصیه می شود که فولات مصرف کنند، که برای رشد جنین مناسب است.

 ویتامین H قارچ :

ویتامین H یا بیوتین، نوعی از ویتامین است که در قارچ یافت می شود. در سوخت و ساز بدن و کربوهیدرات و پروتئین ضروری است و باعث تقویت ایمنی و سلامت درونی بدن می شود.

شستن قارچ ها

یکی از مهم‌ترین نکات بهداشتی هنگام مصرف قارچ‌ها شست‌ و شوی درست آنهاست، البته تا زمانی که قصد استفاده از قارچ‌ها را ندارید، آنها را نشویید. هنگام شست‌ و شو آنها را به حال خودشان در آب رها نکنید چون قارچ‌ها آب را جذب می‌کنند و هنگام پخت و پز آب غذای‌تان بیشتر می‌شود. هنگام شست و شو کلاهک را با فشار نشویید و آن را به آرامی تمیز کنید. حتی می‌توانید با مقدار کمی آب گرد و غبار آن را بگیرید و بعد با کمک پارچه حوله‌ای ذرات سیاه روی قارچ را تمیز و در نهایت به آرامی و در زمان کوتاهی آبکشی کنید. پوست گرفتن قارچ هنگام شست‌وشو هم توصیه نمی‌ شود.

عوارض جانبی استفاده بیش از حد از قارچ:

1. خستگی مفرط با مصرف زیاد قارچ :

برخی افراد ممکن است بعد از مصرف قارچ دچار خستگی مفرط شوند. هم چنین ممکن است سایر افراد نیز بعد از خوردن قارچ احساس ناراحتی و بی حالی و کسالت کنند. این در میان خیلی از اراد بسیار رایج است. همین عارضه ی جانبی ممکن است باعث شود برخی افراد از مصرف قارچ در برنامه ی غذایی روزانه شان خودداری کنند.

2. ناراحتی شکم و معده با مصرف زیاد قارچ :

برخی از قارچ ها نیز ممکن است در بسیاری از آدم ها باعث ایجاد مشکلات معده شوند. برخی آدم ها بعد از خوردن قارچ دچار اسهال  می شوند. از دیگر مشکلات معده که ممکن است در اثر مصرف قارچ ایجاد شوند، می توان به استفراغ، گرفتگی معده، و حالت تهوع  اشاره کرد.

3. توهم و حواس پرتی با مصرف زیاد قارچ :

برخی افراد نیز ممکن است در اثر مصرف قارچ دچار توهم و حواس پرتی شوند. توهم باعث می شود افراد به حواس پرتی دچار شوند. گاهی اوقات مصرف قارچ باعث می شود درک واقعیت برای فرد دچار تغییر شود. این اثر توهمی را می توان با اثر داروی LSD مقایسه کرد.

افراد ممکن است ظرف بیست دقیقه بعد از مصرف قارچ دچار این اثر شوند. این اثر بعد از گذشت 30 الی 40 دقیقه به اوج خود می رسد. برخی نیز ممکن است صداهایی از معده شان بشوند که بلند تر از حد معمول همیشه هستند.

4. مصرف قارچ زیاد باعث آلرژی های پوستی می شود :

قارچ ها به عنوان عاملی برای تقویت دستگاه ایمنی بدن شناخته می شوند. با این حال برای برخی افراد، این قارچ ها بثورات و ناراحتی های پوستی به همراه دارند. برخی نیز در اثر مصرف بیش از اندازه ی قارچ دچار خونریزی بینی، خشکی گلو و بینی و مشکلات دیگر می شوند.

5. احساس خارش با مصرف زیاد قارچ :

برخی افراد، بعد از 20 الی 30 دقیقه مصرف قارچ احساس شادی و هیجان می کنند. سپس همراه این احساس هیجان، تمام بدن شان شروع به خارش می کند. هم چنین این قبیل افراد بعد از گذشت مدت زمانی دچار افسردگی نیز می شوند.

6.اجتناب از قارچ در دوران بارداری :

برخی پزشکان به زنان توصیه می کنند که در طول دوران بارداری و شیردهی از مصرف قارچ خودداری کنند. با این که هیچ عارضه ی جانبی خطرناکی در این مورد تاکنون گزارش نشده است، بهتر است جانب احتیاط را رعایت کنید و از مصرف قارچ اجتناب نمایید.

7. احتمال ایجاد سردرد با مصرف بیش از حد قارچ :

برخی داروهای خاص دارای عوارض جانبی نظیر سردرد هستند، که بعد از گذشت مدت زمانی فروکش می کنند. اما برخی، بعد از مصرف قارچ دچار سردردهایی می شوند که بیش تر از یک روز به طول می انجامند.

8. اظطراب با مصرف زیاد قارچ :

هم چنین قارچ ها می توانند در برخی آدم ها اضطراب به وجود بیاورند؛ این اضطراب می تواند در سطوح خفیف یا شدید ایجاد شود. این عارضه ی جانبی در صورت مصرف بیش از اندازه ی قارچ وخیم تر می شود.

9. بیماری روانی از عوارض مصرف زیاد قارچ :

بیماری روانی خطرناک ترین عارضه ی جانبی است که به دلیل مصرف قارچ در برخی آدم های خاص رخ می دهد. برخی افراد پس از مصرف قارچ دچار اختلالات روانی نظیر ترس بسیار زیاد و وحشت زدگی می شوند.

 10. ایجاد سرگیجه با مصرف بیش از حد قارچ :

هم چنین برخی گزارش داده اند که چند ساعت بعد از مصرف قارچ، دچار سرگیجه ی شدیدی شده اند. مصرف بیش از اندازه ی قارچ ممکن است به گیجی منجر شود. هم چنین قارچ ها در افرادی که فشار خون پایینی دارند، ممکن است سبب بیهوشی شود.

نحوه انتخاب و نگهداری قارچ:

انتخاب قارچ از اهمیت حیاتی زیادی برخوردار است. شما می توانید آن ها را از یک فروشگاه محلی و سوپرمارکت خریداری کنید، تا از گرفتن قارچ سمی اجتناب کنید.

برای خرید قارچ مواردی را در نظر بگیرید که ظاهر سفت و تازه دارند.

سطح کمی برق و یکنواخت داشته باشند. سطوح آنها نباید خشک شده باشد. قارچ های تازه دارای رنگ روشن هستند، در حالی که قارچهای قدیمی تر دارای رنگ متمایل به سبز می باشد.

روش نگهداری قارچ :

هنگامی که قارچ را تهیه می کنید، مهم است که آن را به طور صحیح نگهداری کنید.

تا سفتی خود را حفظ کند. قارچ ها باید به درستی بسته بندی شوند. آنها را درون کیسه های کاغذی برای داشتن عمر طولانی تر نگه داری کنید.

می توانید آنها را به مدت یک هفته در یک کیسه کاغذی قهوه ای  در قفسه پایین یخچال ذخیره کنید.

قارچ تازه هرگز نباید یخ زده باشد، اما قارچ های خوراکی را می توان تا یکماه منجمد کرد.

قارچ ها نباید در دمای اتاق قرار بگیرند، زیرا خیلی مرطوب است.

آنها باید از غذاهای دیگر با طعم های قوی یا طعم های دیگر دور باشند، زیرا به خوبی جذب می کند.

اگر قصد دارید بیش از یک هفته آنها را ذخیره کنید، باید فریز یا خشک شود.

قارچ ها نباید شسته شوند، زیرا آب را جذب می کنند و باعث پلاسیده شدن زود آنها می شود.

برای پخت و پز باید قارچ را از پایه و ساقه آن جدا کنید.

سخن آخر :

قارچ می‌ تواند خطرناک هم باشد! قارچ‌ ها انواع مختلفی دارند که خیلی‌ هایشان سمی هستند و نمی‌ شود آنها را خورد اما، ظاهر آنها با انواع خوراکی‌ شان مو نمی‌ زند.‌ پس الان که خواص قارچ برای سلامتی را می‌ دانید، نباید هیجان‌زده شوید و هر نوع قارچی را که در جنگل دیدید بخورید؛ مگر اینکه از قبل برای شناخت قارچ‌ها آموزش دیده باشید.‌ قارچ‌ ها می‌توانند به خوبی، مواد خوب یا بدی را که در محل رشدشان وجود دارد، جذب کنند. این قابلیت باعث می‌ شود که خواصِ قارچ برای سلامتی هم این‌قدر زیاد باشند و هم، این‌قدر خطرناک. خیلی از قارچ‌هایی که در زمین‌های غیرکشاورزی پیدا می‌شوند فلزهای سنگین دارند که از راه آلودگی هوا و آب به آنها منتقل شده‌اند. پس فقط به فروشنده‌های معتبر اعتماد کنید و همیشه از شرکت‌های معتبر خرید کنید یا خودتان از یک فروشگاه قابل اعتماد بذر قارچ را بخرید و تحت شرایط کنترل شده این گیاه را پرورش بدهید. ‌یک قارچ سمی در غذا می‌ تواند خیلی‌ها را مسموم کند و باعث بیهوشی، مسمومیت گوارشی، تهوع، استفراغ، تشنج، درد شدید و دیوانگی شود.‌ حتی بعضی از انواع قارچ می‌ توانند کشنده باشند. پس قارچ‌ هایی را که رنگ‌شان عوض شده یا با رنگ قارچ‌ های معمولی متفاوت است، اصلا نخورید.

حالا خواص قارچ برای سلامتی را می‌ دانید و با خطرهای احتمالی هم آشنا شده‌اید، پس با این اطلاعات کافی و خیال راحت قارچ را جزئی از برنامه‌ی غذایی روزانه‌تان کنید و از فواید بی‌نظیرش لذت ببرید!

نظرات کاربران

  • تا به حال هیچ نظری برای این مقاله ثبت نشده است.

فرم ارسال نظر

نام و نام خانوادگی :
متن نظر :
CAPTCHA Image
کد امنیتی داخل تصویر را در کادر بالا وارد نمایید.