چگونه کتابخوان شویم ؟ | فورس کالا مگ

سبد خرید شما خالی است.
فروشگاه اینترنتی فورس کالا

چگونه کتابخوان شویم ؟

مقدمه

کتاب خوب خوندن فواید زیادی داره، می ‌تونی خودتو‌ جای دیگران بذاری، می ‌تونی زندگی و لحظاتی رو تجربه‌ کنی که شاید توی زندگی خودت هیچ وقت نتونی یا از پسش بر نیای امتحان کنی، کتاب خوندن بهت جرأت می‌ده، جرأت تجربه کردن جرأت تغییر دادن شرایط زندگی، درست فکر کردن، قدرت تجزیه و‌تحلیل.

هیچی‌ شیرین‌ تر از این نیست که عاشق یکی از شخصیت ‌های کتابی بشی که دست گرفتی و اون رو دنبال کنی، تا مدت‌ها تو ذهنت باقی می ‌مونه و گاه در دنیای واقعی دنبال یکی مثل اون می ‌گردی.

مطالعه می تونه کاری کنه که مواجه شدن با خیلی از اتفاق‌ ها برات دیگه ترسناک نباشه. ذهنت رو باز و از تک بعدی بودن خارج می کنه. وقتی در روز چند صفحه کتاب بخونی خستگی از تکرار و روزمرگی کم کم برات کمرنگ می‌شه، چرا که خودت رو جزئی از زندگی روایت شده می‌بینی. کتاب خوندن می تونه چند ساعتی تو رو از دنیای خودت و از تمام دغدغه ها و مشغولیت های ذهنی که داری بیرون ببره.

شروع هر کاری سخته، اینکه خودتو‌ عادت بدی هر روز چند صفحه کتاب بخونی امکان داره راحت نباشه. ولی وقتی عادت کنی می‌ شی کرمِ کتاب، می‌ شی یه آدمی که به قول معروف یه یار مهربون پیدا کرده و نمی‌تونه به راحتی کنارش بذاره.

مطالعه کتابِ خوب می ‌تونه یه حس خوب بهت بده، هیجانیت کنه، گاهی بخندونتت و‌ دلت رو شاد کنه، می‌ تونه اشکت رو در بیاره، می‌ تونه حس همدردی رو ‌منتقل کنه. اینها چیزهایی نیست که به غیر ازکتاب خوندن  به راحتی بشه به دستش آورد.

وقتی هر روز کتاب می ‌خونی باعث می شه فکر کردن به کتاب جایگزینِ فکر‌ کردن به چیزهایی که ذهنت رو آشفته می کنه و دلت نمی‌خواد بهشون فکر کنه، بشه.

پس مارو دنبال کنید تا بیشتر درباره کتاب و کتاب خوانی باهم صحبت کنیم.
 

مهم ترین فواید کتاب خواندن

۱- کسب علم و دانش :

یکی از بزرگترین دلایل کتاب خواندن، کسب دانش است. کتاب ها یک منبع غنی از اطلاعات هستند. خواندن کتاب با موضوعات متنوع اطلاعات و عمق دانش را افزایش میدهد.

۲- کتاب خواندن مغز شما را بهبود می بخشد :

مطالعات نشان داده اند که خواندن اثرات مثبت قوی بر مغز دارد. با تحرک ذهنی، شما می توانید از بیماری زوال عقل و بیماری آلزایمر جلوگیری کنید. این به این دلیل است که فعالیت مغز شما مانع از از دست دادن قدرت می شود. مغز یک عضله و مانند دیگر عضلات بدن است، ورزش آن را قوی و سالم نگه می دارد. حل پازل، خواندن کتاب ها یک راه عالی برای تمرین مغز شما است و آن را سالم نگه میدارد.

۳- کاهش استرس :

خواندن ،اثر مثبت بر بدن نیز دارد. خواندن یک کتاب ،می تواند استرس را بهتر از پیاده روی یا گوش دادن به موسیقی از بین ببرد.

۴- کتاب خواندن حافظه را بهبود می بخشد :

هر بار که یک کتاب را میخوانید، باید تنظیمات کتاب، شخصیت ها، زمینه ها، تاریخ ، زیرمجموعه ها و خیلی چیزهای دیگر را به خاطر داشته باشید. همانطور که مغز شما یاد می گیرد تمام اینها را به خاطر بسپارد، حافظه شما بهتر می شود.

۵- بهبود تخیل :

هرچه بیشتر بخوانید، تخیل بیشتری خواهید داشت. هر زمان که یک کتاب تخیلی بخوانید، دنیای دیگری به شما می دهد. در دنیای جدید، تخیل شما به بهترین نحو کار می کند، زیرا شما سعی می کنید همه چیز را در ذهن خود ببینید.

۶- مهارت های تفکر انتقادی را توسعه می دهد :

یکی از مزایای اصلی خواندن کتاب توانایی آن در ایجاد مهارت تفکر انتقادی است. به عنوان مثال، خواندن یک رمان رمز و راز ذهن شما را باز می کند. مهارت های تفکر انتقادی هنگامی که به تصمیم گیری های روزمره می رسد، بسیار مهم است. خواندن نیاز فردی به پردازش اطلاعات را بهبود می بخشد. هرچه بیشتر بخوانید، درک شما عمیق تر خواهد شد.

۷- واژگانی را می سازد :

خواندن، واژگان و دستور زبان شما را بهبود می بخشد. همانطور که مطالعه میکنید، با کلمات جدید، اصطلاحات، عبارات و سبک نوشتن جدید آشنا می شوید.

۸- مهارت های نوشتن را بهبود می بخشد :

خواندن یک کتاب خوب می تواند بر مهارت نویسندگی تاثیر گذار باشد. بسیاری از نویسندگان موفق، با خواندن آثار دیگران، تخصص خود را به دست آوردند. بنابراین، اگر می خواهید یک نویسنده بهتر شوید، با یادگیری از استادان قبلی شروع کنید.

۹- مهارت های ارتباطی را بهبود می بخشد :

بهبود واژگان و مهارت های نوشتاری و مهارت های ارتباطی را بهبود میبخشد. هرچه بیشتر بخوانید و بنویسید، بهتر ارتباط برقرار می کنید.

۱۰- کتاب خواندن تمرکز را بهبود می بخشد :

در شیوه زندگی پر مشغله، ذهن درگیر چندین مسئله است. یک سرگرمی پربار مانند کتاب خواندن، ما را مشغول می کند. همچنین منجر به استفاده پر بار از زمان می شود. این نه تنها به ما کمک می کند از نگرانی خلاص شویم، بلکه ذهن ما را از یکنواختی دور می کند. کتاب ها ،منابع عالی تفریحی هستند. کسی که علاقه مند مطالعه است هرگز خسته نمیشود، زیرا این یک راه عالی برای خلاص شدن از خستگی است.

چگونه کتابخوان شویم؟

دوست داشتن کتاب :

نخستین پیشنهاد ما این است: اگر کتابی را دوست ندارید، نخوانید. نخستین قدم برای کتابخوان‌شدن، دوست‌داشتن است.زندگی آن‌قدر هم بلند نیست که ما با دوست‌نداشته‌هایمان آن را طی‌ کنیم. پس در کتابخوانی هم توجه کنید، کتابی را انتخاب کنید که دوست دارید و از خواندن آن لذت می‌برید.

اگر می‌خواهید یک کتابخوان حرفه‌ای شوید، نخست کتاب را پیش چشم قرار دهید و ببینید آیا از خواندن این کتاب لذت می‌برید یا خیر؟ می‌توانید بخش کوتاهی از کتاب برگزیده خود را هم بخوانید.

اگر ارتباط برقرار کردید، آن کتاب را برای مطالعه انتخاب کنید.

ما باید با کتاب همراه شویم :

یکی از راه‌های ترویج کتابخوانی در دسترس‌‌بودن آن است. در میان درگیری‌ها و مشغله‌های روزانه زمان‌های بسیاری وجود دارد که می‌توان از آن به‌عنوان فرصتی برای کتابخوانی بهره برد.

در زمان‌هایی که به کتاب دسترسی داشته باشیم؛ بهترین زمان برای کتابخوانی است؛ زمان‌‌های انتظار، مترو و... . اگر آدمی نیستید که به سادگی کتاب دست‌تان بگیرید و بخوانید، در مرحله اول همیشه یک کتاب همراه خود داشته باشید و هرکجا که می‌روید، با خود ببرید.

می‌توانید از کتاب‌های کم‌حجم هم استفاده کنید. اگر هم علاقه‌ای به حمل کیف و کتاب ندارید، استفاده از کتابخوان الکترونیکی را پیشنهاد می‌کنیم.

باید از کتابخوانی لذت ببریم :

چرا از کتابخوانی لذت نمی‌بریم؟ پرسشی که تعدادی از افراد مطرح می‌‌‌کنند؛ یکی از دلایل عدم لذت کتابخوانی؛ نبود مکان مناسب برای کتابخوانی است.

شما می‌توانید برای خواندن کتاب، به کتابخانه بروید. شاید مدت‌هاست به کتابخانه نرفته‌اید، اما بهتر است مجددا سری به یک کتابخانه بزنید.

امروزه کتابخانه‌ها نسبت به قبل فضاهای بهتری را دارا هستند؛ فضای بسیار مناسبی برای کتابخوانی. اگر هم رفت‌وآمد به کتابخانه برایتان سخت است.

نحوه کتاب‌خواندن هم می‌تواند در میزان لذت کتابخوانی تاثیرگذار باشد. دقت کنید ‌لحن، آهنگ بیان و حالت چهره‌تان را با متن هماهنگ کنید.

کتاب های خود را به اشتراک بگذارید :

دوستان کتابخوان برای خود بیابید؛ یک اصل بین کتابخوان‌های حرفه‌ای رایج است: آدم‌هایی که عاشق کتاب هستند، سعی می‌کنند با دیگر آدم‌‌های عاشق کتاب متصل شوند.

کتاب قرض دهید و کتاب قرض بگیرید. وقتی رابطه نزدیک با چنین کسانی پیدا می‌کنید، میل شما هم به خواندن هم افزایش پیدا می‌کند. اصلا می‌توانید در یک شبکه اجتماعی تجربیات خود را از یک کتاب با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

برای کتاب خوانی زمان تعیین کنید :

شما چه ساعتی در روز غذا می‌خورید؟ پاسخ به این سوال برای شما ساده است؛ چون شما زمان‌های مشخصی را برای صرف غذا تعیین کرده‌اید.

این موضوع را در حوزه کتابخوانی نیز باید دنبال کنید. زمان‌های مشخصی را برای کتابخوانی تعیین کنید. به‌طور مثال، پیش از خوابیدن زمان مناسبی برای کتابخوانی است؛ این یک راه عالی برای پایان‌دادن به روز است و راهی موثر برای آرامش قبل از خواب.

شما می‌توانید این زمان را برای کتابخوانی انتخاب کنید. اگر شما یک مهلت تعیین‌شده برای اتمام کتاب داشته باشید، می‌توانید مطمئن باشید که زمان لازم برای خواندن آن کتاب را در بین روز و شب‌هایتان پیدا می‌ کنید.

بهترین روش برای کتاب خواندن چیست؟

کتاب خواندن اجمالی :

خواندن اجمالی را به نام پیش خوانی بشناسید. در خواندن اجمالی هدف این است که در مدت زمانی کوتاه، بتوانیم شناختی کلی و از کتاب به دست آوریم. مشخصه ی اصلی خواندن اجمالی این است که باید زمان کوتاه باشد
عنوان کتاب و ساختار و فهرست کتاب را به دقت مطالعه کنید وسعی کنید با ساختار اصلی کتاب آشنا شوید

کتاب خود را بردارید و مقدمه اش را بخوانید. آنگاه یکی پس از دیگری  به سراغ بخش ها و فصل های کتاب رفته و پاراگراف اولشان را بخوانید و اگر در پایان هر فصل، خلاصه ای از فصل ارائه شده باشد، آن را هم بخوانید

خلاقیت و طرح شبکه‌ای مغز :

 این روش یکی از بهترین روش ها برای یادگیری است خصوصا یادگیری مطالب درسی. در این روش شما مطالب را می‌خوانید بعد از درک حقیقی آن‌ها نکات مهم را به زبان خودتان و بصورت کلیدی یادداشت می‌کنید و سپس کلمات کلیدی را بروی طرح شبکه‌ای مغز می‌نویسد  تا در دفعات بعد به جای دوباره خوانی کتاب، فقط به طرح شبکه‌ای مراجعه کرده وبا دیدن کلمات کلیدی نوشته شده بروی طرح شبکه‌ای مغز، آن‌ها را خیلی سریع مرور کنید.

برای موفقیت در مطالعه، باید درست آغازکنید
یکی از عوامل اصلی موفقیت، داشتن برنامه منظم است
اساس هر سازمانی به نظم آن بستگی دارد
تغذیه صحیح نقش مهمی در سلامتی دارد
خواب فراگیری و حافظه را تقویت می‌کند

راه های کتابخوان حرفه‌ای شدن :

۱. اگر می‌ خواهید کتابخوان حرفه‌ای شوید تکنولوژی را رها کنید :

ممکن است اولین بهانه شما این مسئله باشد: من وقت کافی ندارم! اما تا به حال به این موضوع فکر کردید که چند ساعت از روز خود را صرف استفاده از تکنولوژی یا تلفن همراه، کامپیوتر و تلویزیون می‌کنید؟

سعی کنید حتی به مدت نیم ساعت در طول بیست و چهار ساعت از شبانه روز از تکنولوژی دور باشید. هیچ کس آنقدر سرش شلوغ نیست که نیم ساعت از روز را به خود اختصاص ندهد. آیا میتوانید یک روز را  بدون گوشی همراه خود سپری کنید ؟

بنابراین تلفن همراه، کامپیوتر، تلویزیون و هر چیزی که باعث حواس پرتی می‌شود را برای لحظاتی خاموش کنید. سپس کتاب مورد علاقه خود را باز کنید و باقی مسیر را بر عهده کتاب‌تان بگذارید.

۲. به سلیقه کتابخوانی خود احترام بگذارید :

هر کسی حق دارد بر حسب سلیقه و علایق خود کتاب بخواند. بنابراین از قضاوت شدن نترسید و به سلیقه کتابخوانی خود احترام بگذارید. چرا که ممکن است شما طرفدار ادبیات و رمان باشید، دوست‌ تان کتاب روانشناسی بخواند و همسرتان به کتاب‌های تاریخی علاقه داشته باشد.

چقدر مطابق علاقه و روحیات واقعی خودتان زندگی می کنید ؟

 با خود قرار بگذارید این شما هستید که باید از کتابی که می‌خوانید لذت ببرید. بنابراین خود را مجبور به خواندن حوزه‌ای که از حوصله‌تان خارج است یا علاقه ندارید، نکنید.

۳. کتابت را زمین بگذار :

در مسیر بی‌ پایان کتابخوانی ممکن است کتابی که می‌ خوانیم را دوست نداشته باشیم.  عدم علاقه به کتاب مورد نظر موجب کند شدن سرعت کتابخوانی ما می‌شود و ممکن است ماه‌ها درگیر یک کتاب شویم.

سعی کنید بدون هیچ نگرانی یا عذاب وجدانی کتابی که دوست ندارید را کنار بگذارید و سراغ کتاب جدید و مورد علاقه‌تان بروید. این‌گونه از زمان مطالعه خود نهایت استفاده را می‌ برید.

راز موفقیت در لذت بردن از کارهایی که دوست نداریم  بسیار کمک کننده است.

ما پیشنهاد می‌کنیم کتابی که دوست ندارید را کنار بگذارید تا در زمان مناسب مطالعه کنید. البته می‌توانید کتاب‌تان را به فرد یا کتابخانه اهدا کنید. بنابراین کتاب شما در گردش مطالعه و هم‌چنین در اختیار افراد دیگر قرار می‌ گیرد.

۴. برنامه کتابخوانی :

برای خودتان برنامه کتابخوانی تهیه کنید. برای مثال کتاب مورد علاقه‌تان را انتخاب کنید. سپس در دفترچه‌ای یادداشت کنید که تا پایان ماه جاری سیصد صفحه از کتاب را می‌ خوانید. چشم انداز و هدف خودتان را مشخص کنید.

اگر مقدار مورد نظر از کتاب را در تاریخ درج شده به پایان رساندید به خودتان پاداش دهید. در غیر این صورت خود را جریمه کنید. مثلا سی بار درازنشست تمرین کنید!

۵. از کتابت بگو :

سعی کنید درباره کتابی که می‌خوانید صحبت کنید و آن را تا حدودی برای دوست‌تان تعریف کنید. این کاراز جمله جمله تکنیک هایی است که در داشتن ارتباط موثر با دیگران به کمکتان می آیند.

با این روش نه تنها دیگران را به مطالعه علاقمند می‌کنید، بلکه کتاب را به خوبی به خاطر می‌سپارید و فراموش نمی‌کنید.

۶. دوست کتابخوان پیدا کنید :

سعی کنید یک دوست کتابخوان و کتاب دوست پیدا کنید، چرا که کمک بسزایی در ایجاد علاقه به کتابخوانی شما می‌کند. حتی می‌توانید یک دوست کتابخوان در فضای مجازی پیدا کنید.

درباره انتخاب کتاب‌ها از دوست‌تان کمک بخواهید. هم‌چنین می‌توانید تجربیات کتابخوانی خود را در اختیار دوست‌تان قرار دهید و از تجربیات او نیز استفاده کنید.

۷. گروه کتابخوانی تشکیل دهید :

شما می‌ توانید در میان دوستان، همکاران، خانواده یا حتی دوستان مجازی خود یک گروه کتابخوانی تشکیل دهید.

اگر در یک گروه کتابخوانی حضور یابید، نه تنها می‌توانید یک کتاب را در مدت زمان مشخصی بخوانید، بلکه می‌توانید با افراد بسیار و سلیقه‌های متفاوت کتابخوانی آشنا شوید و از تجربیات آنان بهره بگیرید.

۸. بین راه کتاب بخوانید

تقریبا هر فردی چند ساعت از روز خود را از محل کار تا خانه، از مدرسه یا دانشگاه تا خانه و از مکانی به مکان دیگر در سفر است. شما می‌توانید از این فرصت به خوبی استفاده کنید و کتاب بخوانید.

8 روش ساده برای اینکه کتاب خواندن جزئی از عادات روزمره‌تان شود

1. پیدا کردن حیطه مورد علاقه

اولین و مهم‌ترین کاری که خوب است برای تبدیل کتابخوانی به یک عادت انجام دهید، پیدا کردن حیطه‌هایی است که به آن‌‌ها علاقه دارید؛ حتی اگر آن حیطه به نظر بقیه چندان جالب نیست.

برای مثال خیلی‌ها ممکن است نسبت به دانلود کتاب داستان و بهترین رمان هایی عاشقانه ایرانی و خارجی یا خرید کتاب‌های چاپی این حیطه واکنش نشان دهند و بگویند که موضوعات عاشقانه به اندازه کافی روشنفکرانه نیستند؛ اما بگذارید یک نکته اساسی را به شما بگوییم؛ خواندن هر کتابی در هر موضوعی به مراتب بهتر از نخواندن آن است. بنابراین نگذارید دیدگاه‌های دیگران روی کتابخوانی شما تاثیر بگذارد.

 

2. کتاب معروف بخوانم؟

«کتاب‌هایی که حتما باید خواند»، «مهم‌ترین کتاب‌های تاریخ»، این عناوین شامل کتاب‌هایی هستند که اهمیت بسیار بالایی دارند؛ اما بگذارید یک نکته مهم را به شما بگوییم؛ قرار نیست تمام انسان‌های دنیا، از تمام کتاب‌های این فهرست‌ها و نویسندگانشان خوششان بیاید.

 

اگر قرار است از مطالعه لذت ببرید، نباید خودتان را در قید و بند این عناوین قرار دهید و بهتر است با روش های لذت بردن از مطالع آشنا شوید. ممکن است کتابی که توسط یک نویسنده گمنام نوشته شده و تیراژ پایینی دارد، برای شما ارزشی بیشتر خیلی از آثار ادبی مهم پیدا کند و باعث شود کتابخوانی به بخشی از عادت‌هایتان تبدیل شود.

 

3. مقید بودن به زمان ثابت

کتاب خواندن به یک عادت تبدیل نمی‌شود؛ مگر اینکه نسبت به آن مقید شوید. فرض کنید مطالعه روزانه کتاب شبیه خوردن دارویی است که باید سر وقت به شما برسد.

 

بخشی از روز را که زمان خالی‌تان در آن بیشتر است، انتخاب کنید و آن را به عنوان زمان کتابخوانی‌تان قرار دهید. بعضی‌ها معتقدند اگر بتوانید رفتاری را 21 روز انجام دهید، آن رفتار به بخشی از عادات شما تبدیل خواهد شد.

 

چه 21 روز و چه کمتر یا بیشتر، کتابخوانی را تا جایی انجام دهید که احساس کنید می‌توانید بدون احساس سختی روزهای اول مطالعه، به راحتی کتاب را در دست بگیرید و بخوانید.

 

4. تشخیص خوب بودن کتاب

اگر دوست دارید بدانید کتابی که قصد خرید آن را دارید، شما را جذب می‌کند یا نه؛ کافی است کتاب را باز کنید و چند صفحه ابتدایی آن را مورد مطالعه قرار دهید.

 

می‌توانید در کتابفروشی‌های بزرگ که فضایی را به مطالعه کتاب یا حتی یک صندلی را به نشستن و کتاب خواندن اختصاص داده‌اند این کار را انجام دهید یا اگر انواع کتاب الکترونیک در دسترستان است، صفحات ابتدایی آن را دانلود کنید و بخوانید.

اگر متوجه شدید ریتم صفحات ابتدایی مورد علاقه‌تان است یا گره افکنی موجود در آن را دوست دارید، به احتمال بسیار بالایی بقیه کتاب را هم خواهید پسندید.

 

5. شروع کردن از زمان کم

قدیمی‌‎ ها می‌گفتند «سنگ بزرگ علامت نزدن است»؛ یعنی اگر اقدامی که قرار است آن را انجام دهید، بیش از اندازه بزرگ باشد احتمالا قرار نیست آن را انجام دهید. در مورد کتابخوانی هم این قضیه صادق است.

اگر هیچ وقت در زندگی‌تان فرد کتابخوانی نبوده‌اید و حالا می‌خواهید خواندن کتاب را به بخشی از عادت‌هایتان تبدیل کنید، بهتر است این کار را با صرف زمان منطقی و مناسب انجام دهید.

برای مثال در مرحله اول نگویید می‌خواهم هر شب به مدت یک ساعت مطالعه کنم. بلکه این میزان را به صورت واقع بینانه تنظیم کنید؛ حتی اگر این مقدار واقع بینانه یک ربع ساعت بود؛ آن هم تنها سه شب در هفته.

اگر به یک روتین پایبند شوید و آن را به درستی انجام دهید، ذهنتان بابت درست انجام دادن آن پاداش می‌گیرد و احساس بهتری نسبت به آن کار ایجاد می‌کند؛ اما وقتی سنگ بزرگی برمی‌دارید و نمی‌توانید آن را بزنید، بعد از مدت کوتاهی کلا نسبت به هدف بی‌انگیزه خواهید شد.

 

6. شرکت در جلسه‌های داستان خوانی

در هر شهری هستند افراد محققی که جلسه‌های کتابخوانی یا داستان‌خوانی برگزار می‌کنند. کافی است این جلسه‌ها را امتحان کنید و ببینید کدامشان برایتان جذابیت بیشتری دارند.

این جلسه‌ها معمولا هر هفته در یک روز و ساعت خاص برگزار می‌شوند و برگزار کننده‌ها به خواندن بخشی از یک کتاب یا داستان کوتاه می‌پردازند و سپس درباره‌اش صحبت می‌کنند.

اگر چنین جمع‌هایی را در اطرافتان پیدا نمی‌کنید؛ خودتان شروع کننده یک حلقه مطالعاتی باشید یا حتی به حلقه‌های مطالعاتی اینترنتی بپیوندید.

کتابی را انتخاب کنید و مشخص کنید هر هفته قرار است چه میزان از آن توسط افراد خوانده شده و به گفتگو گذاشته شود. دوست شدن و در ارتباط بودن با افراد کتابخوان، به مرور شما را هم کتابخوان خواهد کرد.

 

7. کمک بزرگ کتاب‌های صوتی

هر کسی ممکن است در طول روز زمان‌های از دست رفته‌ای داشته باشد، مثل زمانی که در مترو، اتوبوس یا اتومبیل می‌گذراند. این زمان از دست رفته می‌تواند به راحتی به بخشی از عادت ما به کتابخوانی تبدیل شود.

کافی است کتاب صوتی مورد علاقه‌تان را دانلود کنید و آن را روی گوشی‌تان داشته باشید. تمام مدتی که در اتوبوس یا مترو ایستاده‌اید و حوصله‌تان سر رفته، به زمان مفید مطالعه شما تبدیل خواهد شد.

می‌توانید در هر حالتی که هستید؛ حتی وقتی در حال پیاده‎روی در پارک‌ها فضای سبز هستید، داستان بشنوید یا به بخشی از کتاب علمی مورد علاقه‎‌تان گوش دهید؛ فقط صدای کتاب را آنقدر بلند نکنید که از صداهای هشدار دهنده اطرافتان غافل شوید.

 

8. اختصاص فضایی برای مطالعه

اگر دوست دارید نسبت به مطالعه کتاب کمی شرطی شوید؛ خوب است فضای خاصی را به مطالعه اختصاص دهید. خیلی‌ها ممکن است میز تحریرشان، فضای اختصاصی مطالعه‌شان باشد، بعضی‌ها ممکن است کنج اتاق روی زمین بنشینند و کتاب بخوانند یا موارد مشابه.

وقتی مدتی طولانی در این فضاها مطالعه کنید، ناخودآگاه با دیدن یا حضور در آن محیط دلتان می‌خواهد کتابی در دست بگیرید و آن را بخوانید. برای همین است که کتابخانه‌ها علاوه بر سکوتشان محیطی دارند که یادآور مطالعه و یادگیری است.

قانون ۵ ثانیه چیست ؟

فقط ۵ ثانیه فرصت داریم تا قبل از اینکه مغزمان شروع به هشدار دادن بکند ، تصمیم درست را بگیریم و برای اجرای کار اقدام کنیم .

پس وقتی زمان مطالعه شد سریع با خودتان بشمارید ، ۵ ، ۴ ، ۳ ، ۲ ، ۱ و بلند شوید و قبل از اینکه افکار منفی انرژی و انگیزه شما را بگیرد ، شروع کنید .

نکته مهم این است که تحت هر شرایطی باید اقدام کنید !

باید فاصله بین ایده ها و فکرتان را با عملتان بسیار کوتاه کنید ، در غیر اینصورت از مغز و افکار منفی خودتان شکست می خورید !

با این روش دیگر نیازی به جنگ با تفکرات منفی ندارید چون با اقدام به موقع شما ، افکار منفی شکست می خوردند .

چرا خوابم می گیره ؟

بسیاری از افراد دچار مشکل خواب آلودگی در زمان مطالعه هستند .

این مسئله می تواند دلایل متعددی داشته باشد . بعضی از این مسائل را با هم بررسی می کنیم .

یکی از مسائلی که در زمان کتابخوانی برایمان تداعی می شود ، زمان مدرسه و درس خواندن های از روی اجبار و گاهی اکراه بود . گویا مغزمان شرطی شده است و با در دست گرفتن کتاب ، هر چند موضوع آن برایمان جذاب و خواستنی باشد احساس کسلی و خواب آلودگی می کنیم . بعضی از افراد چون از کتاب خواندن قبل از خواب برای آماده شدن برای خواب استفاده کرده اند ، هر وقت می خواهند کتاب بخوانند دچار خواب آلودگی می شوند.

باید ها و نباید هایی در مورد فرهنگ کتابخوانی:
  • کتاب های مناسب خود را پیدا کنید طوری که شما را درگیر کند

  • مطالعه کردن را ترک نکنید و همواره سعی کنید به کتاب خوانی عادت کنید در بعضی روش های می گویند اگر 21 روز یک کار را تکرار کنید به آن عادت خواهید کرد! پس از امروز 21 روز کتاب بخوانید!

  • مکانی مناسب برای کتاب خوانی پیدا کنید شاید کتابخانه و شاید گوشه اتاق

  • به خود هم انگیزه بدهید و هم جایزه!

  • همیشه در هر کاری هم عوامل مزاحم هستند هم مشوق! پس مزاحمین  را حذف کنید.

سخن پایانی

خوشبختانه در کشور ما ۲۴ آبان ماه به عنوان روز کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است. در این روز یا بهتر بگیم این هفته معمولاً نهادها،‌ ارگانها، فروشگاه‌ها یا مراکز خرید اینترنتی کتاب، تخفیف‌ هایی را برای مشتریان خود در نظر می‌ گیرند در واقع با این کار می‌خواهند فرهنگ کتابخوانی را در جامعه ترویج دهند.

در آخر ده نکته برای کتابخوان ماهر شدن:

  1.  نگاهتان را به کتاب تغییر دهید.
  2.  چه کتابی بخوانیم، کتاب خوب بخرید.
  3.  روش کتابخوانی بسیار مهم است.
  4.  کتاب را خلاصه کنید.
  5. کم بخوانید، ولی همیشه بخوانید.
  6.  چند کتاب را با هم بخوانید.
  7.  با برنامه کتاب بخوانید.
  8.  مفاهیم کتاب را برای دیگران هم تعریف کنید.
  9.  مفاهیم کتاب را زندگی کنید.
  10.  و در آخر به کتاب خواندن عادت می‌ کنید.

اگر حوصله کرده اید و متن را تا پایان خوانده اید، معلوم می شود که از هم اکنون، یک خواننده حرفه ای با حوصله هستید که میتوانید هر متن کم خاصیتی را هم بخوانید. به شما تبریک میگویم.

نظرات کاربران

  • تا به حال هیچ نظری برای این مقاله ثبت نشده است.

فرم ارسال نظر

نام و نام خانوادگی :
متن نظر :
CAPTCHA Image
کد امنیتی داخل تصویر را در کادر بالا وارد نمایید.