خواص به
به یک میوه غیر عادی است که ارتباط بسیار نزدیکی به سیب و گلابی دارد. نام علمی آن Cydonia oblonga میباشد و تنها عضو از خانواده Cydonia محسوب میشود. درخت به نسبتا کوچک است، این در حالیست که میوه ارزشمند آن معمولا رنگ زرد مایل به طلایی دارد و در برخی از موارد به شکل گلابی است. ارزش این میوه به عنوان یک ماده غذایی به زمانهای بسیار قبل باز میگردد.
به بومی نواحی اوراسیایی همچون ازبکستان، ارمنستان، ترکیه، مجارستان، مقدونیه و نواحی نزدیک به این هاست. از لحاظ تاریخی این میوه بیشتر از آنچه که افراد انتظار دارند نقش داشته است.
برخی از محققان بر این باورند که به هنگام استفاده از واژه سیب در منابع و مراجع تاریخی، منظور همان به بوده است. شما میتوانید به را در مرباها، ژلهها و پودینگها مورد استفاده قرار دهید یا آن را همانند گلابی در صبحانه یا سایر وعدههای غذایی به کار ببرید.
کشورهای مختلف به را به شیوههای متفاوتی مورد استفاده قرار میدهند. با اینحال مزایای واقعی به زمانی آشکار میشود که آن را به صورت تازه و با پوست مصرف کنید، زیرا این ماده سرشار از مواد مغذی همچون ویتامین ها، مواد معدنی، ترکیبات فنولی، آنتی اکسیدانها و فیبر غذایی است.
به علاوه بر اینکه میوه خوشمزهای است، دارای ارزش تغذیهای نیز هست. این میوه منبع غنی از ویتامین C، روی، پتاسیم، مس، آهن و فیبر غذایی است. این میوه همچنین منبع غنی از ترکیبات آلی خاص همچون کاتچین، اپی کاتچین، لیمونن، انواع مختلفی از مواد مغذی گیاهی است.
طبع میوه به
به؛ سرشار از ويتامينهای A و B و C و همچنين قند و پپتين است. به رسيده، دارای طبيعتی معتدل است، در حالی كه دانه آن يا همان بهدانه طبيعتی سرد و تر دارد.
ارزش غذایی به
این گیاه به دلیل داشتن عناصر مغذی دارای مزایای سلامتی است که هرکدام برای سلامت بدن نیازی مهم است که شامل:
ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B3، ویتامین B6، ویتامین C، آهن، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، سدیم، مس و منگنز.
در زمان قدیم، زنان دانه به را می کوبیدند و خیس می کردند و از لعاب بدست آمده برای صاف کردن یا فر کردن موها استفاده می کردند.
در یونان، افراد در مراسم ازدواج میوه به را به ارابه عروس می زدند چون اعتقاد داشتند که نماد باروری الهه عشق است و آنها میوه به را به خدای عشق تقدیم می کردند .
مردم معتقد بودند که اگر زنان باردار میوه به را زیاد بخورند، بچه آنها از لحاظ هوشی نابغه خواهد شد و باعث زیبایی جنین می شود .
اروپایی ها میوه به را با گوشت های چرب سرو می کنند چون معتقد هستند که میوه به ، به هضم گوشت کمک می کند.
خوردن میوه به ، عرق بدن را خوشبو می کند.
خانم های باردار برای جلوگيری از سقط جنين، به مصرف می كنند.
خواص ضدالتهابی به :
این میوه یک منبع غنی از ویتامین c است، که تقریباً 25 درصد از میزان روزانه توصیه شده از این ویتامین را تامین میکند. ویتامین c ، به افزایش ایمنی بدن می کند و بسیاری از بیماری های التهابی را نیز درمان می کند.
همچنین دارای خواص ضد آلرژی نیز میباشد. این میوه و عصاره های دانه آن می توانند برای درمان درماتیت و سیستیت استفاده شوند ؛ همچنین در بسیاری از محصولات غذایی برای افرادی که مبتلا به آلرژی نیز هستند، مورد استفاده قرار میگیرد.
خواص معجزه گر به در درمان زخم معده :
فنولهای موجود در بسیاری از مواد غذایی باعث ایجاد زخم معده می شوند.آب این میوه برای افراد مبتلا به زخم معده مفید است و به درمان آن کمک می کند، زیرا دستگاه گوارش را آرام میکند.
4.درمان بیماری های معده و همروئید با خواص به :
به، درمان موثر برای بیماری ها و ناراحتی های صبحگاهی است.به، زمانی که با عسل مخلوط شود، می تواند به درمان کولیت، اسهال، یبوست و عفونت های روده کمک کند و شربت به برای درمان هموروئید نیز استفاده می شود.
درمان تهوع و استفراغ خواص به :
به پخته شده یا جوشیده، تهوع و استفراغ را از بین می برد و به عنوان یک دیورتیک خوب، به حذف سموم و مایعاتی که بدن می سازد، کمک می کنند.
کاهش فشار خون با خواص به :
این میوه غنی از پتاسیم است و کمک می کند تا فشار خون بالا متعادل شود و باعث کاهش آن می شود.
کاهش میزان و سطح کلسترول با خواص به :
مصرف منظم این میوه، کمک میکند تا ال دی ال یا کلسترول بد در خون کاهش یابد و قلب را سالم نگه میدارد.
خواص ضد سرطانی به :
خواص آنتی اکسیدانی به، به بدن کمک می کند تا در مقابل رادیکال های آزاد و سلول های سرطانی مقاومت کنند .همچنین حاوی تانین می باشد که این تانین ها، از غشاهای مخاطی در برابر سرطان محافظت می کنند و مواد شیمیایی و سمومی که باعث سرطان در روده بزرگ می شوند را از بین می برد.
خواص به در درمان استرس :
آنتی اکسیدان های مختلف در به، به کاهش استرس و حفظ ذهنی آرام کمک می کنند.
درمان بیماری های کبدی و چشم با خواص به :
مصرف به، برای کسانی که به بیماری های کبدی و یا چشم مبتلا هستند، مفید می باشد.در چین، دانه های به خیس شده و آب پز شده را در تهیه ژله استفاده می کنند، که می تواند مشکلات گلو درد و التهابات غشاهای مخاطی و مشکلات مربوط به چشم را تسکین دهد.
- اثرات مثبت بر فکر و ذهن
- احیای روحیه و خوشحال بودن
- از بین برنده افسردگی ناشی از انواع سردردها
- تقویت کننده قلب، کبد و معده
- مفید برای زخم معده
- تحریک کننده اشتها
- نرم کننده سینه
- ادرارآور و کمک به هضم غذا
- جلوگیری از التهاب پلک و استراحت چشمان خسته ؛ به این طریق که چند قاچ به تازه را روی محل درد قرار دهید.
- از بین برنده بوی بد دهان
- مفید برای کاهش وزن، به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر. اگر شما قصد افزایش وزن دارید، میوه به را مصرف نکنید.
- ضد سرطان به علت آنکه این میوه دارای آنتی اکسیدان می باشد.
- کمک به پایین آوردن کلسترول خون
- کمک به پایین آوردن فشار خون، به خاطر دارا بودن پتاسیم
- کاهش خطرات بیماری های قلبی، به خاطر دارا بودن ویتامین ث
- تحقیقات نشان داده است که میوه به ممکن است خاصیت ضد ویروسی نیز داشته باشند.
1. برگهای برگ به تسکین درد در دوران قاعدگی کمک می کند.
2. در تخلیه و کاهش ترشحات واژن موثر است.
3. برای عملکرد صحیح کبد و پاکسازی کبد مفید است.
4- به صورت قابل توجهی برای زخم های زخم معده مفید است.
5- در بیماری هایی مانند برونشیت نقش بهبود دهنده داردد.
6. تارهای صوتی و گلو را نرم می کند.
7. کسانی که ازبی خوابی رنج می برند، دمنوش میوه به برایشان عالی است.
8 برگ درخت کنیز برای مشکل سوء هاضمه مفید است.
9- بدن را آرام می کند و استرس را کاهش می دهد.
10- کسانی که از نگی نفس رنج می برند دمنوش برگ درخت به برایشان یکی از درمان های سریع باشد.
11- برگ درخت به مشکل اسهال را در مدت زمان کوتاهی برطرف می کند.
12. استحمام با چای ولرم شده برگ انبه زیبایی پوست بدن شما را تضمین می کند.
13. تب را می کاهد.
14. از بیماران قلبی در برابر مشکلات جدی تر این عضو مهم محافظت می کند.
15.برگ به از افراد در برابر میکروارگانیسم های مضر در سیستم گوارش محافظت می کند.
16. بیماران مبتلا به کم خونی از خاصیت ضد کم خونی این برگ به راحتی بهره مند می شوند.
17- برگ درخت به برای مشکل سوء هاضمه مفید است.
امام رضا علیه السلام سفارش میکنم بر شما درباره ی میوه " به " زیرا که قدرت عقل را افزایش می دهد.
« به» میوه ای اعجاب انگیز است که علاوه بر خواص جسمی ، بر روحیه و اخلاق فرد تاثیر می گذارد و برای درمان بسیاری از بیماریها مفید است، علاوه بر گوشت« به»، دانه آن نیز اثر شفابخشی دارد.
امام رضا (ع) در یک توصیه تغذیهای ، برای ایجاد آرامش و تقویت قلب به نقل از حضرت علی (ع) میفرمایند:
طلحه بن عبیدالله بر رسول خدا (ص) وارد شد و در دست رسول خدا (ص) یک «به» بود و آنرا به طلحه داد و فرمود: ای ابو محمد این را بگیر که قلب را راحت و تقویت میکند.»
و همچنین در حدیث دیگری می فرمایند: " در«به» ویژگی ای است که در دیگر میوه ها نیست .«به» ، ( فرد ) ترسو را دلیر و شجاع می کند . "
«به» ، سرشار از ویتامین های A و B و املاح آهکی ، پتاسیم ، فسفر و کلسیم است . پزشکان معتقدند ویتامین A در تجدید قوای جوانی نقش دارد و ویتامین B نیز اعصاب را متعادل می کند . « به»، سیستم عصبی فرد را آرام می کند و پتاسیم بالای آن ، فشار خون را پایین می آورد .
امام صادق (ع) می فرماید : " بِه، معده را نیکو و قلب را محکم و قوی می سازد . "
در دین اسلام درباره تأثیرات روحی و روانی خوردنی ها ، توصیه های فراوانی به چشم می خورد. پیامبر (ص) می فرمایند :
« به» بخورید ، چرا که ذهن را تقویت می کند ، غم و اندوه را می برد و فرزند را زیبا می سازد»
امام رضا (ع) درباره تقویت قلب در سخنی میوه « به» را مفید دانسته می فرمایند:
به رسول خدا (صلی الله علیه و آله)« به» هدیه دادند، آن را با دستشان نصف کردند. آن حضرت« به» را خیلی دوست داشتند و آن را تناول کرده و به یارانش که در محضرش بودند نیز دادند و فرمودند: « به» بخورید که آن قلب را جلا داده و برای سینه خوب بوده و آن را تمیز می کند.»
به خواص بینظیری دارد که در مورد آنها صحبت کردیم. این میوه دارای دمنوشی به مراتب خوشمزهتر از چای است که اگر حوصله و وقت کافی بگذارید و آنرا درست کنید میتواند جایگزین مناسبی برای چای سیاه باشد .
تهیه این دمنوش خوشمزه سه مرحله به شرح زیر دارد:
آمادهسازی خلال به
به رسیده، آبدار و شیرین را انتخاب کنید. بهی که پوست آن به رنگ زرد روشن باشد و کرکهای لطیف روی آن به راحتی جدا شوند. به را خوب بشویید تا همه پرزهای روی آن پاک شوند و پوست طلایی رنگ آن دیده شود. با استفاده از یک رنده درشت به را رنده کنید تا جایی که شکل پورهای به خود نگیرد. به را روی سینی پهن کنید و اجاره دهید که حرارت اتاق یا اگر عجله دارید حرارت رادیاتور یا بخاری آن را خشک کند. دقت داشته باشید که نباید زیاد خشک شود. از دستگاه خشک کن میوه با درجه پایین هم میتوانید استفاده کنید.
فراوری خلال به
مهمترین قسمت در تهیه دمنوش به، فراوری خشک شده میوه به است. پس از اینکه احساس کردید خشکی خلالهای میوه به مناسب است، آنها را از روی حرارت بخاری یا هر گرمایشی بردارید. در ادامه یک ماهیتابه فلزی را روی شعله گاز بگذارید تا ظرف خوب داغ شود، به قدری که اگر قطرهای آب در آن ریختید به پرش درآید و زود بخار شود. سپس خلالهای به خشک شده را یکباره در ماهیتابه ریخته و به سرعت با قاشق چوبی هم بزنید و تفت بدهید تا حرارت به طور یکسان به همه خلالها برسد. آنقدر اینکار را ادامه بدهید تا رنگ خلالها به قهوهای پررنگ برسد. بلندشدن کمی دود از در این مرحله هیچ عیبی ندارد و حتی به خوشرنگتر شدن دمنوش هم کمک میکند، بنابراین از برخاستن کمی دود نترسید و خوب هم بزنید تا همه خلالها به طور بکسان حرارت ببینند و قهوهای تیره شوند .
دم کردن به
پس از اینکه خلالها به رنگ دلخواه رسید ماهیتابه را خاموش کرده و کمی پس از سرد شدن، خلالها را در ظرف دربداری بریزید. برای تهیه دمنوش به کافی است که برای هر نفر، یک قاشق از خلالها را درون قوری بریزید و اجازه دهید که ۲۰ دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل میتوانید افزودنیهای دیگر همانند زعفران، دارچین، زنجبیل و غنچه گل محمدی به آن اضافه کنید.
از نظر مادربزرگها، هیچ چیز مانند بهدانه باعث بهبود گرفتگی صدا نمیشود. اما لعاب «دانه به» به جز آن، دارای منافع دیگری از جمله موارد زیر نیز می باشد:
برای درمان ذات الریه، گلودرد، صدای گرفته و خشن مفید است.
ضد تب
تقویت قلب، کبد و معده
آفتاب زدگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان کنید.
مفید برای اسهال
لعاب به دانه برای ترمیم زخمها و سوختگی پوست در اثر آتش بسیار مفید است.
برای التیام ترک پوست دست و بدن، نوک پستان، لب و بواسیر، لعاب به دانه را روی موضع بمالید.
برای درمان خشکی زبان و دهان مفید است.
جویدن به دانه برای تقویت نیروی جنسی مفید است.
نکته : به دانه همان لعابی است که از خیساندن دانه به بدست میآید. از قورتدادن و بلعیدن دانهها باید بپرهیزید زیرا ترکیبات سمی در دانه به وجود دارد که برای بدن مضر است پس فقط از لعاب دانه به استفاده کنید.
اگر دچار معضل تکراری شدن غذاها شدهاید، این فصل زمان خوبی است تا یک غذای بسیار خوشمزه را به برنامه غذایی خانواده خود اضافه کنید. خورشت به در مناطق مختلف کشور به شیوههای مختلفی طبخ میشود. در این بخش با یکی از راحتترین دستور پختها با ما همراه باشید.
طرز تهیه خورشت به
۲۵۰ گرم گوشت خورشتی خرد شده را در پیاز داغ تفت دهید. کمی زردچوبه و ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید. دو لیوان آب اضافه کنید تا گوشت بپزد.
به ها را به قطعات دلخواه برش بزنید. (خیلی نازک نباشد) در کمی روغن تفت داده و به مواد در حال پخت اضافه کنید.
۸ تا ۱۰ عدد آلو خورشتی را که از قبل خیس کردهاید چند دقیقه بعد از به، اضافه کنید.
برای خوش عطر شدن خورشت به ، کمی زعفران دم کرده اضافه کنید.
اجازه بدهید خورشت جا بیفتد و روغن بیاندازد. تقریبا نیم ساعت بعد غذای شما آماده است و میتوانید همراه با پلو نوشجان کنید.
نکته: در برخی مناطق کشور از لپه در خورشت به استفاده میکنند. اگر تمایل داشتید میتوانید در مرحله تفت دادن گوشت و قبل از افزودن زردچوبه و رب، به اندازه نصف لیوان لپه از قبل خیس خورده را اضافه کنید و همراه گوشت تفت بدهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
شروع ارائه این میوه به بازار از اوایل شهریور است. برای خرید به، توجه داشته باشید که رنگ روشن طلایی آن را انتخاب کنید. و به سبز و کال را انتخاب نکنید، زیرا تلخ است. علاوه بر این، از خرید به هایی که دارای کبودی و یا ریز هستند، اجتناب کنید، زیرا طعم و عطر ندارند.
می توانید به را در خانه، به مدت یک هفته در محل خنک و تاریک و دور از معرض گرما و رطوبت نگهداری کنید و به مدت چند هفته در داخل یخچال سالم می مانند.
خواص به و روش شستن میوه به
به های عطری کوچک تر دارای پرزهایی روی پوستشان هستند که پس از شستن میوه به راحتی از بین می روند.برای جدا کردن میوه آن می توانید به را از درازا به دو نیم قسمت کنید و سپس با قاشق هسته ها را خارج و مصرف کنید.
نکاتی در مورد آماده سازی و سرو میوه به:
به خام بسیار ترش و گس است و معمولاً نپخته خورده نمی شود.
طعم تلخ و گس بودن خام این میوه، به دلیل وجود ماده شیمیایی به نام تانین می باشد، که با پختن آن، این ترکیب را ازبین می برید. این در حالی است که اسانس های موثر و غنی از ترکیبات این میوه باقی می ماند.
از این میوه می توان در موارد شیرین و طعم دهندگی، مانند:مربا، ژله ها و نوشیدنی ها استفاده کرد.
برای آماده سازی آن، کافی است میوه را در آب سرد بشویید و بعد آن را برش دهید و هسته مرکزی را با استفاده از یک چاقو در بیاورید. و برش ها را در آب فراوان بجوشانید و بپزید.
به میوهای پرخاصیت است که به سیب طلایی هم معروف است.تقریبا از تمام قسمتهای آن استفاده میشود و خواص دارویی و غذایی بسیاری دارد. «به» نیز مانند خرمالو در سبد میوه خانواده ناشناخته و مهجور مانده است.
در این مقاله به خواص این میوه و نحوه استفاده از قسمتهای مختلف آن پرداختیم. امیدواریم که این مطالب به درد شما خورده باشد.
لیست هشتک ها
#فورس_کالا
#Force_Kala
#سلامت_و_زیبایی
#تغذیه_سالم
#سلامت_جسم
#انواع_سبک_تغذیه
#به
#خواص_موجود_در_به
#ویتامین_های_موجود_در_به
#خواص_به
#دمنوش_به
#خواص_بی_نظیر_به
#مواد_معدنی_به
#تاریخچه_به
#طبع_به
#مصلح_به
#ویژگی_به
#فواید_و_خواص_به
#مربای_به
نظرات کاربران
- تا به حال هیچ نظری برای این مقاله ثبت نشده است.
فرم ارسال نظر
نام و نام خانوادگی | : | |
متن نظر | : | |
کد امنیتی داخل تصویر را در کادر بالا وارد نمایید. | ||