انار میوه ای پر از خاصیت | فورس کالا مگ

سبد خرید شما خالی است.
فروشگاه اینترنتی فورس کالا

انار میوه ای پر از خاصیت

مقدمه ای درباره انار

درخت انار بومی ایران و قرن ها در سراسر مدیترانه و همچنین آسیای مرکزی کشت می شد. طعم دلچسب آب انار و خاصیت عطش زدایی آن برای کاروان های تجاری که از بیابان های خشک عبور می کردند بسیار ایده آل بود.

این میوه توسط سربازان، کاشفان و مخاطره جویان اسپانیایی به جزایر کارائیب و آمریکای لاتین رسید.

 درخت انار نه تنها یک درخت میوه، بلکه درختی زینتی با گل های قرمز و برگ های براق زیباست. ارتفاع آن نیز ممکن است به ۶ متر برسد و امروزه در تمامی کشورها دیده می شود. البته عمر بسیار طولانی دارد و در بعضی مناطق از جمله کاخ ورسای فرانسه به دو قرن نیز می رسد.

 در مصر باستان این میوه به عنوان نمادی از جاه طلبی یا رفاه شناخته می شد.

 در حال حاضر تونس، ترکیه، مراکش، مصر، ایران، هند و افغانستان مهم ترین تولیدکنندگان انار در جهان و مصر و ترکیه صادرکنندگان اصلی این میوه هستند.

 برداشت انار از نیمه شهریور آغاز می شود و تا نیمه دی ادامه دارد.

انار و دانه‌های یاقوتی آن هزاران سال است، که بعنوان دارو مصرف می‌شود. از خواص و فواید انار می‌توان به اثرات درمانی و بهبود دهنده آن در بیماری‌های قلبی، فشارخون بالا و بعضی از انواع سرطان همچون سرطان پروستات اشاره کرد.

مصرف روزانه یک لیوان آب انار برای مدت دوهفته میزان تستوترون موجود در بزاق را ۲۴ درصد افزایش داده و تاثیراتی هم برروی فشارخون، حال و حوصله، اضطراب و احساسات افراد دارد.

ارزش غذایی انار

پوست انار ضخیم و خارق‌العاده است، اما درون این پوست ضخیم صدها دانه ظریف و خوشمزه یاقوت مانند قرار گرفته است. هر کدام از این دانه‌ها دارای خواص شگفت‌انگیزی هستند که انار را به یک میوه خاص تبدیل کرده است.

در ادامه می‌ توانید بخشی از ارزش غذایی یک لیوان انار دان کرده (حدود ۱۷۴ گرم) را ببینید.

  • فیبر: ۷ گرم
  • پروتئین: ۳ گرم
  • ویتامین C: سی درصد
  • ویتامین K: سی‌وشش درصد
  • فولات: شانزده درصد
  • پتاسیوم: دوازده درصد

دانه‌ های انار بسیار شیرین هستند البته اگر رسیده و تازه باشند. هر یک لیوان دانه انار حدود ۲۱ گرم قند و حدود ۱۴۴ کالری انرژی دارد. علاوه بر این انار ترکیباتی قوی با خواص دارویی هم دارد.

خواص دارویی انار

درون انار دو ماده وجود دارد که در واقع اکثر خواص انار را مدیون آن‌ ها هستیم :

پونیکالاجین (Punicalagin)

این ماده یک آنتی‌اکسیدان بسیار قوی است که هم در آب آنار و هم در پوست انار پیدا می‌شود. خاصیت آنتی‌اکسیدان این ماده آنقدر زیاد است که باعث شده آب انار ۳ برابر بیشتر از نوشیدنی‌هایی مانند آب انگور و چای سبز آنتی‌اکسیدان فعال داشته باشد. همین آنتی‌اکسیدان و البته موارد دیگر باعث می‌شود که خواص آب انار و البته خواص پوست انار هم بسیار زیاد باشد.

پونیسیک اسید (Punicic acid)

این اسید درون روغن هسته انار یافت می‌شود و جزو اسید‌های چرب اصلی دانه‌های انار است. این ماده یکی از اسیدهای چرب امگا ۶ است.

انواع انار

انار خفر شیراز

نماد انارهای سفید و شیرین است. کمی ارزان‌تر از بقیه است چون ظاهرا خون آنها قرمزتر از این یکی است! اما خاصیت انار سفید بیشتر است؛ امگا 3، امگا 6 و مواد غذایی بیشتری دارد و اتفاقا در کشورهای اروپایی، گران‌تر از نوع دانه قرمز آن است.

انار ساوه

انار ساوه معروف است. شاید به 3 دلیل؛ شیرینی، پوست نازکی و ماندگاری طولانی.

انار فیروزکوه

این انار دانه درشت است و آبدار؛ پوست مقاومی در برابر ضربه داشته و ترکیدگی کمی هم دارد. مزه‌اش ملس (ترش و شیرین) است و قابلیت ماندگاری بالایی دارد و بهترین نوع انار برای کسانی است که مبتلا به فشار خون یا غلظت خون هستند.

انار نیزار قم

این انار دیررس و دانه درشت است با طعم ملس و پوستی نازک که کمتر می‌شود روی آن ترکیدگی دید.
اما ویژگی مهم آن این است که در برابر اغلب آفت‌ها مخصوصا کرم گلوگاه مقاوم است و همین باعث ماندگاری طولانی آن می‌شود. برای آنها که انار را مثل پیاز و سیب‌زمینی زیاد می‌خرند و یکجا – حتی تا بهار – نگه می‌دارند، این نوع بهترین انتخاب است.

انار فردوس خراسان

زیاد قیافه ندارد اما در عوض به جای 6/16 درصد قند، 2 درصد بیشتر – یعنی 6/18 درصد–  قند مفید دارد.
مواد «فنولیک» این انار هم آن‌قدر هست که بتواند مسمومیت کبد را درمان کند اما شاید مهم‌تر از همه اینها، قابلیت ماندگاری آن است؛ انار فردوس را تا 3 ماه می‌شود سالم نگه داشت.

انار سیاه

انار سیاه را کمتر دیده‌اید. بیشتر از آنکه توی جعبه میوه‌فروش‌ها باشد، توی قوطی عطاری‌ها پیدا می‌شود چون خاصیت درمانی زیادی دارد. «زردی، اسهال و سیاه سرفه» اصلی‌ترین بیماری‌هایی است که دوایشان انار سیاه  است.
این  انار، دانه درشت و شیرین است، با پوستی متوسط که ترکیدگی زیادی دارد. زودرس است و البته در برابر کرم گلوگاه مقاوم. این انار معمولا به محض رسیدن، روی همان شاخه ترک می‌خورد و غیر از خاصیت‌های درمانی، جان می‌دهد برای عکس‌گرفتن.

انار آقا محمدعلی گلوبسته

این انار با اسم طولانی جالبش، دانه‌های درشت و شیرینی دارد که زیر یک پوست ضخیم دسته به دسته نشسته‌اند.
ترکیدگی پوست این انار کم است و مقاومت خوبی در برابر کرم گلوگاه دارد. معمولا هم آفتاب‌سوخته و زودرس است.

انار شیرین یزد

این انار مثل لهجه خود یزدی‌ها شیرین است. دانه درشت است و معمولا سفید تا صورتی کم‌رنگ و رو.
کرم گلوگاه برای نفوذ در این انار مشکل دارد. انار شیرین یزدی را با پوست نازکش کمتر همراه  این کرم می‌بینیم. اما پوست این میوه یزدی حسابی ترک می‌خورد و ماندگاری بسیار کوتاهی دارد.

قجاق گلوبسته و گلوبلند

اینها آخر انارهای ترش و شیرین و به اصطلاح ملس دانه‌درشت‌اند؛ با پوستی نازک که معمولا ترک‌خوردگی ندارد. مهم‌تر اینکه نسبت به کرم گلوگاه مقاومند و پوستشان آفتاب‌سوخته نمی‌شود. انارهای قجاق را آخر پاییز می‌شمارند چون نسبت به بقیه دیررس به حساب می‌آیند.

خواص انار

خواص انار برای حفظ سطح قند خون :

با وجود فروکتوز، عصاره انار سطح قند خون را بالا نمی‌برد. تحقیقات نشان داد افراد مبتلا به دیابت که ۲ هفته آب انار می‌خورند، افزایش سطح قند خون را تجربه نکرده اند.
عصاره انار، ضایعات و تورم رگ‌های خونی را کاهش می‌دهد و فشار خون بالا را کاهش می‌دهد. انار به عنوان آسپرین طبیعی عمل می‌کند، خون را رقیق می‌کند و در نتیجه جریان خون در بدن را بهبود می‌بخشد.


انار برای محافظت در برابر سرطان:

این آنتی اکسیدان‌ها در این عصاره رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد و مانع رشد سلول سرطانی می‌شود. گفته می‌شود که عصاره انار، القا کننده آپوپتوز است که در آن سلول‌های سرطانی خود را از بین می‌برند. این میوه در پیش گیری از سرطان پروستات و سینه بسیار مفید است.

انار تولید آنزیم‌هایی که به هضم کمک می‌کنند را افزایش می‌دهد. یک قاشق چای خوری عسل را به یک لیوان آب انار اضافه کنید تا سو هاضمه درمان شود.


بالا بردن سیستم ایمنی از خواص انار:

آنتی اکسیدان‌های موجود در این عصاره، سلول‌های سفید خون را تحریک می‌کنند و کارایی خود را افزایش می‌دهند. این عصاره خاصیت ضد میکروبی و ضد باکتریایی دارد و به کاهش باکتری دهان که باعث کرم خوردگی و عفونت‌ها می‌شود کمک می‌کند.
انار وقتی به سیستم گوارشی می‌رسد به شکم و کبد کمک می‌کند. هم چنین به تسکین عفونت‌های دستگاه ادراری و آسانی جریان ادرار کمک می‌کند. غنی از فیبر رژیمی است و به تنظیم حرکات روده کمک می‌کند.


انار برای جلوگیری از کم خونی:

کم خونی زمانی ایجاد می‌شود که بدن سلول‌های خونی قرمز کمی دارد میزان بالای آهن در آب انار به تولید گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند. هم چنین درمانی بزرگ برای چشم‌های قرمز و دردناک در نظر گرفته می‌شود - تنها چند قطره از عصاره را در چشمان بریزید.
آب انار می‌تواند ورم مفاصل و التهاب استخوان را تسکین دهد. گفته می‌شود مصرف عادی آب انار باعث پیش گیری از آلزایمر و دیگر مشکلات عصبی و نیز دفع سنگ‌های کلیه و حتی به عملکرد نعوظ کمک می‌کند.


انار مناسب برای پیش از زایمان و مفید برای زنان باردار:

عصاره انار حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی زیادی و همچنین اسید فولیک است که همه آن‌ها در رژیم غذایی قبل از تولد ضروری هستند. خواص ضد التهاب آن به بهبود جریان خون برای مادر و جنین کمک می‌کند. پتاسیم موجود در آب انار از گرفتگی عضلات ماهیچه در رابطه با بارداری جلوگیری می‌کند و حتی از زایمان زودرس جلوگیری می‌کند.
روغن انار برای درمان پوست خشک مفید است، چون حاوی امگا ۵ است و رطوبت پوست را حفظ و به درمان پوست‌های آسیب دیده کمک می‌کند

انار هضم غذا را ساده می‌ کند :

بسیاری از مشکلات بدن از آنجا شروع می‌شود که دستگاه گوارش ما در هضم غذا خوب عمل نمی‌کند. عملکرد صحیح دستگاه گوارش برای بدن حیاتی است. فیبر موجود در انار به ما کمک می‌کند تا روده‌های سالمی داشته باشیم که خوب هم کار می‌کنند. از دیگر خواص انار برای روده می‌توان به کاهش احتمال بروز بیماری «کرون» که از بیماری‌های التهابی روده است و همچنین «زخم معده» اشاره کرد. برای داشتن روده سالم بهترین راه خوردن انار دان شده به صورت کامل است.

 انار ممکن به درمان سرطان پروستات کمک کند :

سرطان پروستات یکی از سرطان‌های رایج در میان مردان است. تحقیقات آزمایشگاهی به نتایجی رسیده است که نشان می‌دهد خواص عصاره انار ممکن است بتواند تولید سلول‌های سرطانی را کند و حتی سلول‌های سرطانی را تحریک به خزان یاخته‌ای یا آپوپتوز کند. آپوپتوز همان مرگ سلولی است که در آن سلول دچار مرگ برنامه‌ریزی شده می‌شود.

تحقیقات بر روی آقایان نتایج جالبی در این زمینه نشان داد. نوشیدن ۲۳۷ میلی‌لیتر آب انار به صورت روزانه باعث کاهش PSA  یا prostate-specific antigen می‌شود. PSA نشانه‌ای از سرطان پروستات در خون است. مردانی که میزان PSA خون آن‌‌ها در مدت زمان کوتاهی دو برابر شود در خطر مرگ بر اثر سرطان پروستات هستند. نوشیدن این میزان توصیه شده از آب انار به صورت روزانه و منظم باعث کاهش سرعت دو برابر شدن میزان PSA از ۱۵ ماه به ۵۴ ماه می‌شود.

انار ممکن به درمان سرطان سینه کمک کند :

سرطان سینه یکی از سرطان‌های رایج در میان زنان در سنین مختلف است. عصاره انار ممکن است بتواند از بازتولید سلول‌های سرطانی جلوگیری کند و حتی آن‌ها را بکشد و از بین ببرد. البته اطلاعات و شواهد به دست آمده هنوز محدود هستند و تحقیقات و پژوهش‌های بیشتری در این زمینه لازم است.

 کاهش فشار خون با انار :

فشار خون بالا یکی از بیماری‌هایی است که عوارض بسیار زیادی به همراه دارد؛ از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به حمله قلبی و سکته مغزی اشاره کرد.

در یکی از تحقیقات بر روی افراد دارای فشار خون بالا بعد از مصرف ۱۵۰ میلی‌گرم آب انار به صورت روزانه برای مدت ۲ هفته، شاهد کاهش قابل‌ ملاحضه و بارز فشار خون بودند. تحقیقات دیگر نیز به نتایج مشابه رسیدند، خصوصا در کسانی که فشار خون آن‌ها به اعداد بالایی می‌رسد.

خواص انار در بهبود درد و ورم مفاصل :

 التهاب مفصل یکی از بیماری‌های شایع است و انواع مختلفی از آن وجود دارد که به دلیل عوامل مختلفی مانند روماتیسم یا آرتروز ایجاد می‌‌‌‌‌‌شود. با توجه به این‌که یکی از خواص انار خاصیت ضدالتهابی آن است، این میوه می‌تواند به درمان التهاب مفاصل کمک کند. مطالعات در این زمینه نشان داده‌اند عصاره انار می‌تواند آنز‌یم‌های شناخته شده‌‌ای که به مفاصل آسیب می‌زنند را در مردان و زنان دچار التهاب مفصل کاهش دهد و متوقف کند. مطالعات نشان داده است که خواص انار باعث بهبود التهاب مفصل در موش شده اما شواهد تحقیقات بر روی انسان‌ها هنوز کم است.

خواص انار برای لاغری :

ویتامین C موجود در دانه انار به اندازه‌ای است که می‌تواند تا ۴۰ درصد از نیاز روزانه ما به ویتامین C را تامین کند. این میوه همچنین به علت میزان زیاد فیبر باعث احساس سیری و کنترل اشتها می‌شود. اگر به هر دلیلی انار دوست ندارید یا نمی‌توانید مثل بقیه یک پیاله انار دان شده بخورید، می‌توانید برای بهره‌مند شدن از خواص لاغری انار کمی انار را به سالاد یا ماست خود اضافه کنید. یکی از راه‌های دیگر مصرف رب انار است. خواص رب انار برای لاغری هم مانند خود انار است. البته رب انار بیشتر از خود انار باعث کاهش فشار خون می‌شود و خوردن آن به تنهایی مشکل است. می‌توانید رب انار یا انار پخته را در کنار غذاهایی که دارای مرغ هستند امتحان کنید.

دیگر خواص انار
  • انار سرشار از آنتی اکسیدان بوده (حدودا به اندازه چای سبز) و دارای مقادیر زیادی ویتامین C و پتاسیم می‌باشد و هرچند تحقیقات علمی کامل تر و بیشتری لازم است، اما طبق بعضی از تحقیقات ممکن است فواید درمانی زیر را بدنبال داشته باشد:
  •  کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی
  • کاهش خطر سرطان، بخصوص سرطان پروستات و پسطان
  •   کمک بدرمان اسهال
  •   کاهش کلسترول خون
  •  کمک به حفظ وزن مناسب و کاهش وزن
  • مفید برای زنان در دوران قاعدگی
  •  کمک به درمان هموروئید
  • جلوگیری از آسیب دیدن سلول‌ها
  • کمک به سلامت لثه‌ها
  • کمک بدرمان عفونت‌ها
  • مصرف روزانه آب انار به کاهش فشارخون می‌تواند کمک کند.
  • مصرف روزانه 227 میلی لیتر آب انار بطرز چشم‌گیری پیشرفت سرطان پروستات را کاهش می‌دهد. 
  • مصرف انار و یا آب انار می‌تواند، جریان خون به قلب را در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب ایسکمیک که در آن خون بخوبی به ماهیچه‌های قلبی نمی‌رسد، بهبود بخشد.
  • آنتی اکسیدان های درون انار یا آب آن ممکن است بتواند از ایجاد لخته در خون جلوگیری کند.
  • انار، از کلسترول بد( LDL) در  برابر اکسيده شدن محافظت مي کند.
  •  آب انار همانند آسپيرين عمل مي کند.
  • آب انار از به هم پيوستن پلاکت هاي خوني جلوگيري مي کند، پس مانع از لخته شدن خون مي گردد.
  • آب انار باعث کاهش چربي خون مي شود.
  • تحقيقات نشان داده است که اگر روزي سه چهارم ليوان آب انار بنوشيد و اين کار را مدت 3 ماه انجام دهيد، مقدار اکسيژن بيشتري به قلب مي رود و باعث سلامتي قلب مي شود.
  •  آب انار، جلوي تخريبات DNA و بيماري هاي حاصل از تخريب آن را مي گيرد.
  •  آب انار به کاهش خطر سرطان پستان کمک مي کند.
  •  انار از سرطان پروستات جلوگيري مي کند و يا رشد آن را آهسته مي کند.
  •  از سرطان پوست نيز جلوگيري مي کند.
  • انار، از بي نظمي و اختلال در کار کليه ها مي کاهد و به طور کلي ادرارآور است.
  • افرادي که در هفته 2 ليوان يا بيشتر آب انار مي نوشند، احتمال پيشرفت و بروز آلزايمر در آن ها نسبت به افرادي که در هفته نصف ليوان آب انار مصرف مي کنند، 76 درصد کمتر است.
  • انار از تعداد کرم هاي روده مي کاهد.
  •  با نوشيدن آب انار، بيماري هاي عفوني را از بدن دور کنيد.
  •  انار و آب انار براي بهبود بينايي و جلوگيري از ضعيف شدن چشم خوب است.
  •  انار از خرابي دندان و لثه جلوگيري مي کند.
  •  آب انار براي صداي گرفته و خشن مفيد است.
خواص انار از نظر امام رضا(علیه السلام)

انار در طب اسلامی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده و همواره مورد تأکید ائمه(علیه السلام) قرار داشته است.

  • امام رضا (ع) نیز همانند اجداد بزرگوار خویش همیشه بر خوردن انار تاکید می‌کردند. در این مورد در حدیثی فرمودند: «انار شیرین و ترش بِمک، چراکه انسان را نیرو می‌دهد و خون را زنده می‌‌کند».
  • امام رضا(ع) به نقل از پدران بزرگوارشان به نقل از پیامبر اکرم(ص) می‌فرماید: «انار بخورید، هر دانه‌ای از انار که در معده قرار می‌گیرد، موجب نورانیت دل و لالی یا دوری برای چهل روز شیطان می‌شود». (عیون اخبارالرضا (ع)، جلد۲ )
  •  درکتاب عیون‌الاخبارالرضا(ع) نقل شده که حضرت علی‌این‌موسی‌الرضا(ع) فرمود: «انار بخورید تا دهان‌تان پاکیزه و خوش‌بو شود» مطابق نظر کارشناسان خوردن انار مانع تشکیل پلاک‌های دندانی و بروز پوسیدگی دندان می‌شود.
  • همچنین، امام رضا(ع) به نقل از پدران خویش به نقل از امام سجاد(ع) می‌‌فرماید: «هرگاه رسول خدا(ص) یک انار تناول می‌فرمود با کسی شریک نمی‌شد و می‌فرمود در هر اناری یک دانه از دانه‌های بهشتی است. (المحاسن: ۲ / ۵۴۰ ح ۸۲۷، عیون أخبار الرضا: ۱ /۴۷ ح ۱۵۱، الدعوات: ۱۵۷ ح ۴۲۹)
  •  امام رضا(ع) انار را میوه‌ای  برای آوردن فرزندانی سالم توصیه می‌کند و می‌‍فرماید: «انار فرزند را زیبا می‌گرداند». (محاسن، ج ۲ ، ص ۵۴۶)
  • در کتاب کافی، ج ۶، ص ۳۵۵ از امام رضا(ع) نقل شده که فرمود: «دود درخت انار حشرات را دور می‌گرداند و آن‌ها را از بین می‌برد».
خواص آب انار

مصرف روزانه آب انار به کاهش فشارخون می‌تواند کمک کند.

مصرف روزانه ۲۲۷ میلی لیتر آب انار بطرز چشم‌گیری پیشرفت سرطان پروستات را کاهش می‌دهد.

 مصرف انار و یا آب انار می‌تواند، جریان خون به قلب را در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب ایسکمیک که در آن خون بخوبی به ماهیچه‌های قلبی نمی‌رسد، بهبود بخشد.

 آنتی اکسیدان‌های درون انار یا آب آن ممکن است بتواند از ایجاد لخته در خون جلوگیری کند.

 انار، از کلسترول بد (LDL) در برابر اکسیده شدن محافظت می‌کند.

 آب انار همانند آسپیرین عمل می‌کند.

 آب انار از به هم پیوستن پلاکت‌های خونی جلوگیری می‌کند، پس مانع از لخته شدن خون می‌گردد.

آب انار باعث کاهش چربی خون می‌شود.

تحقیقات نشان داده است که اگر روزی سه چهارم لیوان آب انار بنوشید و این کار را مدت ۳ ماه انجام دهید، مقدار اکسیژن بیشتری به قلب می‌رود و باعث سلامتی قلب می‌شود.

آب انار، جلوی تخریبات DNA و بیماری‌های حاصل از تخریب آن را می‌گیرد.

آب انار به کاهش خطر سرطان پستان کمک می‌کند.

آب انار برای صدای گرفته و خشن مفید است.

خواص شگفت انگیز انار برای پوست و مو

پیشگیری از پیری و رفع چین و چروک پوست
تغذیه پوست در پیشگیری از پیری زودرس آن بسیار ضروری است. جهت جلوگیری از آسیب‌ رادیکال‌های آزاد، انار بهترین ماده غذایی شناخته شده است. انار سرشار از آنتی اکسیدان‌ها به خصوص فیتواسترول است که با رادیکال‌های آزاد آسیب رسان به سلول‌های پوست مقابله می‌کنند. علاوه بر این انار میزان بالایی از اسید‌های چرب ضروری دارد که به طور خارق‌العاده‌ای موجب تحریک سلول‌های پوستی و بازسازی آنها می‌شود.

ضد آفتاب طبیعی
گفته می‌شود که خوردن انار به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان‌ها و همچنین خواص ضد التهابی قوی که دارد باعث کاهش رادیکال آزاد شده و مانند یک ضد آفتاب طبیعی به محافظت پوست در برابر اشعه‌های خطرناک خورشید کمک می‌کند و خطر ابتلا به آفتاب سوختگی را کاهش می‌دهد.

پاکسازی پوست
از دیگر خواص انار برای پوست می‌توان به فواید روغن هسته انار اشاره نمود که می‌تواند عمیقاً داخل پوست نفوذ کرده و پوست را از درون مرطوب سازد. انار حاوی پانتونیتیک اسید است که این ماده، باعث دور نگه‌داشتن باکتری‌ها از پوست و مرطوب نگه‌داشتن آن در طول روز می‌شود. کافی است صورت را شسته، سپس مقداری پنبه را به آب انار آغشته کنید و آن را به پوست خود بمالید. این کار علاوه بر تأثیر بر کاهش آکنه و جوش‌، می‌تواند پوست شما را سفت کرده و مانند یک تونر عمل کند.

درمان آکنه و جوش های قرمز
به علت خاصیت درمانی، پوست انار به طور موثر با آکنه و جوش‌های قرمز مقابله می‌کند. پوست این میوه غنی از آنتی اکسیدان است و باکتری و عفونت‌ها را دور نگه می‌دارد.
مقداری پوست انار را در ماهیتابه تفت دهید و پس از خنک شدن، آن را آسیاب کنید. پودر را با آب لیمو یا گلاب مخلوط کنید و روی آکنه یا جوش بمالید.

شفافیت پوست با ماسک عصاره انار
شما می‌توانید عصاره انار را به‌عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده ماسک صورت، جمع‌آوری کنید. اسیدهای موجود در عصاره‌ انار به تجدید سلول‌ها سرعت می‌بخشد، بافت پوست را ترمیم می‌کند و به پوست کدر جانی دوباره می‌دهد. اگر از عصاره‌ انار به‌عنوان ماسک استفاده می‌کنید، آن را با روغن زیتون یا روغن نارگیل مخلوط کنید. مقدار کافی از این مخلوط را روی صورت‌تان پخش کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند. سپس، با آب گرم بشویید و به آرامی با حوله خشک کنید.

پوست انار مرطوب کننده طبیعی
پوست انار از پوست در برابر آلاینده‌ها و سموم محیطی دیگر محافظت می‌کند. تعادل PH پوست را حفظ می‌کند. اسیدآلاجیک موجود در پوست انار رطوبت پوست را حفظ می‌کند و آن را نرم و لطیف نگه می‌دارد.
۲قاشق چای خوری پوست آسیاب شده را با مقداری ماست مخلوط کنید و به پوست صورت و گردن بمالید و پس از ۱۰دقیقه با آب سرد بشویید.

خواص انار برای مو
روغن هسته انار مو‌ها را در برابر آلودگی‌های محیطی محافظت می‌کند و حیاتی دوباره به مو‌ها می‌بخشد و باعث شفافیت و نرم‌شدن مو‌ها می‌شود.
آنتی اکسیدان قوی در انار، فولیکول‌های مو را تقویت می‌کنند و گردش خون را بهبود می‌بخشند. روغن دانه به عنوان یک درمان موثر برای مو‌های مجعد، خشک و نامرتب شناخته می‌شود.
روغن هسته انار همچنین منبع مناسبی از ویتامین C. است که برای رشد و سلامت مو‌ها ضروری است. ویتامین C. بافت پیوندی را که فولیکول‌های مو در آن قرار دارند؛ تقویت می‌کند و باعث بهبود رشد و حفظ سلامت مو‌ها می‌شود.

بهبود رشد مو
خوردن دانه‌های انار می‌تواند به تقویت فولیکول‌های مو کمک کند. از آنجا که دانه‌ها و به خصوص روغن دانه، حاوی اسید هستند جز تشکیل دهنده برای تقویت مو بشمار می‌رود. هم چنین مشهور است که گردش خون را بهبود بخشیده و رشد مو را تحریک می‌کند.

پیشگیری از ریزش مو و شوره سر
پوست انار از ریزش مو و بروز شوره سر جلوگیری می‌کند.
مقداری پوست انار را با روغن مو مخلوط کنید و ریشه‌های مو را کاملا با آن ماساژ دهید. ۲ساعت بعد یا روز بعد با شامپوی ملایم بشویید.

مضرات و عوارض مصرف انار :

همان طور که گفته شد مزه انار عالی است و مزایای زیادی نیز دارد. اما می تواند برخی عوارض جانبی داشته باشد :

 

انار ممکن است روی آنزیم ها تاثیر بگذارد :

آنزیم های موجود در انار می توانند مانع عملکرد آنزیم های خاصی در کبد شوند. اگر داروهای خاصی برای اختلالات کبد دارید، قبل از مصرف این میوه و یا عصاره آن با پزشک مشورت کنید.

مصرف زیاد انار باعث اختلالات هضم می‌شود :

مصرف بیش از حد این میوه باعث اختلالات بسیاری می‌شود. برخی از آن‌ها حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و اسهال هستند. اما این علائم معمولا پس از چند ساعت فرو می‌نشیند. مصرف بیش از حد انار نیز می‌تواند دستگاه گوارش را تحریک کند.

آلرژی:

مصرف این میوه نیز باعث بروز بسیاری از علائم می‌شود که به آلرژی منجر می‌شوند. این نشانه‌ها عبارتند از:


بلعیدن دردناک
خارش
مشکلات پوستی
تورم صورت
سختی در تنفس
درد و تورم در دهان

بهترین روش نگهداری

انار را می توان در محیطی خنک حدود ۵ درجه سانتی گراد به مدت ۴ ماه نگهداری کرد. البته نباید دیگر میوه ها را کنار انار گذاشت زیرا انار گاز اتیلن آزاد می کند که باعث رسیدن سریع تر آنها می شود. همچنین در دمای معمولی محیط تا حدود ۲ هفته و در جامیوه ای یخچال تا ۱ ماه قابل نگهداری است. جالب است بدانید انار قابل کنسرو شدن نیست اما می توان دانه هایش را خشک یا منجمد کرد و ماه ها در ظرف دربسته نگه داشت.

۵ نکته برای خرید

  1. انار کاملا گرد و بزرگ را انتخاب کنید زیرا انارهای کوچک تر معمولا کم آب تر و ترش هستند.
  2.  میوه سنگین نشان می دهد دانه ها کاملا آب دارند.
  3.  هرچه رنگ پوست میوه تیره تر باشد، دانه ها شیرین ترند. انار کاملا رسیده پوستی به رنگ نارنجی مایل به قهوه ای تا قرمز تیره دارد.
  4. وقتی آرام به پوست انار ضربه بزنید با صدایی شبیه ضربه زدن به فلز داشته باشد.
  5.  پوست میوه باید کاملا صاف و براق و بدون پوسیدگی باشد.
سخن پایانی

انار از سالم‌ ترین و بهترین میوه‌های روی زمین است و ترکیبات مفید متفاوتی نسبت به دیگر میوه‌ها دارد. تحقیقات نشان داده است که انواع انار ترش و شیرین و محصولات آن‌ها مانند رب انار، آب انار و حتی پوست انار و هسته انار خواص بسیار زیادی برای بدن دارند.

ما در این مقاله تمام تلاش خود را انجام دادیم تا نکات مهم و مفیدی درباره خواص انار را برای شما بازگو کنیم. امیدواریم که این مطالب برای شما مفید بوده باشد و یادتان نرود از این میوه بهشتی غافل نشوید.

 

نظرات کاربران

  • تا به حال هیچ نظری برای این مقاله ثبت نشده است.

فرم ارسال نظر

نام و نام خانوادگی :
متن نظر :
CAPTCHA Image
کد امنیتی داخل تصویر را در کادر بالا وارد نمایید.