راهنمای خرید اسباب بازی کودکان | فورس کالا مگ

سبد خرید شما خالی است.
فروشگاه اینترنتی فورس کالا

راهنمای خرید اسباب بازی کودکان

اسباب بازی ها برای کودکان

بازی و اسباب بازی یکی از نیازهای مهم و اساسی کودک به شمار می رود. بسیاری از مهارتهای پایه جسمی و حسی و همچنین ابعاد مختلف هوش و توانائیهای ذهنی کودک در فرآیند بازی های مختلف توسعه می یابند. لذا به والدین عزیز توصیه می شود حتما در مورد راهنمای خرید اسباب بازی برای کودک بیشتر مطالعه نمایند.

اسباب‌ بازی علاوه بر برانگیختن شور و شوق و نشاط، موجب پرورش قوای جسمی، ذهنی، روانی، عاطفی و اجتماعی کودک می‌شود. متخصصان علوم رفتاری معتقدند اسباب‌بازی باید باعث رشد تخیل و فکر کودک شود. در واقع بازی با پیچیدگی‌های خود با رفع کنجکاوی‌های کودک و ایمن ساختن روح و روان او، باعث آشنا شدنش با مسئولیت‌های اجتماعی، اقتصادی و مهارت‌های زندگی می‌شود. به همین دلیل اسباب‌بازی باید با ویژگی‌های سنی، رشد جسمی و روانی کودک متناسب باشد تا اثرات مفید و سازنده ای داشته باشد. ما در اینجا با در نظر گرفتن ویژگی‌های جسمی، عاطفی، اجتماعی و فکری کودکان از بدو تولد فهرستی از بازی‌ها و اسباب‌بازی‌های مناسب برای سنین مختلف را پیشنهاد می‌کنیم.

به طور خلاصه, مفیدترین اسباب بازی ها آن هایی هستند که به بیش ترین اقدام را در بخش کودکی نیاز دارند. هر چه کودکان بیشتری از ذهن و بدن خود استفاده کنند, بیشتر یاد می گیرند.

احتیاط کنید.بیشتر محصولاتی که این ادعا را دارند, هوش کودکان را افزایش نمی دهند.در حقیقت, آیتم های خانگی ایمن (کاسه های پلاستیکی برای پر کردن و دفن کردن, بالش برای بالا رفتن و درست کردن غار, لباس های خاص برای پوشیدن) اغلب بهترین ابزار یادگیری هستند. به یاد داشته باشید, هر چه کودک شما از ذهن و بدن خود بیشتر برای حل مشکل و توسعه ایده هایش استفاده کند, بیشتر یاد می گیرد.

طریقه انتخاب بهترین اسباب بازی برای کودکان
  •  اسباب بازی هایی را انتخاب کنید که بیان هنری را تشویق می کنند
  • به کودکان اجازه دهید تا با بلوک های سازنده و بلوک های پلاستیکی به هم پیوسته, خمیر بازی, قیچی کاری, ماژیک های غیر سمی بزرگ و مداد, رنگ انگشتی و کارت ها, خلاق باشند.
  •  اسباب بازی هایی را انتخاب کنید که کودکان را به دنیا متصل می کند
  • به دنبال اسباب بازی هایی بگردید که نشان دهنده شخصیت کودکان شما هستند, مانند یک شخصیت اکشن با یک قهرمان محبوب و یا یک اسباب بازی مجلل از کارتون محبوب شان.
  •  به دنبال اسباب بازی برای ساختن اسباب بازی برای بچه های هفت ساله باشید
  • کودکان در این سنین از بازی با مدل سازی گل, اسباب بازی, اسباب بازی, ابزارهای موسیقی ساده کودکان, کتاب ها و پازل پازل سینما لذت می برند.
  •  اسباب بازی هایی را انتخاب کنید که می توانند با دوستان مشترک باشند
  • توسعه و رشد اجتماعی در سنین پایین بسیار مهم است. کودکان را به داشتن دوست و به اشتراک گذاشتن اسباب بازی های خود با آنها تشویق کنید.
  • اسباب بازی هایی را انتخاب کنید که فعالیت در سنین 5 و بالا را ارتقا می دهند
  • کفش های اسکیت, دوربین های کودکان, سورتمه, بادبادک, نقاشی و نقاشی, لوازم دوخت و ابزار پیچیده را انتخاب کنید. یک دوچرخه راه عالی دیگری برای به دست آوردن کودکان بیرون و بازی است بسته به اندازه کودک, چرخ ها باید چند اینچ و یا چند اینچ باشد.
در انتخاب اسباب بازی چیزهایی که باید در نظر بگیرید:

زمانی که اسباب بازی های شما را انتخاب می کنید, چندین چیز وجود دارد که باید در نظر بگیرید, اما مهم تر از همه, ایمنی, کیفیت و سن مناسب یادگیری است.

ایمنی:

زمانی که کودک نوپای شما به سه سال می رسد, می توانید اسباب بازی های کوچک تر یا اسباب بازی هایی را با قطعات کوچک تر شروع کنید, اما این کار را با احتیاط انجام دهید. زمانی که نوزاد شما رسماً از مرحله نوزادی خارج می شود, هنوز زمان هایی هست که اسباب بازی ها به دهان و یا بینی پایان می یابند.

اسباب بازی ها با قطعات کوچک باید با نظارت مورد استفاده قرار گیرند و با دقت بعد از استفاده قرار گیرند - به خصوص اگر کودکتان دوستان یا خواهر کوچک تر دارد.

در حالی که کودکان بسیار بزرگ به نظر می رسند, اما واقعیت این است که آن ها هنوز در حال رشد و توسعه هستند و هر روز در حال سقوط و سقوط هستند. دقت کنید که اسباب بازی های کودک شما هیچ لبه تیز ندارند, یا برآمدگی تیزی دارند که در صورت سقوط می تواند باعث آسیب جدی شود.

کیفیت:

کیفیت یک مساله بسیار بزرگ در زمان خرید اسباب بازی ها است, نه تنها به این خاطر که اسباب بازی های با کیفیت بالا معمولاً ایمن تر هستند, بلکه به این دلیل که آن ها هم دوام بیشتری دارند.

بسیاری از اسباب بازی هایی که برای این گروه سنی مناسب هستند توسط کودک شما (و کودکان بعدی) برای ساله ای زیادی بهره مند خواهند شد. بهتر است کمی پول خرج کنیم تا مطمئن شویم که از آن ها فاصله دارند.

سن مناسب:

بازی نسخه کار فرزند شما است و در سال های قبل از مدرسه, بازی آن ها تا حد زیادی تقلید از کاری است که آن ها در دنیای اطرافشان می بینند. اسباب بازی های پیش دبستانی همه چیز درباره تخیل هستند, باور می کنند و بازی می کنند, بنابراین بهترین اسباب بازی ها برای این گروه سنی, اسباب بازی هایی هستند که از ابزارهای خود برای زندگی تقلید می کنند.

به دنبال ابزاری بگردید که در کار خود از قبیل لوازم باغبانی, لوازم آشپزی و تلفن استفاده می کنید, اما مطمئن شوید که آن ها اندازه و وزن مناسب کودک شما هستند. به کودک خود یک اسباب بازی (یا ابزار) می دهید که خیلی بزرگ یا سنگین است و باعث می شود که آن ها واقعاً بازی کنند.

بسیاری از ابزارهای بزرگ مقیاس کودک وجود دارند, بنابراین مطمئن شوید آن هایی را بیابید که متناسب با سن و مرحله فرزند شما باشد. کارکنان فروشگاه های اسباب بازی نیوزیلند می توانند به شما در مسیر درست اشاره کنند.

قیمت:

موقع خرید وسایل بازی تنها به فکر زیبایی و گرانقیمتی و جنبه دکوری بودن اسباب بازی نباشید زیرا در اینصورت به کودکتان اجازه نخواهید داد که با اسباب بازی خود به خاطر جلوگیری از آسیب دیدن آن بازی کند و اگر اسباب بازی دچار آسیب شد ممکن است عصبانی و پرخاشگر شوید. انتخاب یک اسباب بازی گران قیمت سبب می شود که کودک قناعت در زندگی را یاد نگیرد و تجمل گرایی در او نهادینه شود . 

اسباب‌بازی‌های مناسب برای کودکان در سنین مختلف

راهنمای خرید اسباب بازی برای کودکان زیر 1 ساله

جغجغه، عروسک پارچه‌ای، حلقه‌های پلاستیکی، مکعب‌های چوبی و قطعات روی هم گذاشتنی و خانه‌سازی و مکعب‌های توخالی که بتوان آنها را در داخل هم جای داد یا بر روی هم چید، توپ، بادکنک، کاسه‌ها و پیمانه‌های پلاستیکی رنگارنگ و انواع لیوان بزرگ و کوچک، اسباب‌بازی‌های متحرک و صدادار (دایره زنگی، طبل و…) و موزیکال و کوکی که راه می‌روند و صدا می‌دهند، اشیای شناور برای آب‌بازی (ماهی، اردک پلاستیکی و…)، ماشین، گاری و حیوان که بتواند آنها را با نخ به دنبال خود بکشد، وسایل معمولی آشپزخانه، کتاب‌های ساده داستان و کتاب‌های پارچه‌ای، عروسک‌‌ها و توپ‌های نرم و سبک و عروسک‌هایی که می‌توان آنها را با پیچاندن به هر شکلی درآورد، وسایل چوبی، ماشین‌هایی که کودک بتواند آن را هل بدهد. حلقه‌های نرمی که تمیز کردن آنها آسان باشد.

اسباب بازی مناسب نوزاد 1 ماهه تا 3 ماهه

نوزاد یک ماهه قبل از اینکه یاد بگیرد چیزی در دست بگیرد یا بنشیند، ترجیح می دهد آن را ببیند یا صدای آن را بشنود. در سن یک ماهگی دید نوزاد تار و نامفهوم است  البته در ماه اول نوزاد فقط فاصله حدود 30 سانتی متری را به درستی می بیند، نوزاد در یک ماهگی می تواند صورت اطرافیان و صورت شما را تشخیص دهد. او در این سن از دیدن عکس های بزرگ چهره ها لذت می برد.

طرح هایی با کنتراست بالا و رنگ های روشن توجه نوزاد را جلب می کند، زیرا این تصاویر را راحت تر می بینند. نوزاد در این سن به موسیقی ملایم و آرام واکنش خوبی نشان می دهد. برای نوزاد تا سن یک ماهگی وسایل و اسباب بازی هایی که به آرامی تکان می خورند، همچنین صدای آرام یا موسیقی ملایمی دارند نسبت به اسباب بازی های ثابت و بدون صدا، لذت بخش تر و سرگرم کننده تر هستند.

1. عروسک پولیشی:

دید نوزاد نزدیک بین است پس هر وسیله یا اسباب بازی که در معرض دید او حرکت کند توجه او را جلب کرده و آن را دوست دارد. او در این سن نمی تواند برای مدتی هر چند کوتاه چیزی در دست خود نگه دارد اما با ضربه زدن به چیزهایی که دوست دارد، علاقه خود را به آنها نشان می دهد.

2. اسباب بازی موزیکال یا جعبه موسیقی:

موسیقی یکی از بهترین روش ها برای آرام و سرگرم کردن نوزاد یک ماهه تا سه ماهه است. انواع موسیقی (خیلی پر سر وصدا) برای او پخش کنید و واکنش او را نسبت به موسیقی های گوناگون ببینی

3. کتاب پارچه ای با تصاویر بزرگ و پررنگ:

کتاب های نرم با تصاویر بزرگ و قابل تشخیص، مخصوص نوزاد طراحی شده است. کتاب را در کنار او قرار دهید تا بتواند تصاویر کتاب را ببیند. با وجود اینکه سن او کم است داستان یا شعر را برای او با صدای بلند بخوانید.

4. اسباب بازی متحرک و کوکی:

اسباب بازی های نرمی که هنگام فشار دادن کلیدهای آن ، حرکت می کند، می لرزد و موسیقی پخش می کند جزء اسباب بازی های مورد علاقه نوزاد یک تا سه ماهه است. صدایی که این اسباب بازی ها تولید می کنند هوشیاری نوزاد را نسبت به عملکرد دست های او بالا می برد.

5. جغجغه مچی یا جورابی:

جغجغه های نرم و کوچکی را به مچ دست یا قوزک پای نوزاد یک تا سه ماهه خود وصل کنید. می توانید از جوراب هایی استفاده کنید که داخل آنها جغجغه وجود دارد. با وجود این جغجغه ها نوزاد برای مدت طولانی سرگرم و ساکت است. او با هر تکانی که به دست و پای خود می دهد، صدای جدیدی می شنود و همین برای او بسیار جالب است.

6. آویز موزیکال: 

نوزاد عاشق موسیقی های آرام است، بنابراین آویز موزیکال و جغجغه دار را در بالای سر نوزاد و جایی که می خوابد آویزان کنید تا هم حرکت آن را ببیند و هم صدای آن را بشنود. اگر آویز نزدیک گهواره یا تخت او آویزان باشد، معمولا عادت می کند پیش از خواب برای چند دقیقه به آن نگاه کند. می توانید هر چند وقت یک بار نوزاد خود را بلند کنید تا خودش زنگوله ها و جغجغه های آن را به صدا در آورد.

اسباب بازی مناسب نوزاد 3 ماهه تا 6 ماهه

توجه نوزاد 3 ماهه تا 6 ماهه به دستانش جلب می شود گویی آنها را کشف کرده و احساس می کند بسیار سرگرم کننده هستند. به همین دلیل آنها را مشت نمی کند. او می تواند اسباب بازی که در دستش گذاشته می شود را بگیرد یا اسباب بازی مورد علاقه خود را بردارد.

بزودی او می تواند اسباب بازی را  بین دستان خود عقب و جلو ببرد و مچ دست خود را در هر جهت بچرخاند، گاهی اوقات نیز اسباب بازی را در دهان خود قرار می دهد، پس اسباب بازی باید ایمن و بی خطر باشد. به برچسب روی اسباب بازی توجه کنید و مطمئن شوید اگر نوزاد آن را به دهان خود فرو برد خطری برای او نداشته باشد. هرگز اسباب بازی کشی یا فنری را از گهواره و تخت نوزاد آویزان نکنید زیرا ممکن است منجر به خفگی یا گیر افتادن او شود.

1. جغجغه های سبک:

نوزاد از به صدا در آوردن اسباب بازی لذت می برند. به او یک جغجغه بدهید و همزمان برای او موسیقی با ضرب آهنگ قوی پخش کنید، سپس تکان دادن آن را تماشا کنید. نوزاد در این سن به موسیقی علاقه زیادی دارد و یاد می گیرد جذب ریتم آهنگ شود. جغجغه باید جنس محکمی داشته باشد و در ساخت آن قطعات کوچک به کار نبرده باشند زیرا ممکن است نوزاد آن ها را به دهان خود فرو برده و قورت دهد. از دادن جغجغه های نازک یا از جنس پلاستیک شکننده به نوزاد 3 ماهه تا 6 ماهه خودداری کنید.

2. آویز متحرک و موزیکال:

به آویزهایی مخصوص نوزاد می توان عروسک یا اسباب بازی های پلاستیکی گوناگونی را وصل کرد و آن را جلوی گهواره، بالای تخت، صندلی ماشین، یا روروک نوزاد قرار داد. در مسافرت های طولانی یا زمانی که نوزاد در تخت یا گهواره است می تواند به مدت طولانی خود را با این اسباب بازی های جالب و پر سرو صدا و رنگارنگ که در جلوی او قرارا دارند سرگرم کند.

3. عروسک های پارچه ای نرم:

در این سن بسیاری از نوزادان همیشه یکی از انواع این عروسک ها یا حیوانات پارچه ایی را همراه خود دارند. نکته مهم نرم و راحت بودن این اسباب بازی ها است. نباید از عروسک هایی که در گوش یا دم آنها سیم وجود دارد استفاده کنید. زیرا ممکن است سیم از داخل آن خارج شده و به نوزاد آسیب برساند.

همه قسمت های این عروسک ها باید دوخته شده باشند. عروسک های نرمی که چشم و دهان پلاستیکی دارند خطرناک هستند و ممکن است باعث خفگی نوزاد شوند. علاوه براین توجه داشته باشید نوزاد می تواند زنگوله، دکمه، ربان، یا بند عروسک را جدا کرده و وارد دهان خود کند.

4. عروسک پلاستیکی حمام:

نوزاد 3 ماهه تا 6 ماهه هر چیزی را که بتواند در دست می گیرد و دوست دارد صدای آن را در بیاورد. این اسباب بازی ها برای بازی در وان حمام بسیار مناسب هستند. اغلب اوقات نوزاد از صدای این اسباب بازی ها لذت می برد.

5. کتاب پارچه ای با نقوش برجسته:

کتاب خواندن در هر سنی برای کودک اهمیت و ارزش زیادی دارد. این کتاب ها انتخاب مناسبی برای نوزاد در این سن هستند زیرا اگر آنها را وارد دهان خود کند، در برابر دهان و آب دهان نوزاد مقاومت بیشتری دارند. همچنین نوزاد از بازی با انواع کتاب های پارچه ای لذت فراوانی می برد. نوزاد براحتی می تواند شکل های برجسته آن را لمس کند و لذت ببرد. 

گوش دادن به صدای شما به رشد شنوایی نوزاد برای یادگیری آهنگ زبان کمک کرده و او می تواند تفاوت زیر و بمی صدا و آوا را در لهجه ایی که شما با آن صحبت می کنید یا آواز می خوانید تشخیص دهند. آواز خواندن و صدا در آوردن همراه نوزاد برای او بسیار جذاب و دوست داشتنی است.

6. دندانگیر:

زمانی که نوزاد در لثه خود احساس خارش یا سوزش می کند، هیچ چیز به اندازه گاز زدن یک حلقه پلاستیکی سفت به او آرامش نمی بخشد. این حلقه ها را در یخچال نگهداری کنید تا هنگامی که نوزاد می خواهد آن را گاز بگیرد احساس بهتری داشته باشد. دندانگیر ها را در فریزر نگذارید زیرا دمای پایین فریزر به دهان و لثه های حساس نوزاد آسیب می رساند.

7. قطعات خانه سازی:

زمانی که نوزاد می تواند اشیاء اطراف خود را بردارد، جابجا کند یا پرت کند، دوست دارد با قطعات خانه سازی، پازل های مخصوص و اسباب بازی های پایه دار بازی کند. یکی از انواع اسباب بازی های مناسب نوزاد 3 ماهه تا 6 ماهه توپ های بزرگ و نرمی هستند که او می تواند آنها را به آرامی در اطراف خود حرکت دهد، به خصوص اگر هنگام حرکت صدا تولید کرده یا موزیک پخش کنند. اسباب بازی هایی که دسته دارند و کودک می تواند آنها را به جلو یا عقب هل دهد یا لولای بزرگ دارند و او می تواند آنها را باز و بسته کند، جزء اسباب بازی های جذاب نوزادان هستند.

8. روروئک ثابت:

معمولا نوزاد از سن شش ماهگی به بعد می تواند بنشیند. همین امر دریچه ایی نو از زندگی را روی نوزاد می گشاید و او را در مرکز تغییراتی که خود بوجود می آورد قرار می دهد. اما برخی از نوزادان پیش از تمام کردن 6 ماهگی گاهی اوقات دوست دارند در روروک ثابت یا همان "تخت پادشاهی" خود بنشینند. می توان به این وسیله بازی انواع اسباب بازی هایی که می تواند آنها را بچرخاند، فشار یا هل دهد یا انواع جغجغه ها را آویزان کرد. روروئک نباید ناگهان بچرخد یا حرکت ناگهانی داشته باشد یا واژگون شود، زیرا اگر روروئک چرخ داشته باشد و ثابت نباشد، گاهی اوقات نوزاد می تواند با فشار پا به سمت وسیله یا جای خطرناکی حرکت کند.

9. تشک بازی:

این تشک ها نه تنها برای خانه بلکه برای هر مکان دیگر مانند پیک نیک در پارک یا هتل نیز مناسب هستند. با پهن کردن این تشک کودک مکانی تمیز و آشنا برای بازی دارد. می توانید از قلاب هایی که اطراف تشک قرار دارند اسباب بازی های مورد علاقه او را آویزان کنید.

اسباب بازی مناسب نوزاد 6 ماهه تا 9 ماهه

نوزاد 6 ماهه تا 9 ماهه بطور متفاوتی از گذشته با اسباب بازی هایش بازی می کند. او با قدرت و شوق بیشتری بازی می کند. اکنون می تواند با قاشق ضربه محکمی به قابلمه یا ماهیتابه بزند. او با شور و هیجان زیادی جغجغه یا دسته کلید اسباب بازی خود را به صدا در می آورد. حتی می تواند دو اسباب بازی را همزمان در دست بگیرد و آنها را به هم بکوبد.

کودک در این سن می داند حتی اگر نتواند چیزی را ببیند یا لمس کند آن چیز وجود دارد. به این معنا که اگر حیوان پارچه ایی مورد علاقه اش را نبیند، دلتنگ آن می شود و آن را جستجو می کند.

نوزاد در سن 6 ماهگی ت 9 ماهگیمی تواند کمی حرکت کند و بدون کمک دیگران بنشیند. این گام کوچکی در آغاز روند رشد او است. رشدی که با حرکت سینه خیز رفتن روی شکم، حرکت جلو و عقب روی دست ها و زانوها سپس با چهار دست و پا رفتن و سعی برای ایستادن ادامه پیدا می کند. به همین دلیل اکنون باید فضای منزل را برای کودک امن و بی خطر کرده و وسایل خطرناکی که در دسترس او قرار دارند را حذف کنید.

 1. کتاب:

خواندن کتاب در سن شش تا نه ماه کودک را سرگرم و تعامل کودک و شما را بیشتر می کند. کتاب خوانی مادر همراه با کودک نقش بسیار مهمی در رشد مهارت های زبانی او دارد و به رشد این مهارت سرعت بیشتری می بخشد.

کتاب های پارچه ایی یا مقوایی انتخاب های مناسبی هستند. پس از اینکه کتاب را برای کودک خواندید آن را به کودک بدهید تا آن را ورق بزند و این بار او برای شما بخواند.

2. اسباب بازی های ساختنی:

نوزاد در  سن 6 ماهگی تا 9 ماهگی تصور می کند می تواند اتفاق جدیدی را رقم بزند، بنابراین تکان دادن، چرخاندن، فشار دادن،  لرزاندن و باز کردن اسباب بازی برای او بسیار جذاب و دوست داشتنی است. لیوان های پلاستیکی در سایزهای مختلف، جعبه های محکم، اشکال مخروطی، اسباب بازی های پازل دار، خانه سازی و انواع اسباب بازی هایی که با بستن و چفت کردن آنها به یکدیگر و سر هم کردن قطعات اسباب بازی می تواند وسیله بزرگتری بسازد، وسایل مناسبی برای بازی و سرگرمی کودک هستند. همچنین او از پر و خالی کردن فنجان در حمام لذت می برد.

3. عروسک پولیشی نرم:

اغلب اوقات کودک در این سن پتو یا یکی از اسباب بازی های مورد علاقه خود را همراه خود دارد. پزشکان متخصص اطفال از این نوع ارتباط استقبال کرده و معتقدند کودکی که در این سن این نوع ارتباط را تجربه کرده در آینده نیز می تواند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کند. همیشه کودک برخی از اسباب بازی ها یا حیوانات پارچه ایی را بیشتر از سایر اسباب بازی ها دوست دارد.

از خریدن اسباب بازی هایی که ربان، نوار، چشم پلاستیکی، نخ یا هر چیز دیگری دارد که کودک می تواند آن را از عروسک جدا کرده و وارد دهان خود کند، خودداری کنید. برای کودک عروسک بزرگ انتخاب نکنید زیرا برداشتن و بازی با آن برای او سخت است. بهتر است جنس عروسک قابل شستشو باشد و روی برچسب آن عبارت «مقاوم در برابر حرارت و آتش» درج شده باشد.

 4. توپ:

بازی با توپ برای هر سنی از کودک مناسب و سرگرم کننده است. توجه کنید توپ باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا باعث خفگی کودک نشود. قطر توپ حداقل باید 4.5 سانتی متر باشد. برای نوزاد شش ماه تا نه ماه توپ سبک بهترین انتخاب است. اگر توپ جنسی خاص و جذاب مانند پارچه داشته باشد یا کودک با تکان دادن آن صدایی بشنود قطعا برای او دوست داشتنی تر است.

توپ را بین خود و کودک روی زمین هل دهید. با آغاز چهار دست و پا رفتن کودک می توانید توپ را به سمت دیگری پرتاب کنید و او با حرکت کردن دادن خود به سمت توپ برود.

5. وسایل خانه:

برخی از کودکان وسایل داخل کابینت آشپز خانه را بیشتر از بسیاری از اسباب بازی ها دوست دارند. ممکن است کودک مدت طولانی با کاسه پلاستیکی، پیمانه ها و قاشق های چوبی سرگرم شود. این وسایل بی خطر را در کابینت پایینی قرار داده و درب آن را باز نگه دارید تا زمانی که مشغول تمیز کاری یا انجام کارهای آشپزخانه هستید با آنها بازی کند. حین بازی به کودک نگاه کنید، این وسایل سرگرمی های خوب و مناسبی برای کودک هستند همچنین متوجه می شوید هنگام بازی و به هم ریختن آنها او حس تخیل خود را به کار می برد.

نکته: اگر در حال آشپزی هستید کودک نباید در آشپز خانه نزدیک شما روی زمین باشد بهتر است او را با وسایل بی خطر آشپزخانه در تشک بازی خود قرار دهید. ممکن است کودک با پاشیدن یا ریختن مایعات داغ و مواد غذایی در حال پخت روی گاز یا با حرارت فر بسوزد.

6. اسباب بازی صدادار:

چند قطعه خانه سازی یا اسباب بازی را روی یکدیگر قرار دهید و به کودک اجازه دهید آنها را خراب کند. اسباب بازی هایی که صدای جیر جیر می دهند، برخی آلات ساده موسیقی که کودک می تواند هنگام ضربه به آنها صدایی تولید کند، تلفن اسباب بازی، مکعب های صدادار که کودک با به هم زدن، فشار دادن یا تکان دادن صدای آنها را درمی آورد، سرگرمی های مناسبی برای نوزاد 6 ماه تا 9 ماه هستند. صدای اسباب بازی نباید خیلی بلند باشد زیرا ممکن است  به شنوایی کودک آسیب برساند به خصوص اگر آن وسیله بازی  نزدیک صورت او باشد.

7. اسباب بازی هل دادنی:

زمانی که کودک توانایی حرکت به اطراف خود را پیدا می کند، علاقه بیشتری به اسباب بازی هایی که می تواند آنها را جابجا کند، پیدا می کند. برای او در این سن ماشین های محکم یا حیوانات چرخ دار انتخاب های مناسبی هستند.

اسباب بازی مناسب نوزاد 9 ماهه تا 12 ماهه

کودک در سن 9 یا 10 ماهگی می تواند با خزیدن، سینه خیز رفتن، چهار دست و پا یا راه رفتن با کمک گرفتن وسایل خانه خود را به نقاط گوناگون اتاق برساند. ممکن است در دوازده ماهگی بایستد یا حتی راه برود.

در این سن کودک شروع به استفاده از وسایل گوناگون به حرکت خود کمک می کند، او می تواند با یک چوب یا عصا توپ خود را هل دهد یا با قاشق هویج های بشقاب غذا را جدا کند. همچنین علاقه بیشتری به انجام بازی های تعاملی پیدا می کند. او را غلغلک دهید و اجازه دهید او نیز شما را غلغلک دهد. با تلفن صحبت کنید سپس آن را به کودک دهید تا او نیز با کلمات نامفهوم صحبت کند و دوباره گوشی را به شما دهد و بازی را تکرار کنید.

مهارت حل مسئله نیز در کودکان 9 ماه تا 12 ماه رشد می کند. او می تواند برای برداشتن اسباب بازی درب جعبه را به طور کامل بردارد، او به جای رسیدن به اسباب بازی از روی درب، داخل جعبه را نگاه می کند. در این سن یادگیری کلمات آغاز شده و می تواند اسم اشیاء آشنا را تشخیص دهد.

او بدون کمک دیگران چهار دست و پا یا یا روی دو پای خود حرکت می کند و همین تحرک و امکان جابجایی، کنجکاوی او را بیش از قبل می کند. او می خواهد حرکت کند، اجسام را بگیرد و هر آنچه قبلا از دسترس او خارج بوده را بدست آورد. در این سن منزل باید محل امن و بی خطری برای کودک باشد.

کودک در سن 9 ماهگی تا 12 ماهگی هر چیزی را وارد دهان خود می کند. بنابراین اسباب بازی مناسب این سن را برای او تهیه کنید، همچنین به نکات ایمنی درج شده روی آن نیز دقت کنید که مناسب سن او باشد. 

1. اسباب بازی های هل دادنی:

این نوع اسباب بازی ها به کودک نوپای شما این شانس را می دهد تا مهارت جدید راه رفتن را با لذت بیشتری تمرین و تجربه کند. از بین انواع اسباب بازی های هل دادنی نوع سنگین آن مانند واگن قطار را انتخاب کنید. بنابراین کودک می تواند روی آن خم شود و به آن تکیه دهد و یک یا دو بار دور اتاق نشیمن راه برود.  استفاده از اسباب بازی های کشیدنی مناسب این سن نیست. اسباب بازی های کشیدنی برای کودک در سن بالاتر که می تواند هنگام راه رفتن پشت سر خود را نگاه کند، مناسب است. مهارت راه رفتن که کودک به تازگی آن را کسب کرده تجربه بسیار بزرگی است. اما حتی پس از اینکه تازگی تجربه راه رفتن نیز برای او از بین می رود، او ماه ها از کشیدن و هل دادن اسباب بازی ها لذت فراوان می برد.

2. جورچین:

به او بفهمانید چرا قطعه مربعی شکل نمی تواند داخل حفره دایره ای شکل شود، این یک تمرین مناسب برای به چالش کشیدن اولیه مهارت حل مشکل در کودک 9 ماهه تا 12 ماهه است . جورچین یکی از انواع اسباب بازی های جذاب برای کودک در این سن است و به ندرت برای او خسته کننده می شود. همچنین می توانید یک ظرف شفاف پلاستیکی و تعدادی توپ یا اجسام مکعبی شکل به او بدهید و شاهد سرگرمی او باشید.

3. انواع توپ ها:

کودک قبلا نیز با توپ بازی می کرد، اما اکنون بازی با توپ، ایستادن و پرتاب آن روی زمین برای او بسیار هیجان انگیزتر از قبل شده است. اسباب بازی های دیگری که ویژگی های توپ را دارند نیز برای او جذاب هستند. او به اسباب بازی هایی که درون آنها پر از هوا است و می تواند آنها را به هوا پرتاب کند و ویژگی های سرگرم کننده دیگری مانند پخش صدا و موزیک دارند، علاقه زیادی دارد.

 4. تلفن اسباب بازی:

کودک 9 ماهه، 10 ماهه، 11 ماهه و 12 ماهه علاقه زیادی به تقلید رفتار پدر و مادر خود دارد. حتی اگر او نتواند کامل و واضح صحبت کند، ولی با در دست گرفتن گوشی تلفن و فشار داردن دکمه ها رفتار پدر و مادر خود را تقلید کرده و سعی می کند با دیگران و محیط اطراف خود ارتباط برقرار کند. هرچه تلفن اسباب بازی به نوع واقعی شباهت بیشتری داشته باشد بهتر است.

5. انواع کتاب ها:

همه کتاب ها به ویژه کتاب هایی که با وارد کردن ضربه صفحات آنها باز می شود، کتابهایی که با باز کردن هر صفحه شخصیت های سه بعدی در آن دیده می شود و نقوش برجسته دارند، برای کودک بسیار جذاب تر هستند. بهتر است کتاب قابل شستشو بوده و جنس نرمی داشته باشد که کودک از کشیدن دست خود روی آن لذت ببرد.

6. قطعات خانه سازی:

این اسباب بازی برای او این امکان را فراهم می کند تا بتواند هنر روی هم قرار دادن قطعات را تمرین کند. ممکن است فقط بتواند همزمان با چند قطعه بازی کند ولی ضربه زدن و فرو ریختن آنها برای کودک سرگرم کننده و جذاب است. ابتدا قطعات خانه سازی بزرگ، چوبی و رنگ نشده در اختیار او قرار دهید. در تولد یک سالگی او می توانید قطعات خانه سازی پلاستیکی و بزرگ که در یکدیگر فرو می روند و محکم می شوند به او هدیه دهید.

7. بیلچه و سطل بازی:

اگر کودک علاقه زیادی به پر و خالی کردن سطل دارد این وسیله می تواند برای او جذاب و سرگرم کننده باشد. می توانید از این وسیله بازی در محوطه ماسه بازی ساحل و پارک ها استفاده کنید. کودک از بازی با آنها لذت برده و برای مدتی سرگرم می شود.

اسباب بازی مناسب سن ۱ الی ۲ سالگی

حواس پنج‌گانه در حال شکل‌گیری است و مهارت‌های حرکتی کودک کامل‌تر می‌شود. بازی‌های نمایشی از این سن آغاز می‌شود. کودک این در سن بسیار فعال است و از بالا رفتن از اشیاء، دویدن و پرتاب کردن اشیا لذت می‌برد. از ۱۲ ماهگی به بعد اشیای را پرت می‌کند این عمل تا ۱۵ ماهگی به اوج خود می‌رسد و در حدود ۱۸ ماهگی تقریبا از بین می‌رود. بنابراین، موقعیت بازی آزادانه با توپ‌های کوچک و نرم را برایش فراهم کنید تا به خود صدمه نزند. در این سن کودک می‌تواند اشیا، حیوانات و انسان را در یک تصویر تشخیص دهد.

علاوه بر اسبا‌ب‌بازی‌های مناسب کودکان ۱ ساله که قبلا گفته شد مکعب‌های درشت خانه‌سازی، انواع حیوانات، پیچ و مهره‌های پلاستیکی، قطعات توخالی، اسبا‌ب‌بازی‌های چرخ‌دار، سه‌چرخه، آینه، چکش، خاک، ماسه، وسایل باغبانی، سطل، آب‌پاش و تشت، قیچی مخصوص و کاغذ و مداد،کتاب‌های تصویری ساده، مکعب‌های پارچه‌ای و چوبی بزرگ، پازل‌های ۲ تکه و جورچین‌ها و اسباب‌بازی‌هایی که در هم فرو می‌روند، برای این دوره سنی مناسب هستند.

در این دوره نیز مثل دوره قبل کودک همچنان با اشتیاق درحال کشف محیط پیرامون است و علاوه بر درک تفاوت اشیاء از نظر حواس پنجگانه می بایست مفاهیم ذهنی و عاطفی و احساسی را نیز به آنها آموخت. در تفاوت احساسات مثل غم، شادی، عصبانی، تعجب و … به رشد هوش هیجانی و بین فردی کودک کمک زیادی می کند.

۱۲ الی ۱۸ ماهگی:

دوست دارد کاسه‌ها و پیاله‌ها را داخل هم بگذارد. از جعبه موزیک و خاک‌بازی لذت می‌برد.

۱۳ الی ۱۸ ماهگی:

می‌تواند «قایم باشک» بازی کند و اسباب‌بازی‌های چرخ‌دار را هل دهد و بکشد.

۱۴ ماهگی:

با ماشین بازی می‌کند و صدایی شبیه آن را در می‌آورد.

۱۵ ماهگی:

تقریبا به هیچ گونه فعالیتی برای ساختن مبادرت نمی‌ورزد، مکعب‌ها را بر هم می‌زند.

۱۶ ماهگی:

برای عروسک‌هایش لالایی می‌خواند و آنها را می‌خواباند.

۱۷ ماهگی:

اسباب‌بازی‌های که به هنگام حرکت، صدا کنند و چرخ‌های آنها دارای منگوله و زنگوله‌ باشد را دوست دارد. از ریختن اشیا داخل ظرف و بیرون آوردن آنها لذت می‌برد. همچنین خود را ماشین فرض کرده و عقب عقب می‌رود.

۱۸ ماهگی:

مداد در دست گرفته و به خوبی خط می‌کشد. دو الی سه صفحه را با هم ورق می‌زند(نمی‎تواند به صورت تک تک ورق بزند). با کمک دیگران می‌تواند با لگو قطار، ماشین و… درست کند و صدای آنها را درآورد، عروسکش را همراه خود می‌برد و با پا توپ را کنار می‌زند.

۱۸ الی ۲۴ ماهگی:

همه چیز را به هم می‌ریزد و جابه جا می‌کند. یک اسب یا قطار چوبی که دنبال خود بکشد و قطعات ساختمان سازی و یک کامیون یا کمپرسی که چیزی پر و خالی کند برایش مفید است.

۱۹ ماهگی:

اشیای تازه را به دهان می‌برد، می‌تواند لگو ها را روی هم بگذارد و برج یا ساختمان بسازد، با بشقاب و کاسه خالی و قاشق به طور خیالی غذا می‌خورد.

۲۰ الی ۲۴ ماهگی:

با چند ماشین کوچک بازی می‌کند و آنها را به هم می‌زند. دختران به عروسک بازی، اسبا‌ب‌بازی‌های نرم و ظریف، و پسران به بازی با بلوک‌ها، دست کاری وسایل و ابزار، اسبا‌ب‌بازی‌های حمل و نقل علاقه دارند.

۲۱ ماهگی:

عروسک را بغل کرده، و به پشتش می‌زند که بخوابد. به طور نامنظم به توپ لگد می‌زند و مکعب‌ها را برای درست کردن قطار در یک خط قرار می‌دهد. لگوها را به هم وصل می‌نماید و شکل‌های مشخص می‌سازد.

اسباب بازی مناسب سن 2 تا ۳ سالگی

در سال دوم زندگی، اسبا‌ب‌بازی‌هایی که در اختیار کودک قرار داده می‌شود، باید معنی‌دارتر باشد زیرا بازی‌ها برایش دارای مفهوم خاص و عمیقی می‌شوند. برای مثال، ممکن است دختر بچه‌ای عروسکش را در ملافه بپیچد و در دهانش تکه نانی بگذارد و او را به گردش ببرد، با آب و شن بازی می‌کند، به طور منظم به توپ لگد می‌زند و می‌تواند با چند مکعب برج بسازد. به کاسه‌های پلاستیکی، قاشق‌های چوبی، کلید و قوطی‌های خالی علاقه دارد.

در این دوره رشد مفهومی و جهت‌یابی با سرعت بیشتری گسترش می‌یابد و کودک بر حرکات خود کنترل دارد. در این سن بازی‌های تقلیدی و رویایی دیده می‌شود.

اسباب‌بازی‌هایی که جداشدنی است و به قطعات گوناگون تقسیم می‌شود مانند قطار، ماشین، قطعات چوبی، لگو و نظایر آن، بخصوص اگر رنگی باشد، مورد علاقه کودک است.

وسایل نقاشی و اسباب‌بازی‌های هنری و کاردستی مثل کشیدن نقاشی و بافتنی، خمیزبازی و گل رُس، انواع پازل ۴ تا ۵ قطعه، دومینو، معماهای پیچیده‌تر، مرواریدهای چوبی درشت، قطعات چوبی، قیچی و کاغذ باطله، تخته‌سیاه کوچک، طناب بازی، بازی‌های ساده روی صفحه بازی و کتاب‌های داستان پیچیده‌تر برایش مفید است.

توپ، سه‌چرخه، الاکلنگ، سرسره و تاب کوچک، عروسک و لوازم جانبی عروسک  مثل تختخواب و لباس عروسک، خانه‌های عروسکی، سرویس پخت‌وپز، سرویس پزشکی، تلفن اسباب‌بازی و سایر لوازم خاله بازی و خانه بازی و دکتربازی، اسباب بازی ماشین، گاری، کامیون و … نیز برایش بسیار مفید و توسعه دهنده است.

۲ الی ۲٫۵ سالگی:

به بازی‌هایی که با تخیل همراه است علاقه دارد. می‌تواند با مکعب‌ها قطار درست کند. انتخابها و رفتارهای نادرست به خلاقیت کودک صدمه وارد می کند.

۲٫۵ سالگی:

توپ را با پا شوت می‌کند و می‌تواند اشیای مشابه را کنار هم بچیند.

۲٫۵ الی ۳ سالگی:

سن تخیل و بازی حرفه‌ای است.

دختر نقش دکتر و پرستار را بازی می‌کند و  پسر به تقلید از والدین از ماشین‌رانی لذت می‌برد و دختر به آشپزی و خانه‌داری علاقه‌مند است.

با کنار هم قرار دادن مکعب‌های رنگارنگ و ساختن اشکال هندسی گوناگون، فکر و اندیشه و نیروی سازندگی و تشخیص کودک پرورش می‌یابد.

فراهم کردن شرایط اینگونه بازی ها که به تقلید از بزرگترها می پردازد، برای شکل گیری و ارتقاء اعتماد بنفس، احساس همدلی و رشد هوش کلامی و هوش هیجانی و سایر مهارتها بسیار مناسب است.

۳ سالگی:

کودک قادر به انجام دادن حرکت‌های پیچیده‌تری است. در این سن به بازی‌های نمایشی علاقه نشان می‌دهد و دوست دارد با موادی بازی کند که بتواند به آنها ضربه بزند، فشار دهد، تکه تکه کند و روی هم بگذارد. در این سن بازی با صندوق و جعبه و آجر و تخته و جست‌وخیز با طناب را دوست دارد و می‌تواند سوار سه‌چرخه شود و رکاب بزند و از تاب، الاکلنگ، سرسره و نردبان استفاده کند.

همچنان اسباب بازیهای دارای قطعات کوچک و جداشونده را که قابل بلعیدن هستند و یا از مواد و رنگهای غیر مطمئن ساخته شده اند، از دسترس کودک دور نگه دارید.

اسباب بازی مناسب سن کودک ۳ تا ۵ ساله

کودک در این دوره یک سازنده قهار است. واقع‌ گرا‌تر شده و به اسباب‌بازی‌های فانتزی کمتر علاقه نشان می‌دهد و بیشتر اسباب‌بازی‌هایی را  که مشخصات واقعی داشته باشند می‌پسندد. به بازی‌های نمایشی بیشتر از خیالی و استفاده از نیروی تخیل در آنها، تمایل دارد.

۴ سالگی:

کودک کنجکاو است که اشیا چرا و چگونه به وجود می‌آیند.  فعالیت‌های علمی ساده ای مثل این که آهن‌ربا چه چیزهایی را می‌رباید، یخ زدن آب، بذر گیاهان و به پرواز درآوردن بادبادک در یک روز بادی برای رفع کنجکاویش انجام دهید. از این سن درک مفاهیم عددی شروع می‌شود. دوچرخه‌سواری و توپ‌بازی را دوست دارند. از مجموعه اسبا‌ب‌بازی‌های فکری و دقیق و «پازل» و بریدن قطعات کاغذرنگی و چسباندن آنها روی مقوا لذت می‌برند. در مجسمه‌سازی اشیای مشخصی می‌سازند با مکعب‌ها طرح‌هایی درست می‌کنند. دختران به برش و طراحی، بازی در آشپزخانه، عروسک‌بازی و پسران به بازی با وسایل حمل‌و‌نقل، سه‌چرخه سواری، بازی با گل و شن و عملیات ساختمانی با بلوک‌ها، نجاری و چوب‌کاری علاقه دارند.

از ۴ سالگی به بعد:

علاقه شدید به بازی با گل و خاک و شکستن و نابود کردن اسباب‌بازی به منظور پی بردن به محتویات آنها دارند.

علاوه بر سه‌چرخه، دوچرخه نیز سوار می‌شوند.

علاوه بر سایر اسبا‌ب‌بازی‌هایی که قبلا گفته شد عروسک‌هایی با قابلیت تعویض لباس،

کاغذ برای نقاشی و نوشتن،

همچنین پیمانه‌هایی برای پر کردن و خالی کردن با شن، آب، برنج و حبوبات،

قطعات چوبی که بتوان از بین آنها نخ یا ریسمانی رد و آنها را ردیف کرد،

وسایل و اسبا‌ب‌بازی‌های حمل‌ونقل مثل واگن، تراکتور، جرثقیل، قایق، کشتی، ماشین آتش‌نشانی

قطعات کاغذ رنگی، آهن‌ربا، قطعات آهن، جارو،

حیوانات گوناگون،

طناب و وسایل ورزشی،

تقویم و نمودار و ترازو و خط‌کش برای نمایش اعداد،

وسایل ساده خیاطی (نخ و سوزن و کوبلن)،

انواع پازل با ۹ تا ۱۵ قطعه،

لباس پرستار و پزشک، کلاه مأموران آتش‌نشانی و افسر پلیس، وسایل برش و چسباندن (چسب، قیچی)، مهره‌های رج شونده، سه‌پایه و تخته‌سیاه، وسایل بازی‌های تقلیدی برایشان بخرید.

اسباب بازی مناسب سن ۵ تا ۷ سالگی

بهترین اسباب‌بازی در این سن، لگوهای ساختمان‌سازی است.

از سوراخ کردن، بریدن عکس‌ها و و چسباندن آنها روی کاغذ ، چین دادن کاغذ بخصوص کاغذهای رنگی، نقاشی کردن و انجام کارهای دستی به ویژه بریدن، دوختن و چسباندن و تماشای نمایش‌نامه درام لذت می‌ برند.

آنان دوست دارند با گل اشکال ویژه‌ و پیچیده‌ بسازند.

می‌توانند از قیچی، مسواک، اره، مداد، چکش و سوزن برای کوبلن دوزی استفاده نمایند.

می توانند لی‌لی‌بازی و طناب‌بازی کنند، بدوند، از جایی بالا روند،

دوست دارند کارهای بزرگترها مانند ظرفشویی، اتوکشی، جاروکردن و… را تقلید کنند.

6سالگی:

می‌تواند با وسایل باغبانی، فرفره، طناب، وسایل خیاطی(سوزن و نخ)، دوچرخه، توپ با راکت، میز تحریر و صندلی، جعبه رنگ و وسایل نقاشی بازی کند.

۶ الی ۷ ساله:

معلومات خود را که از تجارب شخصی و یا از داستان‌های نقل شده کسب می‌کنند در بازی‌ها به کار می‌گیرند.

اسباب بازی مناسب سن۷ تا ۱۳ سالگی

در ۷ سالگی به مهارت‌های بدنی برای ورزش های دسته جمعی مسلط شده و از بازی‌های گروهی و بازی‌های تخیلی لذت می‌برد و با چوب کاردستی می‌سازد.

پسرها از فوتبال و تیراندازی با کمان و دختران از جهیدن و لی‌لی‌بازی لذت می‌برند.

۸ سالگی:

هنوز از بازی‌های تخیلی لذت می‌برد.

۱۰ سالگی:

مهارت و برتری در بازی بیشتر از تفریح و شادی در بازی مطرح است.

۱۱ الی ۱۳ سالگی:

به سرعت، قدرت و مهارت در بازی و پرداختن به بازی‌هایی که مستلزم مهارت بیشتر هستند، علاقه دارند.

بازی‌های دسته جمعی و ظاهر شدن میل رقابت در بازی‌ها در  این سن شکل می‌ گیرد.

چه اسباب بازی با چه ویژگی هایی برای فرزندم انتخاب کنم؟
  •  برای کودکان بزرگ تر, به دنبال اسباب بازی هایی بگردید که آن ها را در محیط خود درگیر می کند
  • اتومبیل ها, هواپیماهای بدون سرنشین, هواپیماهای بدون سرنشین, آزمایش های علمی, کیت های جاسوسی, تلسکوپ, یا هر چیز دیگری که حافظه ایجاد می کند را امتحان کنید.
  •  اسباب بازی هایی را بخرید که بر تعامل در کودکان بزرگ تر تاکید می کنند
  • بازی های تعاملی مانند پازل, بازی های تخته ای و دومینو به بچه های بزرگ تر اجازه می دهند با هم بازی کنند. اسباب بازی های پیش دبستانی برای تحریک تخیل کودکان شما طراحی شده اند و علاقه به یادگیری را تشویق می کنند, اما بیشتر از هر چیز, بسیار سرگرم کننده هستند.
  • این راهنما به شما کمک می کند بهترین اسباب بازی های قدیمی را انتخاب کنید و مطمئن شوید که زمان بازی برای همه سرگرم کننده است.
  •  تنوع پذیری در هنگام خرید اسباب بازی برای فرزند خود فراموش نکنید
  •  در انتخاب اسباب بازی فعالیت بدنی کودک را در نظر بگیرید
  • اسباب بازی ها باید توان جسمی بچه ها را به کار گیرند تا قدرت آنها افزایش یابد و تخلیه انرژی صورت گیرد و سبب آرامش روحی و جسمی آنها شود پس نباید اسباب بازی برای کودک انتخاب کنید که کودک را در حد یک تماشاچی نگه دارد زیرا بچه ها می خواهند با بازی برای زندگی آماده شوند .
نکات مهمی درباره اسباب بازی ها
  1. قبل از دادن اسباب بازی به کودک خود بسته های پلاستیکی را از اسباب بازی جدا کنید . کاور های پلاستیکی بسیار خطرناکند زیرا ممکن است کودک آن را بر روی سر خود کشیده و دچار خفگی شود .
  2. از خرید اسباب بازی هایی با لبه تیز خودداری کنید .
  3. طول اسباب بازی ها باید به اندازه ای باشد که کودک نتواند آن را دهان خود قرار داده و ببلعد و ممکن است اسباب بازی دارای قسمت های جدا شونده ای باشد که کودک با جدا کردن آن قطعه و قرار دادن آن در دهان خود دچار خفگی شود.
  4. از خرید اسباب بازی هایی که دارای آهن ربا هستند بپرهیزید؛ بلعیدن دو قطع آهن ربا می‎ تواند منجر به انسداد روده ، سوراخ کردن آن و حتی مرگ کودک شود .
  5. از خرید اسباب بازی های خز دار صرف نظر کنید.
  6. بادکنک ها برای کودکان بسیار سرگرم کننده هستند اما ممکن است کودکان قطعات تکه تکه شده بادکنک ترکیده را دردهان خود قرار داده و ببلعند .
  7. به دنبال خرید اسباب بازی های برقی و یا باتری ای نباشید چرا که کودک به راحتی می ‎تواند درپوش باتری را جدا کرده و باتری و درپوش را در دهان خود قرار دهد .
  8. از انتخاب اسباب بازی هایی با قطعات مکانیکی مانند فنر، چرخ دنده ، چرخ و یا لولا خودداری کنید .
  9. اسباب بازی های دارای صدای بلند مانند تفنگ نیز می ‎تواند برای سلامت گوش کودک نوپا شما مضر باشند .
  10. اسباب بازی های پرتابی مانند بومرنگ نیز می ‎توانند باعث آسیب رسیدن به چشمان کودک شما شوند و اگر فرزند بزرگ تر شما از چنین اسباب بازی هایی استفاده می ‎کند به او گوشزد کنید که باید مراقب برادر یا خواهر کوچک تر خود باشد .
سخن پایانی

اسباب بازی ها گنجینه های کودکان هستند. به همین دلیل، باید در انتخاب آنها نهایت دقت و وسواس را به خرج دهید زیرا برخی از آنها می توانند برای کودک دلبندتان خطرناک باشند.
بد نیست بدانید سالانه کودکان زیادی در اثر جراحات ناشی از اسباب بازی های خود راهی بیمارستان می شوند و یک سوم از آنها زیر 5 سال سن دارند.
به همین منظور بهتر است با مطالعه این مقاله دانش خود را در مورد انتخاب صحیح اسباب بازی  بالا ببرید.

نظرات کاربران

  • تا به حال هیچ نظری برای این مقاله ثبت نشده است.

فرم ارسال نظر

نام و نام خانوادگی :
متن نظر :
CAPTCHA Image
کد امنیتی داخل تصویر را در کادر بالا وارد نمایید.