چگونه رنگ دیوار پذیرایی مناسب انتخاب کنیم؟ | فورس کالا مگ

سبد خرید شما خالی است.
فروشگاه اینترنتی فورس کالا

چگونه رنگ دیوار پذیرایی مناسب انتخاب کنیم؟

چگونه رنگ دیوار پذیرایی مناسب انتخاب کنیم؟

اتاق پذیرایی یکی از مهم‌ ترین بخش‌ های خانه محسوب می‌ شود، زیرا محلی برای جمع شدن اعضای خانواده در کنار هم و دورهمی‎ های خودمانی است. انتخاب رنگ مناسب برای پذیرایی منزل از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا یک ترکیب رنگی جذاب، به اتاق و دکوراسیون هویت می‌ دهد.

رنگ دیوار خانه باید آرامش‌بخش، سرزنده و پرانرژی باشد. رنگ‌ های سرد مانند سبز و آبی تعادل و آرامش خانه را بیشتر می‌ کنند اما انتخاب رنگی که تناژ گرم‌تری دارد، مثل خاکستری تیره یا قرمز پررنگ حس صمیمیت ایجاد می‌ کند. رنگ‌های جیغ و سرزنده مثل بنفش یاقوتی و زرد براق به اتاق انرژی می‌ دهد. با تمام این تفاسیر و این همه رنگی که داریم، انتخاب از میان آن‌ها کار دشواری است. رنگ آمیزی اتاق پذیرایی در نوع خود بسیار متفاوت‌ تر از رنگ‌ آمیزی سایر اتاق‌ ها است و از همین رو توجه به رنگ‌ آمیزی اتاق پذیرایی در چیدمان اتاق تأثیر بسزایی دارد. به عنوان مثال اگر شما فضا را به رنگ تیره طراحی و رنگ‌آمیزی کنید، به راحتی می‌توانید از مبلمان رنگ روشن بهره بگیرد و بالعکس. چون نمی دانیم کدام رنگ را از بین این همه رنگ شاد و زیبا برگزینیم. روش های انتخاب مناسب ترین رنگ برای دیوار اتاق را در این مطلب یاد بگیرید.

در ادامه راههایی را به شما می آموزیم که بتوانید یک رنگ مناسب را برای دیوار اتاقتان انتخاب کنید و از تغییر رنگ اتاق خود لذت ببرید.

 

انواع رنگ دیوار
  • سه رنگ اصلی قرمز، زرد و آبی هستند که از ترکیبشان رنگ سبز، نارنجی و بنفش به دست می‌ آید. پس فقط از همین شش رنگ میلیون‌ها رنگ دیگر خلق می‌ شود که هر کدام حال و هوای خاص خودش را دارد. برای انتخاب رنگ دیوار اولین گام این است که ببینیم از میان حالت فعال، غیرفعال یا خنثی کدام را دوست داریم برای فضای مورد نظرمان انتخاب کنیم.
  • رنگ‌های غیرفعال مثل آبی، سبز و بنفش تأثیر آرامش‌بخشی بر فضای اتاق می‌گذارند و باعث می‌شوند اتاقمان بزرگ‌تر به نظر برسد، این طیف رنگ، بسیار مناسب دکوراسیون اتاق خواب هستند.
  • رنگ‌های فعال مانند زرد و قرمز به اتاق انرژی می‌ دهند و فضا را گرم‌ تر می‌ کنند. بنابراین برای رنگ دیوار آشپزخانه یا محل کار مناسب‌اند.
  •  رنگ های خنثی مانند سیاه، سفید، قهوه‌ای، بژ و خاکستری در فضا یک هارمونی طبیعی ایجاد می‌ کنند و برای اتاق نشیمن انتخاب خوبی هستند.
  • از تمام رنگ‌ های موجود برای دیوار، سفید معمولاً انتخاب اول افراد است زیرا فضاهای کوچک را بزرگ‌تر و دوست‌داشتنی‌ تر می‌ کند.

 

انتخاب طرح رنگی

چرخه رنگ‌ها به ما نشان می‌ دهد که چه طیف رنگ‌هایی به هم می‌آ یند و به کمک آن می‌ توانیم یک طرح رنگی برای اتاقمان انتخاب کنیم.

رنگی که برای دیوار انتخاب می‌کنیم  باید از میان جدید ترین رنگ های ساختمانی باشد  بطوری که با اثاثیه، آثار هنری و لوازم تزئینی هماهنگ باشد تا در فضا یک هارمونی از رنگ‌ها ایجاد شود و رنگ دیوارمان هم بیشتر به چشم بیاید. برای مثال اگر می‌خواهیم برای دکوراسیون داخلی دفتر کار خود رنگی را انتخاب کنیم باید بتوانیم تعادلی از تناژ رنگ سرد و گرم در فضا بوجود بیاوریم تا هم از آن انرژی بگیریم و هم آرامش.

اگر طرح رنگی‌ مان تک‌ رنگی است، تناژهای مختلف آن رنگ را انتخاب کنیم. اگر می‌ خواهیم طرح‌ مان شامل رنگ‌های مکمل باشد، از رنگ‌هایی استفاده کنیم که روی چرخه رنگ‌ ها که در سمت مقابل هم قرار دارند. همچنین می‌ توانیم یک رنگ اصلی را با دو رنگ اصلی دیگر ترکیب کنیم تا یک مثلث رنگی زیبا و طرحی چشم‌نواز داشته باشیم.

نکات مهم در انتخاب رنگ اتاق نشیمن و پذیرایی

رنگ های اتاق نشیمن را می بایست بر اساس رنگ های طبیعی موجود در اتاق انتخاب نمود. در وهله اول باید رنگ کف اتاق، شومینه، آجرها یا کارهای سنگی را مورد توجه قرار داد و از تضاد قوی میان سیاه آمیخته های تیره و روشن پرهیز کرد. چرا که تضاد ها باعث جلب توجه می شوند و چون معمولا چنین اتاقی را به مطالعه، استراحت، گوش دادن موسیقی و گفتگو اختصاص می دهیم، میل نداریم هیچ موردی موجب پریشانی حواس ما شود.

پیشنهاد ما این است که پرده یا کرکره هایی را انتخاب کنید که تضاد کمتری با رنگ دیوار همجوار خود داشته باشند. به عنوان اصلی کلی توصیه می شود برای رنگ مبلمان، قالیچه ها و رویه ی صندلی ها از درجاتی تیره تر از رنگ دیوار ها استفاده کنید. با این کار طرح اصلی اتاق نشیمن با رنگ ها در هم می آمیزد، بدون آن که تضاد فاحشی میان آن ها به چشم بخورد.می توانید با برگزیدن رنگ هایی مناسب برای وسایلی چون گلدان،آباژور و گیاهان تزیینی، سایه روشن های موثری به اتاق اضافه کنید.

اگر فضای داخلی شما چندان نورگیر نیست باز هم باید به سراغ رنگ های روشن و ملایم بروید تا فضای شما را روشن تر نشان دهد به طور مثال رنگ هایی مثل سفید، استخوانی، سفید گچی، عاجی، مرمری، صدفی، کاپوچینویی، فیلی ملایم از جمله بهترین رنگ ها برای دیوار پذیرایی بخصوص پذیرایی های کم نور محسوب می شود. رنگ استخوانی برای پذیرایی همراه بهترین گزینه است.

اگر قصد دارید از رنگ های فانتزی و یا رنگ های دیگر در فضای داخلی تان استفاده کنید باید رنگ مورد نظرتان را هماهنگ با سایر اجزای منزلتان مثل مبل، پرده و فرش انتخاب کنید، همچنین اگر فضای کوچکی دارید و یا فضای شما کم نور است باید حتما رنگ مد نظرتان را با مقدار زیادی رنگ سفید مخلوط کنید تا ملایم تر شود و یا از این رنگ تنها برای یک دیوار مثل دیوار پشت تلویزیون استفاده کنید.

کدام یک از رنگ های سرد مناسب پذیرایی هستند؟

معمولا رنگ های سرد مانند سبز، آبی و بنفش فضا را از آنچه که هستند بزرگتر نشان می دهند. حتی الامکان از طبیعت مانند آسمان، درخت و … الهام بگیرید و در رنگ آمیزی خود به آن ها توجه کنید. کف پوش های روشن و براق و مبلمان سفید، طوسی، کرم و یا مشکی برای منازل کوچک بسیار مناسب هستند چرا که هارمونی و تناسب بسیار خوبی را ایجاد می کنند.

کدام یک از رنگ های گرم مناسب پذیرایی هستند؟

در ابتدا لازم است بگوییم رنگ های زرد، نارنجی و قرمز جزو رنگ های گرم به حساب می آیند و نسبت به رنگ های سرد فضا را کوجک تر نشان می دهند. اما در عین حال این دسته از رنگ ها محیط را صمیمی تر نشان می دهند.

شما می توانید برای خارج شدن منزل از فضای بسته رنگ های گرم، از وسایل تزئینی و آثار هنری به رنگ سرد استفاده کنید. برای اینکه اتاق دلبازتر نشان داده شود، از رنگ سفید نیز در رنگ آمیزی خود استفاده کنید. از رنگ‌های گرم (زرد، نارنجی یا قرمز) برای رنگ کردن یک دیوار استفاده کنید و مابقی دیوارها را سفید کنید. شما می‌توانید از رنگ سفید به عنوان حاشیه استفاده کنید تا اتاق بزرگ‌تر به نظر برسد.

چنانچه از رنگ گرم در رنگ آمیزی تمامی دیوارهای خود استفاده نموده اید، به هیچ عنوان از مبلمان سفید استفاده نکنید چرا که، مانند آبنبات چوبی دو رنگ به نظر خواهد ‌رسید.

چگونه با استفاده از تک رنگ ها منازل خود را دیزاین کنید؟
  • شما می توانید با دو رنگ سیر و روشن، مانند رنگ هایی که در بند بالا به آن اشاره نمودیم به صورت راه راه دیوارهای خود را رنگ آمیزی کنید.
  • حتی الامکان دیوارهایی را که در دیدرس هستند تیره و مابقی دیوارها را رنگ روشن بزنید.
  • شما می توانید این تضاد رنگ را در مبلمان و دیوارها پیاده کنید. برای مثال دیوارها را روشن و مبلمان خود را سیر انتخاب کنید یا برعکس.
  • شما می توانید تمام دیوارهای خود را تیره و از قاب رنگ های روشن استفاده کنید یا برعکس تمام دیوارها را روشن و از قاب عکس های تیره استفاده کنید.
اندازه و متراژ اتاقتان را فراموش نکنید

قبل از انتخاب رنگ برای پذیرایی، به ابعاد اتاقتان خوب فکر کنید. اتاق پذیرایی شما بزرگ است یا کوچک؟ رنگ‌ها تاثیر شگفت انگیزی بر متراژ اتاق شما دارند. اگر اتاق پذیرایی بزرگی دارید، دست شما برای انتخاب رنگ باز است. می‌توانید از رنگ‌های تند و فانتزی برای رنگ آمیزی دیوار استفاده کنید. در کنار آن با به کار بردن برخی از المان‌های دکوری هماهنگ با رنگ انتخابی مثل مجسمه، نقاشی و یا پرده و فرش در دکوراسیون یکپارچگی ایجاد کنید. اگر با کمبود فضا سر و کار دارید، رنگ‌های روشن به کمک شما می‌آیند. رنگ سفید، خاکستری و کرمی رنگ مناسبی برای پذیرایی کوچک هستند. این رنگ‌ها برای اتاق‌های تاریک نیز بسیار کاربردی هستند، زیرا به خوبی نور را در محیط می تابانند و موجب روشن‌تر شدن فضا می‌شوند. هر شخصی قادر نیست اصول رنگ آمیزی پذیرایی خانه را روی دیوارها به خوبی اجرا کند.

نکاتی که هنگام رنگ دیوار باید به آن توجه کنید:
  • در انتخاب رنگ مناسب خانه می‌توانید به کمد لباس‌ها و خاطرات برای الهام گرفتن رجوع کنید.

  • اینترنت و سایت‌های دکوراسیون نیز الهام‌بخش رنگ‌آمیزی خانه و انتخاب رنگ سایه و رنگ تاکید هستند.

  • چه رنگ‌های شاد انتخاب کنید چه خنثی هماهنگی رنگ‌ها قانونی است که باید رعایت شود.

  • در انتخاب رنگ سایه و رنگ تاکید باید به سایر رنگ‌ها و سلیقه و ابعاد خانه توجه کنید.

  • بهتر است رنگ‌های تندتر به عنوان رنگ تاکید در خانه به کار روند و رنگ‌های روشن‌تر رنگ سایه باشند.

  • قانون ۶۰-۳۰-۱۰ را همیشه به خاطر داشته باشید :

    باید یک رنگ که رنگ غالب محسوب می شود ۶۰% فضای اتاق را دربرگیرد که شامل رنگ دیوارها و رنگ اسباب و وسایل می‌شود. رنگ دوم می‌تواند ۳۰% فضای شما را اشغال کند؛ و رنگ شاخص شما فقط ۱۰% را شامل می‌شود. تا جای ممکن این قانون را رعایت کنید تا به بهترین نتیجه دست پیدا کنید.

چند رنگ پیشنهادی برای اتاق پذیرایی

رنگ‌آمیزی اتاق پذیرایی با رنگ سفید :

سفید یکی از محبوب‌ترین رنگ های استفاده شده در رنگ آمیزی خانه های ایرانی به شمار می‌ رود و اغلب خانه‌های ایرانی سفید رنگ آمیزی شده‌ اند. اگر می‌ خواهید در انتخاب رنگ دیوارهای پذیرایی خانه خود همرنگ جماعت باشید، مطمئنا سفید اولین انتخاب شما خواهد بود.

یکی از رنگ‌ های پرطرفداری که این روزها از آن در منازل ایرانی استفاده می‌ شود، رنگ سفید استخوانی است. این رنگ از ترکیب رنگ سفید، صدفی، کرم و مقدار بسیار اندکی صورتی ملایم آماده شده است. این سبک رنگ‌آمیزی به شما کمک می‌کند از هر تناژ رنگی برای چیدمان مبلمان خود در فضا استفاده کنید. کار دشواری نیست؛ می‌ توانید به راحتی همانند تصویر از یک کاناپه مشابه با رنگ فضا و فرش و مبل متضاد بهره بگیرید. این سبک چیدمان بسته به سلیقه و نظر شما به راحتی تغییر می‌کند.

رنگ‌آمیزی اتاق پذیرایی با رنگ زرد :

انرژی رنگ زرد آنقدر زیاد است که هیچ چیز جلودارش نیست و مثل خورشید می‌درخشد و همه جا را گرم میکند.

شادی، خوشبختی، جنب‌وجوش، امید، همگی صفاتی هستند که به این رنگ نسبت داده می شود.

زرد نیز در لیست رنگ پیشنهادی برای اتاق پذیرایی قرار می‌ گیرد، ولی توصیه می‌ کنیم که این رنگ را بسیار با احتیاط مورد استفاده قرار دهید. استفاده بیش از حد رنگ زرد در اتاق نشیمن و پذیرایی سبب می‌شود که شما در گذر زمان از این تناژ رنگی خسته و دل زده شوید. همان طور که در تصویر زیر نیز مشاهده می‌ کنید، از سه رنگ سفید، قرمز و زرد برای رنگ‌ آمیزی اتاق پذیرایی استفاده شده است. از سوی دیگر شما با استفاده از مبل‌ های با رنگ خنثی، می‌ توانید این دل‌ زدگی را از دیوار کم کنید. بدون تردید رنگ‌ های آجری، آبی فیروزه‌ای، طوسی سیر و روشن بهترین انتخاب‌ های مطلوب برای این رنگ‌ آمیزی به شمار می‌ آید.

از رنگ زرد می توان روی دیوار آشپزخانه، غذاخوری و حتی حمام استفاده کرد.برای دیوار شاخص، زرد رنگ بسیار مناسبی است. اما اگر قصد دارید تمام دیوارهای یک اتاق را زرد کنید از فام‌ های روشن‌ تر و کم‌ رنگ‌ تر استفاده کنید زیرا فام‌ های پررنگ و غلیظ زرد چشم را آزار می‌ دهند و حتی باعث سردرد می‌ شوند. دیوار شاخص زرد رنگ در فضاهای شلوغ و پر رفت و آمد می‌ تواند بسیار مفید باشد چرا که این حس را ایجاد م ی‌کند که فضا بزرگ‌ تر و دلبازتر است. استفاده زیاد از رنگ زرد توصیه نمی‌ شود چون روی خلق و خو تاثیر منفی دارد و برای نوزادان، باعث بیشتر شدن گریه آن‌ها می‌ شود.

رنگ‌آمیزی اتاق پذیرایی با رنگ سبز :

اگر می‌ خواهید حس و حال طبیعت را در فضای داخلی منزل خود دنبال کنید، به شما استفاده از رنگ سبز را پیشنهاد می‌ کنیم. برای متفاوت بودن باید متفاوت نگاه کرد. استفاده همیشگی از رنگ سفید و یا صدفی هیچ تغییراتی را در دکوراسیون منزل شما حاصل نمی‌کند. شما به راحتی با استفاده از مبل‌های مشابه و یا متضاد با رنگ فضا، می‌توانید چیدمان خود را دنبال کنید. چیزی که شما در این منزل به خوبی مشاهده می‌کنید، استفاده از پاف‌های سبز هم رنگ با دیوارهای فضای اتاق است که سبب جلوه بخشیدن به محیط شده است. شما می‌توانید برای این منظور از پاف و یا شال مبل استفاده کنید.

سبز از نظر بسیاری از افراد یکی از بهترین رنگ برای پذیرایی به حساب می‌ آید و به همین خاطر تصاویر بسیاری از دکوراسیون منزل با رنگ سبز وجود دارد که در آن از رنگ سبز به روش‌های مختلف در خانه و دیوارهای آن استفاده شده است. اما یکی از بهترین راه‌ها برای استفاده از رنگ سبز در دکوراسیون خانه و پذیرایی، بهره بردن از آن در دیوارهای خانه به صورت ترکیب آن با رنگ سفید است که یک نمونه زیبا از آن را در تصویر زیر مشاهده می‌کنید. در این عکس‌ها دیوار اتاق نشیمن و پذیرایی، با دو رنگ سفید و سبز رنگ آمیزی شده و سایر وسایل خانه نیز به خوبی با این رنگ ست شده‌اند. اگر استفاده از مبلمان سبز رنگ به نظرتان کمی عجیب و غیر متعارف است، می‌توانید از مبل سفید رنگ استفاده کرده و کوسن‌ها را به رنگ سبز و با طرح و مدل‌های مختلف به کار ببرید. رنگ سبز رنگی است که در محیط های بیرونی و در اطراف ما بسیار دیده می‌شود. همان طور که وجود سبز در طبیعت باعث آرامش و تسلی خاطر می‌شود، استفاده از آن به عنوان دیوار شاخص همان آرامش را به همراه می‌آورد. در هر اتاقی که دوست دارید حس آرامش و راحتی بگیرید از سبز استفاده کنید.سبز برای دفاتر کاری نیز رنگ مناسبی است چرا که تمرکز را بالا می‌برد.

 

رنگ‌آمیزی اتاق پذیرایی با رنگ آبی:

از آن جا که رنگ سرد آبی با شبیه سازی دریا و آسمان در ناخودآگاه ما، حس آرامش را منتقل می سازد، برای انرژی دادن به فضا نمی‌توان چندان انتظار زیادی از این ترکیب رنگی داشت.

اگر به رنگ آبی علاقه خاصی دارید و از نظرتان آبی بهترین رنگ اتاق پذیرایی است و در عین حال می‌خواهید از کاغذدیواری‌های طرح دار در دیوارهای اتاق استفاده کنید تا اتاقتان ساده نباشد کاغذ دیواری‌های آبی رنگ با طرح های مخلف بهترین گزینه برای شما هستند تا به خواسته خود برسید. در عکس زیر می‌توانید نمونه‌ ای زیبا از این طرح‌ را مشاهده کنید.

اگر تمایل به چیدمان کلاسیک دارید به شما استفاده از رنگ‌های سرمه‌ای سیره و سرمه‌ای کم‌ رنگ را توصیه می‌ کنیم. برای این منظور شما می‌ت وانید کل فضا را با سرمه‌ای تیره‌ رنگ کنید و سپس در صورت تمایل با لوازم تیره نیز به طراحی بپردازید. پیشنهاد بهتر ما به شما همان چیزی است که در تصویر مشاهده می‌کنید. استفاده از رنگ‌های روشن در دکوراسیون داخلی که سبب می‌شود حس آرامش در محیط حاکم شود. شما می‌توانید برای ادامه دار بودن هارمونی رنگ دیوار و فضا، از کوسن‌های مشابه با این تناژ رنگی بهره بگیرید. رنگ سرمه‌ای تیره برای ایجاد دیوار شاخص در منزل نیز پیشنهاد می‌شود.

رنگ‌آمیزی اتاق پذیرایی با رنگ قرمز :

از آنجایی که قرمز قوی‌ ترین رنگ در بین فام های رنگی است، استفاده از آن میزان انرژی اتاق را بسیار افزایش می‌ دهد. طبق علم روانشناسی رنگ ها، از ویژگی های رنگ قرمز این است که ضربان قلب و دم و بازدم را افزایش داده و فشار خون را بالا می‌ برد.

چنین خصوصیاتی می تواند برای ایجاد دیوار شاخص در اتاق نشیمن و نیز غذاخوری خوب باشد، چرا که باعث افزایش اشتها می‌ شود، افراد را دور هم جمع می‌ کند و میل به تعامل و گفتگو را زیاد می‌ کند. برای مثال، انتخاب دیوار پشت کاناپه به عنوان دیوار شاخص قرمز رنگ می‌ تواند بهترین گزینه باشد. استفاده به اندازه از قرمز در ورودی خانه باعث ایجاد حس خوشامد گویی می‌ شود و تاثیر اولیه مثبتی در مهمانان ایجاد می‌ کند.

از فام های مختلف رنگ قرمز در اتاق خواب استفاده نکنید چرا که شور و هیجانی که به همراه دارد چندان با محل خواب و استراحت همخوانی ندارد.

کلام پایانی

لازم نیست هزینه زیادی به طراحان داخلی بپردازید تا فضای خانه را متفاوت نشان بدهند. با کمی رنگ و مقداری خلاقیت، نقاشی ساختمان میتواند ظاهر و حس و حال خانه را به طور کامل تغییر دهد. در این مطلب بررسی کردیم که چه رنگی مناسب دیوار شاخص است. همچنین، استفاده از تکنیک‌های خلاقانه طراحی دکوراسیون و ترکیب رنگ‌های متضاد و مشابه را مرور کردیم. با این روش هر کسی می‌تواند به راحتی دکوراسیون منزل یا محل کار خود را تغییر دهد.

همنطور که مشاهده کردید دنیای رنگ ها بسیار وسیع است و ما در این مقاله سعی کردیم تنها به بخشی از آن به پردازیم امیدواریم این مطالب برای شما مفید بوده باشد و ممنون از شما که تا پایان این مقاله ما را همراهی کردید.

نظرات کاربران

  • تا به حال هیچ نظری برای این مقاله ثبت نشده است.

فرم ارسال نظر

نام و نام خانوادگی :
متن نظر :
CAPTCHA Image
کد امنیتی داخل تصویر را در کادر بالا وارد نمایید.